ιστοριες απο το μετωπο ή η μεγαλη γαργαρα

Ένας ακόμα φίλος παρουσιάστηκε σήμερα με σκοπό να χαραμίσει τα νιάτα του στο ομαδικό ξύσιμο του Ε.Σ. , τέτοιες μέρες περίπου πέρυσι στην Κω συνέβαινε κάτι που δεν μπόρεσε να εκτιμηθεί από τους παρευρισκομένους του .


"Επειδη ντρεπομαι αρνουμαι να συμμετεχω σε μια στημενη διαδικασια εξευτελισμου και γελοιοποιησησς του ελληνικου στρατου . Σαν στρατιωτης που ειμαι θα διατηρησω τη σοβαροτητα μου και δε θα μπω σε παιχνιδια που διακωμωδουν την κατασταση . Ειναι απαραδεκτο το γεγονος να βλεπω τους προισταμενους μου να εκμεταλευονται τη θεση τους ειτε για να ξεκουρδισουν το ηθικο των στρατιωτων ειτε για να ικανοποιησουν τα προσωπικα τους παθη, πραγματα που φανερωνουν διοικητικη και πνευματικη ανικανοτητα . λυπαμαι που το προσωπο που μου παρουσιαζει σημερα ο στρατος ειναι αυτο του ξεσπεσμου και της ανωριμοτητας . Η προσωπικη μου εκτιμιση πριν παρουσιαστω ηταν διαφορετικη .
συντομα ομως γινεται σαφες οτι η στρατιωτικη ζωη ειναι ενα συστημα που νοσει λογω της απροθυμιας των εν αυτω κοινωνων που δειχνουν να αποφευγουν να συνειδητοποιησουν το ρολο τους , αλλα ποτε δε περιμενα οτι θα εβλεπα μπροστα μου την εκμεταλευση του γραμματος του κανονος για την προσωπικη ευχαριστηση του οποιουδηποτε . Το να πιστευετε οτι ως κατωτεροι στην ιεραρχια ειμαστε και αφελεις ειναι μια απατη . Το καλυτερο που εχετε να κανετε ειναι να προσπαθειτε να διοικειτε αρμοδιως και να αποτελειτε παραδειγματα προς μιμιση αντι να δεχεστε απο τους εαυτους σας την αναληψη του ρολόυ του κωμικου μπαμπουλα που νομιζει πως εχει εξουσια πανω σε ανθρωπους .
Οι μικροπρεπειες στο στρατευμα και η ενασχοληση με τη λεπτομερεια οταν γινονται αφετηρια για τη δημιουργια προβληματων ουτως ωστε να υπαρξουν τιμωριες και ποινες δεν ειναι μονο αναποτελεσματικα αλλα επιπροσθετα λειτουργουν σαν οδοι μεσω των οποιων κλονιζονται τα θεμελια των σταρτιωτικων αρχων : η πειθαρχια και η εμπιστοσυνη . Ορισμενοι "υπαλληλοι" του στρατου πιθανως να μην προσβαλονται απο τη συμπεριφορα τους ομως καταφερνουν να μετατρεψουν την ουσια σε παρασταση και τη δοξα που οι προγονοι μας καρδισαν σε χλευη. Θιγοντας ετσι τους υπολοιπους συναδελφους τους . Με τετοιες πρακτικες η φιλοπατρια μετατρεπεται σε και πληγωνονται τα εθνικα συμβολα απο μεριδα υπερασπιστων τους . Οσο αναπαραγονται οι διαδικασιες αυτες απο τους κηνσορες της πατριδας μας , τοσο περισσοτερο ο στρατος θα αποτελει βιτρινα κενη χωρις πραγματικοτερο λογο υπαρξης απο την παροχη εργασιας σε καποιους , και ταλαιπωριας στους υπολοιπους . Αδυνατω να πιστεψω οτι σα συνολο βρησκομαστε ηδη τοσο χαμηλα οπως αδυνατω να πιστεψω οτι ενας ανθρωπος μπορει να κρυφτει πισω απο το δακτυλο του .
εκμεταλλευομενοι τον κανονα παρεχεται η δυνατοτητα να τιμωρηθει ενας στρατιωτης οποιαδηποτε στιγμη και αυτο ειναι που με τοποθετει σε αυτην εδω τη γραμμη τουτη την ωρα . Οι κανονες υπαρχουν για την τηρηση της ισορροπιας και οχι για να λειτουργουν ως φοβητρο . Αντριλικι δεν ειναι να περιμενουμε ποτε θα εμφανιστει στην επιφανεια το ελαχιστοτερο των σφαλματων ωστε να διεκδικισουμε τη θεση του τιμωρου ή του τιμητη αναμφιβολα η εννοια ειναι ειναι συνδεδεμενη με την στα ισια προκληση . Την πραγματικη προσφορα στην εργασια και το υψωμα του αναστηματος απεναντι στις δυσκολιες . Θεωρω οτι εφοσον ο λοχος μου επιθυμει τοσο πολυ να τιμωρησει , παρολο που δεν παραβιασα κατι καινουργιο , τα λογια μου αρκουν για να δικαιολογησουν ενα σοβαροτερο παραπτωμα της στρατιωτικης ταξης ωστε να αποοφυγω την συμμετοχη στην πληρη γελοιοποιηση των πραγματων καθως δε συναδει με την ποιοτητα του χαρακτηρα μου "


σε ευχαριστω γιωργο

θα παρακαλουσα να βρισετε

1 σχόλιο:

σχόλιο στο περιθώριο...