εθνικη ντοπα



η δεκαετια των 90's , με αιχμη την περιοδο διακυβερνησης του συμπαθεστατου κατα τα αλλα μακακα, πρωθ. κου κωστα σιμητη , ηταν αυτη που εφτασε στο peak του το εθνικο μας φρονημα .
ποτε με την αναληψη της ολυμπιαδας , ποτε με την ανοδο του χρηματιστηρίου (μας εκανε να νοιωθουμε αλογα κουρσας ο κος παπαντωνιου) , και συχνοτερα με δεκαδες ελληνοποιησεις και ισαριθμες αθλητικες διακρισεις .
απο τη μια μερα στην αλλη βγαιναμε απο την αφανεια , βαζαμε φραγκα στην τσεπη και μιλουσαν ολοι για μας .
οποιος εθετε ζητηματα λογικης , ηταν σαν να αμφισβητουσε τη φυσικη υπεροχη μας (της προσφατα εξελληνισμενης) , σαν να προσπαθουσε να βαλει τα χερια του για να βγαλει τα ματια του (τι εισαι συ κουμουνιστης ?)
ακομα και τωρα ακουγα τον παρουσιαστη σe πρωινο μαγκαζινο, του ΣΚ στη ΝΕΤ , πως ολοι μας πρεπει να προστατεψουμε την υστεροφημια του δημα του ιακωβου και της παρεας τους . αμ πως ?
με το περας του χρονου και σαν τελευταια σκηνη την αποκαλυψη των 11 superman του γιγαντα χρηστου ιακωβου , που στις πλατες του στηριζεται ολη η ελλαδα , ερχεται να γκρεμιστει και το τελευταιο καστρο "ανωτεροτητας" μας .
δεν ξερω αν το γεγονος με κανει να γελαω λιγο χαιρεκακα ,ή αν στεναχωριεμαι το σιγουρο ειναι οτι μου εγείρει ενα πολυ συγκεκριμενο ερωτημα, " ποια η αναγκη να δημιουργουμε μυθους για την εικονα μας ?"ολοκληρα υπουργικα συμβουλια ακολουθουσαν τις αθλητικες αποστολες μας , προς συνδεση ολοκληρης της πολιτικης τους με επιτυχιες , ενω σημειωναν ειναι η αληθεια ενα σωρο πρωτιες :
-στη διαφθορα
-απογοητευμενων μαθητων απο το εκπαιδευτικο συστημα
-παχυσαρκων πολιτων
-καρδιοπαθων
-σε αριθμο παρανομων χωματερων
-προστιμων απο την Ε.Ε.
-απογοητευμενων νεων
-χειροτερων μαθητων
-καπνιστων
-παιδικου διαβητη
-απουσιας περιβαλλοντικης πολιτικης
και τοσα αλλα ,
γιατι ομως κλεινουμε τα αυτια μας σε ολα τα παραπανω και τα ανοιγουμε το βραδυ της eurovision ; παντα με το σιγονταρισμα της συντεταγμενης πολιτειας βεβαια .
προσωπικα ειμαι ο τελευταιος που θα κρινει τους αθλητες και τον προπονητη τους , ισως μονο λιγο με αυτους που τωρα τους κραζουν και πριν τους θεοποιουσαν , ειναι οι ιδιοι που ψηφιζουν τις ιδιες μιζερες κυβερνησεις , και μετα λενε οτι το ξερουν , αλλα τι να κανεις κιολας .
εγω ομως ξερω
χα χα
με πιανεις ?

1 σχόλιο:

σχόλιο στο περιθώριο...