... ανθρωπινες εξισωσεις ( ή μαθηματικα για ολοιδιους )



συναντούσα συχνά πυκνά ένα γεροντάκι στην πόλη της Κω . το βλέμμα του καθαρό δεν ξέρω αν το λεγες , μα και χαμένο δεν ήτανε , ίσως λίγο απροσδιόριστο . μοίραζε χαιρετούρες σε όλους , έσκυβε το κεφάλι , και έφευγε , και φεύγει και χάνεται ,..

και ακόμα θυμάμαι , πιο σπάνια πλέον , κάποιον άλλον στην Κρήτη που μας μίλαγε με πάθος για το τέλος του κόσμου , με ιδιαίτερη εμμονή στην περιγραφή λεπτομερειών από την εικόνα του τέλους , κι όμως εκείνος ο τύπος μέσα στην συνολική απελπισία της εικόνας του έμοιαζε να λάμπει όταν έφτανε στην στιγμή του ολέθρου ...

αξιωμα1: “ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΟΝΤΟΤΗΤΑ”

βαρέθηκα από παιδάκι ακόμα να προσπαθώ να εμπεδώσω την ουσία αυτής της μεγάλης αλήθειας , την αρχή όλων των σπουδαίων ιδεών της εποχής μας , δημοκρατία , ελευθέρια παπαροξερωγωτιαλλο...


κι όσο γύρω μου έβλεπα ολόιδιους συμμαθητές , ολόιδιους συμφοιτητές , ολόιδιες γκόμενες , πανάθλια ολόιδιους συνάνθρωπους στο μυαλό μου απομνημόνευα τις μορφές τέτοιων ανθρώπων λίγο λοξών , ακανόνιστων . ίσως από αντιδραστικότητα στην γενική απαξία των ολόιδιων σε "περίεργες συμπεριφορές" αφιέρωνα λίγο χρόνο γι αυτούς , εντοπίζοντας τις ιδιαιτερότητες και τις έμμονες τους, θέματα που για τους ίδιους μοιάζουν να κρύβουν την ουσία μιας ζωής .

αξιωμα2 :"είναι αλήθεια πόσο όσο πιο ακραία είναι τα ενδεχόμενα παρατήρησης σου , διευρύνεις το φάσμα των εντυπώσεων σου"

χωρίς να έχω καμία ιδιαίτερη κλίση , το αντίθετο μάλλον οι ανθρώπινοι χαρακτήρες άρχισαν να μου μοιάζουν με μαθηματικούς τύπος , αν όπου χ βάλουμε τα τυχαία ενδεχόμενα της ζωής μας , ύστερα η εξίσωση ( ο χαρακτήρας μας ) θα ρθει με τη σειρά του να δώσει τις αναμενόμενες συμπεριφορές μας .


καθένας μας ολόιδιος ή όχι κουβαλάει την εξίσωση του . το ολόιδιο ιδιαίτερο του φίλτρο για να αντιλαμβάνεται το σταυρό του και να επενεργεί στο ολόιδιο περιβάλλον του . είναι σαφές πως ακριβώς ίδια γεγονότα δημιουργούν διαφορετικό αντίκτυπο και παραστάσεις διαφορετικών ολόιδιων ανθρώπων .

κανόνας :

"ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ , ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ ΔΕΥΤΕΡΟΥ , ΤΡΙΤΟΥ , ΄Ν ΒΑΘΜΟΥ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥΠΛΟΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΜΑΣ . ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΣΕ ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙΔΙΩΝ ΣΥΜΒΟΛΩΝ , ΚΑΙ ΑΠΕΙΡΩΝ ΠΙΘΑΝΩΝ ΛΥΣΕΩΝ , ΑΛΛΟΤΕ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΤΕ ΕΚΤΟΣ ΠΕΔΙΟΥ ΟΡΙΣΜΟΥ ."

το διαβάζεις , το αποστηθίζεις , το κοινοποιείς
f(x) f(x)
χα χα
με πιάνεις ?
Ομάδες Google
Εγγραφή στην ομάδα compressivehumans
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
Επισκεφτείτε την παρούσα ομάδα

3 σχόλια:

  1. Συμπληρώνω πάνω στο σκεπτικό σου, οτι είμαστε μαθηματικές εξισώσεις διαφορετικού βαθμού ανάλογα με την πολυπλοκότητα του χαρακτήρα αλλα με τις ίδιες μαθηματικές σταθερές πανω στην εξίσωση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. thelw na paraggeilw ola ta teuxh tou metaman? kala eimai edw?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. pano stn ora irthate kirios , molis ta bgalame , perimente ligo na kriosoun .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

σχόλιο στο περιθώριο...