Αστυνομικός τουρισμός-ένα εθνίκο στοίχημα

Αγαπημένε policeman, cop ή όπως αλλιώς υποτιμητικά σε αποκαλούν. Η Ελλάδα είναι κάτι πολύ περισσότερο από αυτό που σε μάθαιναν στο σχολείο ή που σου έδειχναν οι απομαχοι, μετα τις καλοκαιρινες τους διακοπες, οι γνωστές φωτογραφίες με τα υπέροχα δειλινά και τις ξανθές αμμουδιές.

Στην Ελλάδα βρίσκεσαι σε ένα σταυροδρόμι αριστερών, αναρχικών, φασιστών και νεοφιλελευθέρων, νιώθεις τη δύναμη της ιστορίας και τη θέρμη στο νοτιότερο άκρο της Ευρώπης και ανακαλύπτεις την εξελικτική πορεία της σύγκρουσης, της ανατροπής και της βίας. Καυλόμπατσε έλα σε μία χώρα η οποία διαθέτει πλούσιο ιστορικό παρελθόν αλλά που οι κάτοικοί της δεν επαναπαύονται, δεν μένουν προσκολλημένοι σε αυτό. Έλα σε μια χώρα στατιστικά μικρή αλλά τεράστια σε διαφορετικότητα. Ζήσε ανάμεσα σε καμένους κάδους σπασμένες τζαμαρίες λεηλατημένους αρχαιολογικούς χώρους.

Η Ελλάδα είναι μια χώρα με θαυμάσιες αντιθέσεις, αστυνόμοι πουλάνε ναρκωτικά, αστυνόμοι προστάτες της νύχτας, αστυνόμοι συνδικαλιστές, αστυνόμοι δολοφόνοι δεκαπεντάχρονων. Σερίφηδες, καουμπόηδες, καραμπινιέρηδες, έφιππε αστυνομικέ του Καναδά, μη τρελαίνεσαι που δε μπορείς να τα γαμήσεις όλα στην πατρίδα σου, ζήσε το δικό σου μύθο στην Ελλάδα.

Στην Ελλάδα η εναλλαγή των εικόνων δεν συμβαίνει στην φαντασία σου αλλά και στην πραγματικότητα.

0 σχόλια:

σχόλιο στο περιθώριο...