ταΐζουν τα σκυλιά με αίμα


κάθε νόμισμα έχει πάντα δύο όψεις

20χρονος αστυνομικός (μόλις 5 χρόνια μεγαλύτερος από τον αδικοχαμένο Αλέξανδροκαι βασικά όσο πιο νέος μπορεί να είναι ένας αστυνομικός), χτυπημένος από σφαίρες στην ίδια περιοχή (βλ. το ''άβατο'' των Εξαρχείων), μόλις 2 μέρες πριν ανοίξουν τα σχολεία, πριν τελειώσει αυτή η άτυπη χριστουγεννιάτικη ανακωχή..

Είναι πολλές οι συμπτώσεις. 72 προσαγωγές με τη μία! αν αρκούσε ένας δολοφόνος μπάτσος για να ξεκινήσει η εξέγερση του δεκέμβρη, τώρα για να ξανα-αναστήσουμε την τρομοκρατία στην ελλάδα και να τα κουκουλώσουμε οι σφαίρες γυρίζουν πίσω. δεν μπορεί κανείς να πει αν ήταν προβοκάτσια ή όχι. μόνο να σκεφτούμε ποιός επωφελείται. ποιός στρίβει λόγια και καταστάσεις, ποιός εκμεταλλεύεται την αλήθεια..

Εμπρός λοιπόν, πωρώστε τους μπάτσους, πωρώστε και τους φασίστες, βγάλτε στην τιβί τον άδωνι με τη χιτλεροχωρίστρα στα μαλλιά και στα μυαλά. πωρώστε τους όλους. κανείς δεν φοβάται. κανείς, όταν σκέφτεται. αυτό που έχουμε να χάσουμε είναι το μέλλον μας στην σκλαβιά που μας ρίχνετε.

Άνανδρο χτύπημα εναντίον 20χρονου αστυνομικού.
Ούτε με εσάς είμαστε, ούτε με τους άλλους. οι περισσότεροι αναγκάστηκαν να πιάσουν όπλο στον στρατό. εγώ θα ξανάπιανα μόνο για να το βάλω στον κώλο τους. κρυφτήτε πίσω από τα φουστάνια των δημοσιογράφων σας ρε. κανείς μας δεν φοβάται. ούτε θα λυπηθούμε την αστυνομία. δεν θα πούμε ότι κάνουν και αυτοί την δουλειά τους και μάλιστα μια επικίνδυνη δουλειά. δεν ξεχνάμε το ξύλο, τη διαφθορά στο σώμα, το παρακράτος, την αυθαιρεσία, την ατελείωτη λίστα που μας έκανε να είμαστε ανυποχώρητοι απέναντί τους. αυτή η συμμορία μέχρι προχθές παρουσιαζόταν ως ανίκανη να αντιμετωπίσει τη νεανική οργή, είναι όμως πάντα ικανή να εξευτελίζει κάθε έννοια της λέξης άνθρωπος όταν σε πετύχει μόνο σου.

Είναι πολλές οι συμπτώσεις, πολλές οι ομοιότητες, αλλά πολλές περισσότερες οι διαφορές μας.
Θα λυπηθουμε για τον νεαρό αστυνομικό (παρόλο το μίσος- δεν κρυβόμαστε), σε κανέναν δεν αξίζει μια τέτοια τυφλή δίκη. δεν είμαστε το ίδιο με τους δικαστές σας, τους πολιτικούς σας, τα αφεντικά σας και γι αυτό μας βρίσκουν απέναντί τους. καλή ανάρρωση στον 20χρονο αστυνομικό και καλά μυαλά στους υπόλοιπους μπάτσους.

Κανείς δεν μπορεί να ξεχωρίσει την αλήθεια..

Σάπια κοινωνία με σάπια φαινόμενα.
κ.Καραμανλή, γιατί στην περίπτωση της δολοφονίας του Αλεξάνδρου μιλήσατε για ''ατυχές περιστατικό'' ενώ τώρα μιλάτε για επίθεση δολοφονίας;

μήπως όμως πρόκειται για εξοστρακισμό ή όπως μας το λέγανε παλαιότερα τυχαία εκπυρσοκρότηση..

72 προσαγωγές με τη μία και μετά χάσαμε το μέτρημα. συναδελφική αλληλεγγύη οι μπάτσοι. πήγανε να φάνε δικό τους και τώρα βάζουν τις μηχανές τους στο φουλ.
και τώρα; προσαγωγή ίσον φακέλωμα, χούντα..

μάλλον η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη όταν κάποιοι ταΐζουν τα σκυλιά τους με αίμα..

11 σχόλια:

  1. Τελικα πως ονομαζονται ΜΠΑΤΣΟΙ η ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ? Λυπομαστε μονο οταν γινεται χτυπημα σε ενα παιδι και αλλαζει η σταση μας? Με το ιδιο σκεπτικο πρεπει να τους λυπομαστε ολους γιατι και αυτος ο μικρος αστυνομικος που χτυπηθηκε μπατσος θα γινει. Μηπως πεφτουμε στην παγιδα τους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Hi ! I've seen you "follow" my blog and I'm always surprise that people all around the world look at my blog so, I sent you a comment :) And my english is very bad I know... Anyway, please to meet you, even if I understand nothing of that you write, in greec isn't it ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Sodum nomizw pws ayti i epoxi einai orosimo mias koinwnias vatheia dixasmenis kai sygkrousiakis! O stohos exei epiteyxthei kai oloi anagnwrizoume sta proswpa trigyrw mas exthrous o kathenas me diaforetiko kritirio, allos vlepei batso pou pyrovola, allos anarxiko pou tou spaei to magazi, allos volemeno dimosio ypallilo, allos vrwmiko syndikalisti, allos kapoio arxidi neoplouto.
    Synonomate Ανώνυμος den katalavainw akrivws tin enstasi sou...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. με ολο το σεβασμό,
    αγαπητέ ανώνυμε No1 (7.21μμ)
    στην πρώτη σου ερώτηση θα απαντήσω ότι το '20 χρονος αστυνομικός' είναι τίτλος. εγώ δεν απονέμω τίτλους αλλά... καταλαβαίνεις ότι και σένα αν σε συλλάβουν ας πόυμε θα δηλώσουν την ηλικία σου και κάποια ιδιότητα. (ποιοί;)
    με τον όρο μπάτσος δεν αναφέρομαι σε κάποιον συγκεκριμένο μπάτσο αλλά στην αστυνομία εν γενει και σε πολύ μεγάλο βαθμό στον ρόλο που έχει στην φάση που πρωτίστως αντιλαμβάνομαι δηλαδή στην κατά τόπο σημερινή ελληνική. φυσικά και ο χαρακτηρισμός είναι μειωτικός.
    στην ακόλουθη παρατήρηση σου θα επισημάνω ότι ο '20χρονος αστυνομικός' ήταν ήδη αστυνομικός (μπάτσος) όταν πυροβολήθηκε. αυτός το ξέρει πιό καλά από εμάς. αν θα επικροτούσα το να πυροβοληθεί κάποιος σίγουρα δεν θα ήταν αυτός. κάνω κάποιες σκέψεις για αγχόνη...
    ούτε στην δικιά μας παγίδα να μην πέσουμε εύχομαι

    αγαπητέ ανώνυμε No2 (12.08)
    συμφωνώ σε αυτά που λες.
    'ο άνθρωπος είναι για τον άνθρωπο λύκος' ειπώθηκε το 16ο αιώνα. θέλω να πω πως απλά κάποιος το διατύπωσε έτσι τότε. πάντα και από πάντα υπήρξε εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. ίσως οι συγκρούσεις να πηγαίνουν τον κόσμο μπροστά- για να έχεις φίλους και να καταλαβαίνεις τι σημαίνει αυτό μπορεί να πρέπει να έχεις πρώτα εχθρούς. εν πάση περιπτώση η χριστιανική αγάπη δεν εκφράζει κανέναν σήμερα νομίζω (άσε που την είχε την ευκαιρία της και δεν λειτούργησε)

    dear marionette: everybody should follow yr blog

    σας ευχαριστώ που κάνατε τον κόπο να διαβάσετε όσα έγραψα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Anonymos No1
    Vasika H enstasi mou den einai o titlos sto synolo toy, ego exo tin apopsi mou gia to sygekrimeno epagelma- leitoyrgima. H diafora mou einai oti sto sygekrimeno arthro pou kryvei aganaktisi oi mises anafores se aytoys pou askoun to epagelma onomazontai mpatsoi kai stis ypoloipes mise astynomikoi.Toys loipomaste gia tin katantia toys telika? Giati kai aytoi opos eipes kateythinomenoi einai. H apla ta vazoume kai me aytous?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. καμιά γκιλοτίνα δεν θα πρέπει να μας φοβίζει...
    ας υπάρχουν για να προμηνύουν το τέλος κάποιων!

    λυπάμαι για τον 20χρονο αστυνομικό.
    δεν λυπάμαι για κανέναν μπάτσο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. αγαπητέ ανώνυμε σκέτο (ένδειξη οικειότητας)
    να δηλώσω την χαρά μου που επανέρχεσαι με νέο σχόλιο. μια προσεκτικότερη ματιά στο αρχικό κείμενο σε παρακαλώ. από κει και πέρα αν τους λυπόμαστε για την κατάντια τους; όταν το κράτος δεν μπορεί να μειώσει την ανεργία και να δώσει δουλειά σε κόσμο παράγει μπάτσους. ανεβοκατεβάζει τους δείκτες και παράλληλα φτιάχνει τοίχος ανάμεσα σε όσους τρώνε και όσους μένουν στην απέξω. πολύς κόσμος μπήκε στην αστυνομία επειδή δεν μπορούσε να βρεί αλλού δουλειά. πρόκειται περί κακόγουστου συμβιβασμού. το ίδιο συμβαίνει και με το στρατό (βλ. επ.οπ.)
    από την άλλη μεριά υπάρχουν και οι λεγόμενοι καυλόμπατσοι. τα λόγια περιττεύουν. 99% υπερβολικός ζήλος και χουντικά μυαλά, προσωπικότητες προβληματικές ή απλά χωρίς προσωπικότητα. υπάρχουν και άλλες κατηγορίες ανθρώπων στην αστυνομία αλλά ένα είναι σίγουρο. όποιος κάτσει με το στραβό μέχρι το πρωί αλληθωρίζει.
    δεν τους λυπόμαστε. εμάς λυπόμαστε.
    αν τα βάζουμε μαζί τους;
    στην καθημερινή συμπεριφορά τους απέναντι στον πολίτη είναι απαράδεκτοι και ταυτόχρονα αστείοι. πρόκειται περί καρκινώματος της κοινωνίας. εκτός κλίματος. τα μυαλά τους είναι ξεπλυμένα τελείως και η συνεχής υποβολή τους στην καταπιεστική εξουσία των ανωτέρων τους, τους κάνει επικύνδινους για τους υπόλοιπους.
    από κει και πέρα και για να μιλήσω επί της ουσίας θέλω να σταθώ σε 2 σημεία.
    1. το έγκλημα. η αστυνομία έχει και το ρόλο του προστάτη των πολιτών από το έγκλημα. αυτό είναι ψέμα. το έγκλημα ποτέ δεν καταπολεμήθηκε με τέτοιες πρακτικές. μόνο να το προλάβεις μπορείς προσφέροντας. όπου υπάρχει πείνα υπάρχει και έγκλημα. η αστυνομία είναι η τελευταία που το ορίζει αυτό. φυσικά υπάρχει και το κίνητρο της ψυχοπαθειας για έναν εγκλήματια (δεν ήθελα να το πω αυτο αλλά και πως να το πεις;). πάλι εκεί η αστυνομία δεν προλαβαίνει έναν άρρωστο ψυχοπαθή δολοφόνο ας πούμε. τον κυνηγά.οι υπόλοιποι θα πρέπει να σκεφτούμε γιατί δεν τον προλάβαμε. η αστυνομία σαν θεσμός δεν είναι ακριβώς άχρηστη αλλά θα πρεπε να λειτουργεί υγειώς. τα λέω μέσες άκρες για να μην κουράζω. σημαντικό είναι το τί είναι το έγκλημα. ορίζεται κυρίως από την κρατική μηχανή στην οποία ανήκει η αστυνομία. πρόσεξε.. τρομονόμος.. πρόστιμα.. όλα αυτά τα εφαρμόζει η αστυνομία
    2.η αστυνομία είναι ανάμεσα σε εμάς και αυτούς.
    αν τα βάζουμε με αυτούς είναι γιατί δεν αντιπροσωπεύουν μόνο τον εαυτό τους.

    βέβαια δεν μπορείς να πεις και ότι χαίρεσαι που πήγανε να φάνε τον 20χρονο. και σίγουρα δεν ξέρω και πολλούς αστυνομικούς για να στηρίξω τις απόψεις μου, κανείς δεν είναι ίδιος με τον διπλανό του, και ούτε οι μπάτσοι. οι στολές τους όμως... τα γκλομπ τους;

    μπαίνουν στη μέση και προστατεύουν τους πολιτικούς από το λιντσάρισμα που τους αξίζει. εμείς στη μιζέρια μας και ο -πρόσεξε- ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ υπουργός.. (και δεν το λέω για τη φάση με τον εισαγγελέα, ψαξε μαθε)

    είμαι λίγο κουρασμένος σήμερα ελπίζω να βγαίνει άκρη από όσα λέω.
    με ενθουσιασμό θα δεχτώ απάντηση.

    αγαπητη ανύποπτη,
    θαυμάζω την περιεκτικότητα του λόγου σου. ζηλεύω το ορθόν των ιδεών σου. θα ήθελα μια τέτοια αμεσότητα, θα μείνω σ αυτο που έχω.
    σου αφιερώνω κάτι που μου έιπε ένας φίλος (δεν ξέρω μπορεί και να το διάβασε κάπου): τώρα που πυροβολήθηκε ο 20 χρονος να βγούν οι μπάτσοι στους δρόμους και για αντίποινα να σπάνε μαγαζιά και να καίνε τράπεζες...

    σας ευχαριστπω που κάνατε τον κόπο να διαβάσετε όσα έγραψα (δις)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. καθε ανθρωπινη ζωη που χανεται ειναι το ιδιο συμαντικη..
    η αστυνομια που εχουμε ειναι αυτη που μας αξιζει,διοτι αυτοι που την αποτελουν προερχονται απο την κοινωνια..
    η αστυνομια (δυστυχως!) στη φαση που ειμαστε μας χρειαζεται(με διαφορετικο ρολο και χαρακτηρα ισως)..επειδη εμεις απαιτουμε καθημρινα την παρουσια της..
    ειμαστε εμεις,ο καθενας απο μας που κρυβει εναν μπατσο μεσα του..
    ας σκοτωσουμε τον μπατσο μεσα μας ,η αλλαγη στην κοινωνια θα ερθει απο την αναγγενηση των ανθρωπων που την αποτελουν..
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ,ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΜΑΣ..
    ο μονος εχθρος ολων μας ειναι η εξουσια ,οι πολυεθνικες και ολοι αυτοι που αποφασιζουν για μας ,συμφωνα με το συμφερον των αφεντικων..
    εχουν βρει ενα ωραιο συστημα αυτοι οι τυποι με τα κουστουμια στα δερματινα σαλονια τους και πολυ αποτελεσματικο..
    μας βαζουν να γαμαμε τον διπλανο μας,για να κερδιζουν ΑΥΤΟΙ ζωη..
    αλληλεγγυη..μονο αυτο μας μενει και ανθρωοπια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ...συνολικά 34 κάλυκες που εντοπίστηκαν στο σημείο της επίθεσης...

    sto thimizo ayto giati ayto den mporei na nai tyxaio peristatiko

    ..i bia stoys dromous einai diko toys stoixima .
    ....esy ta leges sodum ..

    elpizo na min pontarane pano mas...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Συμφωνώ με τον Sodum και να τονίσω κ εγώ ότι

    Το κράτος είναι όργανο στα χέρια της άρχουσας τάξης. Τελεία και θάνατος...

    Το ψάρι(αστυνομία) βρομάει από το κεφάλι κ θέλει επειγόντως καθάρισμα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. αγαπητοί μου,
    στο περιθωριο.

    σας ευχαριστω εκ των προτέρων που θα έρθετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

σχόλιο στο περιθώριο...