η κυβέρνηση που κλέβει την παράσταση


Στην σύσταση Ταμείου Ομαλής Συνταξιοδότησης προχωρεί η κυβέρνηση μετά την ψήφιση για την δημιουργία του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα αποτελέσει ένα διχτυ ασφαλείας για τις ελληνικές τράπεζες δήλωνουν μέλη της κυβέρνησης. θα δεσμεύσει για 7 χρόνια 10 δισ. ευρώ από τα 110 δισ. του συνόλου της οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα από ΕΕ και ΔΝΤ. Αυτά τα 10 δισ. θα στηρίξουν το τραπεζικό σύστημα σε περίπτωση που μέσα στα επόμενα 7 χρόνια οδηγηθούμε στην γενική πτώχευση. Φυσικά η ίδρυση του ταμείου δεν ήταν ιδέα των σοσιαλιστών της κυβέρνησης αλλά προβλέπεται απο το μνημόνιο (μεγάλη η χάρη του)

Παράλληλα όμως η κυβέρνηση έχει θέσει επι τάπητος μιά νέα ιδέα της για την σύσταση ενός Ταμείου Ομαλής Συνταξιοδότησης το οποίο θα χρηματοδοτηθεί με 200 δισ. ευρώ τα οποία θα διαιρεθούν και θα μοιραστούν στους συνταξιούχους των ταμείων ασφάλισης σε περίπτωση που το κράτος κηρύξει στάση πληρωμών. Ετσι εκτός απο τους τραπεζίτες μετά την καταστροφή θα επιβιώσουν και οι συνταξιούχοι.


0 σχόλια:

σχόλιο στο περιθώριο...