εντάσεις στα χανιά

[ρεπορτάζ ]

Αυτό που συνέβη την Τρίτη το βράδυ στην πλατεία αγοράς των Χανίων δείχνει με κάποια σχετικότητα ποια είναι η δυναμική της χρυσής αυγής και ποια των υπολοίπων που στέκονται απέναντί της. Δεκαπέντε οι εμπλακέντες χρυσαυγίτες στο περιστατικό ενώ πάνω από διακόσιοι περίμεναν να τους δούν να λιντσάρονται. Η χρυσή αυγή και η τοπική οργάνωση εθνικιστών δεν έχουν ανταπόκριση στον κόσμο παρόλη την προπαγάνδα και την βίαιη και επιθετική τους πρακτική.

Στην ουσία πρόκειται περί συμμορίας κάτω από τον μανδύα ενός πολιτικού κόμματος. Το νόμιμο προσωπείο της δήλωσης της χρυσής αυγής στο πρωτοδικείο ως πολιτικό κόμμα, καλύπτει κάποιους που δρούν παραβατικά στην πόλη. Αυτή η μεθόδευση πρέπει να σταματήσει καθώς κανείς λογικός άνθρωπος δεν πιστεύει πως κάποιος νομιμοποιείται να απειλεί με μαχαίρι επειδή είναι μέλος του πασοκ ή της νδ και πάει λέγοντας. Αλήθεια, πως και συλλαμβάνονται μόνο μέλη της χρυσής αυγής με όπλα, όπως συνέβη προ ημερών στον άγιο Παντελεήμονα; [εδώ]

Καιρός να γίνει πια κατανοητό ότι ακόμα ότι πέρα από τον παρακρατικό χαρακτήρα της χρυσής αυγής, πέρα από τις νεοναζιστικές ιδέες που προσπαθεί να καλλιεργήσει σε παιδιά, πέρα από την ξενοφοβική της προπαγάνδα και πέρα από τα εγκλήματα κατά της ζωής για τα οποία έχουν κατηγορηθεί μέλη της (Μιχαλολιάκος, Περίανδρος κτλ) ο κόσμος δεν τους γουστάρει τους φασίστες, δεν τους γουστάρει τους τραμπούκους, δεν γουστάρει μιά συμμορία αληταράδων στην πόλη αυτή και τους στέλνει απο κεί που ήρθαν.

9 σχόλια:

σχόλιο στο περιθώριο...

wednesdayvideo_logoramaAn Oscar-winning mindbomb … An entire universe made out of corporate logos, replete with car chases, shootouts, wild animals and natural disasters, Logorama is a tour de force of graphic design. The film’s producer, Nicolas Schmerkin, said after its Oscar win that the film “is not about America. It’s about our modern Western world … It’s about the way we live and the way we react to these logos. The brain can register 14 logos in less than one second. Making the logos characters with sets and props is about what we’re living.” απο το adbusters.

οπως ειπε και ενας απο τους συντελεστες του στην τελετη απονομης τα ξημερωματα παρασκευης: " μας πηρε εξι χρονια για να κανουμε 16 λεπτα. αν θελουμε να κανουμε μια μεγαλου μηκους ταινια ελπιζω να μη μας παρει τριαντα."

0 σχόλια:

σχόλιο στο περιθώριο...