... ανθρωπινες εξισωσεις ( ή μαθηματικα για ολοιδιους )συναντούσα συχνά πυκνά ένα γεροντάκι στην πόλη της Κω . το βλέμμα του καθαρό δεν ξέρω αν το λεγες , μα και χαμένο δεν ήτανε , ίσως λίγο απροσδιόριστο . μοίραζε χαιρετούρες σε όλους , έσκυβε το κεφάλι , και έφευγε , και φεύγει και χάνεται ,..

και ακόμα θυμάμαι , πιο σπάνια πλέον , κάποιον άλλον στην Κρήτη που μας μίλαγε με πάθος για το τέλος του κόσμου , με ιδιαίτερη εμμονή στην περιγραφή λεπτομερειών από την εικόνα του τέλους , κι όμως εκείνος ο τύπος μέσα στην συνολική απελπισία της εικόνας του έμοιαζε να λάμπει όταν έφτανε στην στιγμή του ολέθρου ...

αξιωμα1: “ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΟΝΤΟΤΗΤΑ”

βαρέθηκα από παιδάκι ακόμα να προσπαθώ να εμπεδώσω την ουσία αυτής της μεγάλης αλήθειας , την αρχή όλων των σπουδαίων ιδεών της εποχής μας , δημοκρατία , ελευθέρια παπαροξερωγωτιαλλο...


κι όσο γύρω μου έβλεπα ολόιδιους συμμαθητές , ολόιδιους συμφοιτητές , ολόιδιες γκόμενες , πανάθλια ολόιδιους συνάνθρωπους στο μυαλό μου απομνημόνευα τις μορφές τέτοιων ανθρώπων λίγο λοξών , ακανόνιστων . ίσως από αντιδραστικότητα στην γενική απαξία των ολόιδιων σε "περίεργες συμπεριφορές" αφιέρωνα λίγο χρόνο γι αυτούς , εντοπίζοντας τις ιδιαιτερότητες και τις έμμονες τους, θέματα που για τους ίδιους μοιάζουν να κρύβουν την ουσία μιας ζωής .

αξιωμα2 :"είναι αλήθεια πόσο όσο πιο ακραία είναι τα ενδεχόμενα παρατήρησης σου , διευρύνεις το φάσμα των εντυπώσεων σου"

χωρίς να έχω καμία ιδιαίτερη κλίση , το αντίθετο μάλλον οι ανθρώπινοι χαρακτήρες άρχισαν να μου μοιάζουν με μαθηματικούς τύπος , αν όπου χ βάλουμε τα τυχαία ενδεχόμενα της ζωής μας , ύστερα η εξίσωση ( ο χαρακτήρας μας ) θα ρθει με τη σειρά του να δώσει τις αναμενόμενες συμπεριφορές μας .


καθένας μας ολόιδιος ή όχι κουβαλάει την εξίσωση του . το ολόιδιο ιδιαίτερο του φίλτρο για να αντιλαμβάνεται το σταυρό του και να επενεργεί στο ολόιδιο περιβάλλον του . είναι σαφές πως ακριβώς ίδια γεγονότα δημιουργούν διαφορετικό αντίκτυπο και παραστάσεις διαφορετικών ολόιδιων ανθρώπων .

κανόνας :

"ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ , ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ ΔΕΥΤΕΡΟΥ , ΤΡΙΤΟΥ , ΄Ν ΒΑΘΜΟΥ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥΠΛΟΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΜΑΣ . ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΣΕ ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙΔΙΩΝ ΣΥΜΒΟΛΩΝ , ΚΑΙ ΑΠΕΙΡΩΝ ΠΙΘΑΝΩΝ ΛΥΣΕΩΝ , ΑΛΛΟΤΕ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΤΕ ΕΚΤΟΣ ΠΕΔΙΟΥ ΟΡΙΣΜΟΥ ."

το διαβάζεις , το αποστηθίζεις , το κοινοποιείς
f(x) f(x)
χα χα
με πιάνεις ?
Ομάδες Google
Εγγραφή στην ομάδα compressivehumans
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
Επισκεφτείτε την παρούσα ομάδα

3 σχόλια:

σχόλιο στο περιθώριο...