σαβουαρ βιβρ απαλοτριωσης αγαθων και επαναστατικου τροπου αγορας τροφιμων.

η απαλλοτριωση μιας υπεραγορας ειναι μια καλη δηλωση εναντιωσης στη συγχρονη καπιταλιστικη πραγματικοτητα αλλα και ενας τροπος καποιοι να παρουν βασικα προϊοντα που εχουν αναγκη. ο στοχος της λεηλασιας μιας υπεραγορας και της απαλλοτριωσης των αγαθων της ειναι να καβατζωσουμε οσο περισσοτερα τροφιμα και ειδη αναγκης γινεται για να τα μοιρασουμε σε συνανθρωπους μας που δεν εχουν την δυνατοτητα πολλες φορες να τα αγορασουν. (ή αγοραζουν τα κακης ποιοτητας λογω της τιμης τους.) η απαλλοτριωση αγαθων ειναι μια πραξη εναντια στη φτωχεια και στην εξαθλιωση και οχι ανηθικη. ετσι την χαρακτηριζουν οι εμποροι. οχι οι πεινασμενοι.

κατα της προετοιμασια της επιδρομης:

επικοινωνουμε με φιλους - συντροφους και οργανωνομαστε αναφορικα με το τι μελλει γενεσθαι στην υπεραγορα.

καλο ειναι παντα να δρουμε σε οσο πιο μεγαλες ομαδες γινεται, γιατι πρωτον μπορουμε να παρουμε οσα περισσοτερα πραγματα και δευτερον γιατι μπορει να μας την πεσουν μπατσοι που θα βρισκονται κοντα, οποτε θα υπαρξει συμπλοκη και πρεπει να αμυνθουμε.

καλο ειναι κοντα στο σουπερμαρκετ να υπαρχει την στιγμη της επιδρομης μια λαϊκη αγορα για να μπορεσουμε να μοιρασουμε τα τροφιμα. αλλιως τα μοιραζουμε στην γειτονια και στις πλατειες. αν φας ολα οσα πηρες θα παρεις 100 κιλα, γιαυτο μοιρασε και μερικα.

γραφουμε ενα μικρο κειμενακι και το βγαζουμε μερικες φωτοτυπιες εξηγωντας τι ακριβως κανουμε. μεσω της προκυρηξης καλουμε και αλλους να κανουν το ιδιο. μεσα στο κειμενακι εξηγουμε γιατι η κλοπη δεν ειναι ακριβως κλοπη, αλλα ετσι μας εχουν μαθει να την ονομαζουμε. εξηγουμε πως η ακριβεια ειναι τοσο προκλητικη. εξηγουμε πως δουλευουν τα σουπερμαρκετ και εκμεταλλευονται τη κατασταση εις βαρος μας.

φροντιζουμε παντα το κειμενακι να ειναι μικρο και κατανοητο και ευληπτο, δεν θα το διαβασουν φιλοσοφοι, καθημερινοι ανθρωποι θα το διαβασουν στο ποδι, γιαυτο τα γραφουμε απλα και ομορφα.

εαν θες να υποστηριξεις θεωρητικα το εγχειρημα μπορεις να διαβασεις το βιβλιο η κατακτηση του ψωμιου και ειδικοτερα το κεφαλαιο για την απαλλοτριωση.

εαν γινεται να το μεταφρασουμε και να το τυπωσουμε και σε αλλες γλωσσες ωστε να το διαβασουν και τυχον μεταναστες , θα ηταν ακομα πιο αποτελεσματικο.

διαλεγουμε διακριτικη ενδυμασια ουδετερου χρωματος ετσι ωστε οταν βγουμε απο το σουπερμαρκετ να μην ειμαστε σταμπαρισμενοι. ("να εκεινη η ομαδα απο σπαϊντερμαν και μπατμαν μας ληστεψαν")

φοραμε καπελα, σκουφους, γυαλια, ψευτικα μουστακια και οτιδηποτε αλλο δεν κινει υποψιες, ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ ΠΑΝΤΟΤΕ.

αποφευγουμε τις high end γειτονιες γιατι ολοι κυκλοφορουν με SUV και οχι με τα ποδια, αρα δεν μπορεις να τους μοιρασεις ευκολα τα λαφυρα. και διαλεγουμε ενα σουπερμαρκετ σε μια φτωχη σχετικα γειτονια και συνηθως αυτα χωρις σεκιουριτι για να αποφευχθουν τυχον επεισοδια και προπηλακισμοι.

θυμησου πως οτι υποσχεται η μισθωτη εργασια το εξασφαλιζει η λεηλασια.

παντα πρεπει να υπαρχουν τσιλιαδοροι μεσα και εξω απο το μαγαζι.

κατα την εισοδο και την απαλλοτριωση:

ελεγχουμε αν υπαρχουν μπατσοι στη γειτονια. εαν υπαρχουν περιμενουμε να φυγουν.

παιρνουμε ο καθενας απο ενα καροτσι και προσποιουμενοι τους χαρουμενους πελατες εισερχομαστε στο εσωτερικο του καταστηματος κατευθυνομενοι προς το τμημα της αρμοδιοτητας μας που εχουμε προσυμφωνησει.

στην αρχη μπαινουμε σε ομαδες ΧΩΡΙΣ τσαντες αφου σε πολλα σουπερμαρκετ τις ψαχνουν. αν δεν υπαρχει σεκιουριτι μπορει μετα μπει και ομαδα με τσαντες.

εαν εχουμε σακιδιο καλο ειναι να δουλεψουμε με παρτενερ , και ενω ο μπροστινος να φοραει σακιδιο και να κραταει ενα καροτσακι ο παρτενερ να γεμιζει τα σακιδιο γρηγορα.

συνηθως μαζεουμε τροφιμα πρωτης αναγκης και οχι γκουρμε και ντελικατεσεν. ενταξει αν θελουμε παιρνουμε τα παντα ολα.

αποφευγουμε τα ευαλωτα εκτος ψυγειου τροφιμα (πχ παγωτα.)

μπορουμε βεβαια να παιρνουμε γιαουρτια επειδη δεν χρειαζεται να περιμενουμε ασπρη μερα για να χιονισει. ολο και καποιος εργατοπατερας θα θελει γιαουρτωμα.

παιρνουμε ΠΑΝΤΑ τις "καλες" και γνωστες μαρκες στα προϊοντα ετσι για σπασιμο.

εαν καποιος πελατης αρχισει την γκρινια , απλα τον/ην αγνοουμε και συνεχιζουμε.

καλο να χωρισουμε αρμοδιοτητες για να παρει ο καθενας διαφορετικα πραγματα δηλαδη να μη παρουμε ολοι τα ιδια . π.χ. ντοματοπολτο.

με τις αρμοδιοτητες γινομαστε πιο γρηγοροι αρα αποτελεσματικοι. επισης στο μοιρασμα, μοιραζουμε αναλογα με το τι μας ζητησει ο καθενας. π.χ. μια μητερα με δυο παιδια μπορει να τις δωσουμε μωρουδιακες πανες, ενω ενας παππους θα ζητησει πανες ακρατειας. δεν θελουν ντοματοπολτο, πανες θελουν. οκ ?

κατα της αποχωρηση προσεχουμε πως τα σουπερμαρκετ εχουν πολλες φορες καρτες κινητης τηλεφωνιας διπλα στα ταμεια. εαν γινεται τις βουταμε και αυτες και τις μοιραζουμε.

γνωριζουμε πως οι υπαλληλοι δεν θα αντισταθουν αλλα ποσο μαλλον θα χαμογελασουν και δεν θα αντιδρασουν στην κινηση μας. ωστοσο παντα υπαρχει ενας εποπτης - manager που θα συγχιστει και γιαυτο οι υπαλληλοι δεν θα μας χειροκροτησουν για λογω φοβου.

κατα της αποχωρηση προσεχουμε πως τα σουπερμαρκετ εχουν πολλες φορες καρτες κινητης τηλεφωνιας διπλα στα ταμεια. εαν γινεται τις βουταμε και αυτες και τις μοιραζουμε.

εαν υπαρξει εμπλοκη ή ενταση προσπαθουμε να εκμεταλλευτουμε το στοιχειο του αιφνιδιασμου και της γρηγορης απεμπλοκης.

κατα την εξοδο μας:

δεν πληρωνουμε στο ταμειο και δεν παιρνουμε τα λεφτα απο το ταμειο.

παρακινουμε και τους υπολοιπους πελατες να πραξουν το ιδιο και να μη πληρωσουν καλωντας τους να βγουν μαζι μας εξω συγκροτημενα.

δεν χτυπαμε κανενα που προσπαθει να μας σταματησει και απλα τον προσπερναμε.

οι ταμιες θα προσπαθησουν να κανουν διαλογο μαζι μας, γιαυτο τις αποφευγουμε και βγαινουμε γρηγορα.

αν το αφεντικο τολμησει να κανει τον νταη, μερικα μπινελικια θα μπορεσουν να τον κανει να χεστει απανω του.

μπορουμε να βγουμε απο την εισοδο ανοιγοντας τις μπαρες ή κρατωντας τις πορτες ανοιχτες μεσω των αισθητηρων τους.

μολις φυγουμε πεταμε μερικα απο τα κειμενα μας (προαναφερθηκαμε) στην εισοδο του μαγαζιου.

προσοχη,

σε πολλα σουπερμαρκετ υπαρχουν σεκιουρηταδες, γιαυτο ειναι καλο να αποφευγουμε τα συγκεκριμενα. εαν τωρα η επιθεση μας θελουμε να ειναι μεγαλη πρεπει να οργανωσουμε και μια ομαδα δικιας μας προστασιας, που θα ακινητοποιησει το σεκιουριτη. το καλυτερο παντως ειναι να λειτουργουμε εξυπνα και καμουφλαριζμενα αποφευγωντας τις διενεξεις.

αποφευγουμε να καβατζωνουμε τα πραγματα για την παρτη μας αφου αυτο αποτελει μπινια εξορισμου, και υπονομευση της δυναμικης της επαναστατικοτητας μας. εκτος και αν πεθαινουμε της πεινας που τοτε αλλαζει το πραμα και γινεται θεμα επιβιωσης.
μπορουμε παντως να κρατησουμε πραγματα με μετρο, σε ποσοτητα και σε βαθμο που επιτρεπει η αξιοπρεπεια μας.

δεν επιτεθομαστε ποτε σε μπακαλικα. αλλα σε αλυσιδες μεγαλων υπεραγορων οπως μαρινοπουλος, καρφουρ, αβ-βασιλοπουλος, σκλαβενιτης χαλκιαδακης(κρητη), ατλαντικ, γαλαξιας, μετρο και ομοιους τους.

δεν κουβαλαμε μαζι μας τιποτε που μπορει να θεωρηθει οπλο γιατι σε περιπτωση συλληψης μας μπορει να κατηγορηθουμε για συσταση συμμοριας, ενοπλη ληστεια, παρανομη οπλοκατοχη και πιστεψε το δεν θες να σε κατηγορησουν για αυτο.

η περιπτωση συλληψης ειναι πολυ μικρη, μενοντας με την ομαδα, εαν ομως υπαρξει, τοτε κανουμε οτιδηποτε αλλο θα καναμε σε μια αλλη οποιαδηποτε συλληψη οποιαδηποτε αλλη χρονικη στιγμη.

σημαντικο. σε περιπτωση που οι πορτες του καταστηματος κλεισουν απο το προσωπικο και παδιγευτουμε καποιος μελος της ομαδας πρεπει να παρει ενα απο τους πυροσβεστηρες που υπαρχουν ΠΑΝΤΑ διπλα στις πορτες και να τις ανοιξει πετωντας τον πυροσβεστηρα πανω στην επιφανεια της πορτας. αλλιως προσπαθουμε να τις ανοιξουμε με ενα λοστο η καποιο εργαλειο που εχουμε μαζι μας.


o ρομπεν των δασων εδειξε τον δρομο.

βουτα και καμια σαμπανια αν γινεται. ;)

4 σχόλια:

  1. μα γιατί οι ταμίες στα σουπερμάρκετ να είναι πάντοτε γυναίκες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Η απελπισία περίστροφο και σφαίρες της οι ανάγκες.
    Άντε και καλή τύχη μάγκες"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://www.youtube.com/watch?v=0zNsEvwyXwE

    Shoplifters of the World unite by Morrissey

    Learn to love me
    Assemble the ways
    Now, today, tomorrow and always
    My only weakness is a listed crime
    My only weakness is ... well, never mind, never mind

    Oh, shoplifters of the world
    Unite and take over
    Shoplifters of the world
    Hand it over
    Hand it over
    Hand it over


    Learn to love me
    And assemble the ways
    Now, today, tomorrow, and always
    My only weakness is a listed crime
    But last night the plans of a future war
    Was all I saw on Channel Four


    Shoplifters of the world
    Unite and take over
    Shoplifters of the world
    Hand it over
    Hand it over
    Hand it over


    A heartless hand on my shoulder
    A push - and it's over
    Alabaster crashes down
    (Six months is a long time)
    Tried living in the real world
    Instead of a shell
    But before I began ...
    I was bored before I even began


    Shoplifters of the world
    Unite and take over
    Shoplifters of the world
    Unite and take over
    Shoplifters of the world
    Unite and take over
    Shoplifters of the world
    Take over

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. οι στιχοι καλοι αλλα το βιντεο και η μουσικη ακομα το συμπληρωνουν τελεια. δειτε το

    ΑπάντησηΔιαγραφή

σχόλιο στο περιθώριο...