Ημερολόγια μίσους. Ελληνική ομοφοβική πραγματικότητα.

H ιδέα να γράψουμε για την ομοφοβία και την ομοφυλοφιλία στην Ελλάδα γεννήθηκε κάπως περίεργα.
Δεν είχαμε και πρέπει να το ξεκαθαρίσουμε αυτό από την πρώτη σελίδα, κανένα ανθρωπιστικό ενδιαφέρον. Η ενασχόληση μας όμως με οριζόντιες διαδικασίες, η έξαρση του φασιστικού φαινομένου, και η εμπλοκή μας τόσο στο αντιφασιστικό κίνημα όσο και στη σχετική θεωρητική κουβέντα που πλαισιώνει αυτό το χώρο δημιούργησε το κατάλληλο περιβάλλον να αρχίζουμε να μας μπαίνουν διάφορα ερωτήματα.


Έτσι ενώ  αρχικά ήταν ο  ανθρωπισμός μας, ο εμετός που μας προκαλούσε η μικροαστίλα των γύρω μας, ιστορίες γνωστών και φίλων που μας συντάρασσαν, η ομοφυλοφιλική ρετσίνια που κόλλησε σε όλα τα αστεία για τους χρυσαυγίτες έγκλειστους, αρχίσαμε να συνειδητοποιούμε πως ακόμα κι αυτοί που θεωρητικά είναι στο πλευρό μας είναι αρκετά προβληματικοί. Ότι η ομοφοβία είναι μια κατάσταση που διέπει την ελληνική κοινωνία ανεξαρτήτως που τοποθετεί ο καθένας πολιτικά τον εαυτό του, και ερχόταν να μας δημιουργήσει μια διαίσθηση ότι εδώ έχουμε φασισμό με κεφαλαία γράμματα και την σχετική υποχρέωση που νοιώθει κάποιος που αντιλαμβάνεται μια κατάφορη αδικία να ξετυλίξει το κουβάρι της ιστορίας του, να κατανοήσει και να αναλύσει τα δεδομένα γύρω του.


Ημερολόγια Μάτσο Πατριαρχίας Αύγουστος 2014

  • Ζευγάρι δέχεται επίθεση από 10 αγνώστους με ξυρισμένα κεφάλια, ενώ καθόντουσαν σε παγκάκι στην πλατεία Βαρνάβα, στο Παγκράτι.Το ένα παιδί κατέληξε στο νοσοκομείο, με σπασμένο τον αστράγαλο σε 3 σημεία.
Δύο νεαροί δέχονται επίθεση στο Παγκράτι.
Ο ένας καταλήγει στο νοσοκομείο με 3 κατάγματα στον αστράγαλο, ενώ στον άλλον έριξαν χλωρίνη.

0 σχόλια:

σχόλιο στο περιθώριο...