μια ΜΟΜΑ, ένας hipster, ένας ψεκασμένος και μια αριστερή προέκταση

ΜΟΜΑ και ελληνικό φαντασιακό

μεταμαν 46
ερώτηση τι είναι ΜΟΜΑ;

-Αν είσαι  πατριώτης, αριστερός ή δεξιός, η λέξη είναι η τρανή απόδειξη του τι έχει προσφέρει ο Ε.Σ. στον ελληνικό λαό. Ένα από τα σημαντικότερα επιχειρήματα σου σε συζητήσεις και καφενεία, καθένας έχει μια προσωπική ιστορία για γέφυρες, ποτάμια, δρόμους, ρεύμα και συγκινημένος εξιστορεί το πέρασμα του στον πολιτισμό με την απλήρωτη εργασία του αγνού έλληνα φαντάρου.
 -Αν είσαι πιο ψαγμένος, αριστερός διανοούμενος ή ακόμα και όψιμος αντιφασίστας μάλλον θα έχεις πληροφορηθεί για τα σκάνδαλα επί χούντας και γενικώς την κακοδιαχείριση που ήταν ταυτόσημη με την ΜΟΜΑ μέχρι το 92 χρονιά που την κλείνει, ακόμα κι αυτός ο μετρ του ελληνικού νεοφιλελευθερισμού Μητσοτάκης.
-αν είσαι hipster έχεις ήδη μπερδευτεί τι στο διάολο πιάνουν στο στόμα τους αυτοί οι πολιτικοί ένα από τα πιο γνωστά brands στα μουσεία μοντέρνας τέχνης, αν ανήκεις στην κατηγορία προφανώς έχεις ήδη σταματήσει την ανάγνωση.

ΜΟΜΑ και υποσχέσεις

Ανεργία και ανάπτυξη, αυτές οι δύο λέξεις είναι μάλλον το αντίστοιχο του bacon και της κρέμας γάλακτος στην μαγειρική. Αν ξέρεις να τα χειριστείς μπορείς να σερβίρεις ακόμα και σκατά χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα.
 χάρτης που δείχνει τα πεδία παρέμβασης της πρώτης ΜΟΜΑ
   Ανεργία, Ο Καμμένος πήγε στον Έβρο και ανακοίνωσε την επανασύσταση της ΜΟΜΑ (Μεικτές Ομάδες Μηχανικών Ανασυγκροτήσεως),επανδρωμένη από φαντάρους μηχανικούς, αρχιτέκτονες, χειριστές βαρέων μηχανημάτων, και μέσα σε λίγους μήνες εγκαινιάζει τη νέα ΜΟΜΑ στο Λουτράκι εξηγώντας τους λόγους που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση.

Μέσα σε αυτούς τους μήνες είχε τον χρόνο να κάνει ένα πέρασμα από τα κανάλια για να μας εξηγήσει γιατί είναι τώρα απαραίτητη για την Ελλάδα η επανασύσταση της ΜΟΜΑ. "Το ένα νομοσχέδιο τώρα είναι η επανίδρυση της παλιάς ΜΟΜΑ, όχι βέβαια με την παλιά της μορφή, που θα δώσει τη δυνατότητα σε νέα παιδιά που υπηρετούν την θητεία τους να προεκτείνουν την θητεία τους για δύο ακόμα χρόνια, έχοντας έμμισθη σχέση με τις ένοπλες δυνάμεις…``*, και αλλού
"Οι νέες υπηρεσίες που δημιουργούνται θα δώσουν τη δυνατότητα ιδίως στη νεολαία που έχει μια ανεργία που έχει φτάσει το 70% να μπορούν να παραμείνουν ως ΟΒΑ (Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης) στις Ένοπλες Δυνάμεις 2 με 3 χρονια να αποκτήσουν επαγγελματική εμπειρία και πιστοποίηση και εν συνεχεία να μπορουν να βγουν στη ζωη εχοντας απο τις Ένοπλες Δυνάμεις ένα χαρτί που λέγαμε στο παρελθον (χαμογελακι), ενα διπλωμα και μια εμπειρία, πόσοι δε βγήκαν οδηγοί από τις Ένοπλες Δυνάμεις που εκπαιδεύτηκαν κατά τη διάρκεια της θητείας τους, πόσοι δε βγήκαν από τη ΜΟΜΑ (Μεικτές Ομάδες Μηχανικών Ανασυγκροτήσεως), μηχανικοί, αρχιτέκτονες, χειριστές βαρέων μηχανημάτων. Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι κοντά στο λαό"

μετά το 6.15
το πιάσαμε…


Ανάπτυξη,  «να αναλάβει η υπηρεσία αυτή αρκετά από τα έργα τα οποία δεν αναλαμβάνουν εργολάβοι, ιδίως στα νησιά και τις ορεινές περιοχές. Έργα τα οποία έχουν μείνει από το παρελθόν της ΜΟΜΑ στην ελληνική επικράτεια ως έργα υποδομής. Έργα πολύ σημαντικά για την χώρα." Και κάπου αλλού τοποθετείται σχετικά με τον ιδιωτικό τομέα «Είμαστε, όμως, εδώ, για να συμπληρώσουμε τον ιδιωτικό τομέα, να καλύψουμε κενά της…»


Τώρα τις σχετικές ενστάσεις για το τι σημαίνει αυτό για το θνησιγενή κλάδο της κατασκευής μπορείς να το δει στην ανακοίνωση του ΤΕΕ Ξάνθης αλλά ας μην ασχοληθούμε άλλο εδώ.

 

"Η εργασία απελευθερώνει" - όπου συγκέντρωσης γράψε στρατόπεδα σκέτο..

Με απλά λόγια, ο Καμμένος εδώ υπογραμμίζει και υπερτονίζει ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του έλληνα φαντάρου: δωρεάν εργασία. Πού αλλού μπορεί να βρει έτοιμο εργατικό δυναμικό, να είναι ήδη στην υπηρεσία του ελληνικού κράτους, και μέσα σε συνθήκες ακραίας υποταγής; Ο ελληνικός στρατός είναι λοιπόν η απάντηση και σε αυτή την ερώτηση.

Αν τώρα κάποιος φαντάρος θελήσει να προεκτείνει την θητεία του, αποκτώντας έτσι έμμισθη σχέση με τις ένοπλες δυνάμεις, θα πρέπει να έχει κατά νου ότι θα πληρώνεται με τον μισθό υπαξιωματικού και φυσικά εάν είναι μηχανικός την πάτησε, γιατί ο ελληνικός στρατός δεν πληρώνει τσμεδε, οπότε ασφάλιση από την τσέπη του, και με μισθό φυσικά χαμηλότερο των συλλογικών συμβάσεων. Ο Καμμένος, λοιπόν, καταπολεμά την ανεργία του 70% με αμίσθους ή χαμηλόμισθους στρατευμένους.
 

Αναζητούνται εκσκαφείς για σοβαρό σκοπό.
design που "σκοτώνει"
Έχοντας λοιπόν εξασφαλίσει το εργατικό δυναμικό του, ο Καμμένος τώρα ψάχνει για τα μηχανήματα που θα χρειαστεί η "νέα ΜΟΜΑ". Ευτυχώς προσφορές από παντού: οι Αμερικάνοι θα μας δώσουν τα ανενεργά μηχανήματά τους από το Ιράκ, και ο Ρώσος ομόλογος έχει επίσης προσφέρει αντίστοιχα από Ρωσία. Επίσης ανενεργά μηχανήματα από ΟΔΔΥ, προερχόμενα από ιδιώτες και εργολάβους θα εκμεταλλευτούν για την τεχνική υποστήριξη της ΜΟΜΑ. Κανένα πρόβλημα λοιπόν, όλα θα λειτουργήσουν σαν καλοκαρδισμένη μηχανή, και θα απαλλάξουμε και τον Αμερικάνικό και Ρωσικό στρατό από μηχανήματα που δεν είχε τι τα κάνει και πώς να τα συντηρήσει, εξασφαλίζοντας ένα καλό προσωπείο απέναντί τους, γιατί που ξέρεις, δύσκολοι καιροί έρχονται, χρειάζονται οι σύμμαχοι. 


Στη νέα ΜΟΜΑ λοιπόν εμφανίζεται ότι θα συνδράμουν οι δυο μεγαλύτεροι παίκτες του πολέμου και οι πλέον  βασικοί αντίπαλοι, αμερικάνοι και ρώσοι πλειοδοτούν για τα σοκάκια της ελληνικής υπαίθρου και τις λακκούβες των νησιών μας.

Στο διάολο
Δεν έχουμε καμία ψευδαίσθηση ότι οι στρατοί είναι φιλανθρωπικές οργανώσεις που χτίζουν για το καλό της πατρίδας, ή ακόμα πιο παλαβά μας λένε οι σύντροφοι συριζαίοι μας δανείζουν τους εξοπλισμούς τους για την αναδιοργάνωση της ελληνικής υπαίθρου, την ώρα που ο Πάνος Καμμένος πλειοδοτεί για νατοική βάση στην Κάρπαθο, την ώρα που κάθε αριστερό και δεξιό παπαγαλάκι αναπαράγει το ποίημα ότι η λύση στο ελληνικό πρόβλημα είναι η γεωπολιτική μας θέση, είμαστε χεσμένοι και υποψιασμένοι για το πιο μπορεί να είναι το αύριο και η θέση της εργατικής τάξης, η δικιά μας θέση, στους δικούς τους σχεδιασμούς είναι ούτε με σφαίρες.


Στο δια ταύτα

"Δεν λησμονουμε ότι υψηλού επιπέδου κοινωνική προσφορά των ενόπλων δυνάμεων ενισχύει τους δεσμούς με την κοινωνία, αυξάνει το αίσθημα ασφάλειας, και σφυρηλατεί την κοινωνική συνοχή." (ομιλιά Π. Καμμένου στα εγκαίνια της ΜΟΜΑ στο Λουτράκι, 7/05/2015). Αυτή κατά τη γνώμη μας είναι η πιο ειλικρινής διατύπωση από όσες πίπες διαβάσαμε για τη ΜΟΜΑ. Κάθε φορά που στο προσκήνιο εμφανίζεται η πιθανότητα αλλαγής συνόρων, αοζ, χωρικών υδάτων, κάθε φορά που το ελληνικό κράτος πειραματίζεται με τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς της περιοχής, ξέρουμε ότι τα έθνη ετοιμάζονται να αλέσουν τους στρατευμένους τους χρησιμοποιώντας τους ως κρέας για κανόνια. Πριν γίνει καμία στραβή και οι στρατευμένοι θελήσουν να αντιδράσουν έχοντας στο μυαλό τους ότι όποια γεωπολιτικά σχέδια έχουν ως μόνιμο αντίπαλο εμάς που θα τροφοδοτήσουμε τον στρατό, στόχος του κάθε κράτους είναι να φέρει τον στρατό πιο κοντά στον πολίτη κάνοντάς τον να ξεχάσει ότι είναι μια μηχανή θανάτου.

1 σχόλια:

σχόλιο στο περιθώριο...