BAJOFONDO TANGO CLUB .... και πως να μην ντρεπεσαι για την παραδοση σου



Μια από τις πιο κεφάτες παρέες πάνω στη σκηνή είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε χτες βράδυ στο live των bajofondo tango club .
Η αλήθεια είναι πως πήγα στη συγκεκριμένη συναυλία κάπως μουδιασμένος και με σκατά διάθεση , ενώ το 40αρι στην είσοδο με τελείωσε κανονικότατα .
Η πρώτη έκπληξη για μένα ήταν η ποσότητα του κόσμου που βρέθηκε δευτεριάτικα στο Fuzz για να παρακολουθήσει τη συγκεκριμένη συναυλία , καλη διαφήμιση να πεις , δε πρόλαβα να το πολυσκεφτώ όμως γιατί οι bajofondo ήταν ήδη επί σκηνής , μια ομάδα καλοδουλεμένων μουσικών , όρθιο μπάσο , βιολί , dj , πλήκτρα , κιθάρα , ντραμς , μια κοπέλα με laptop και άλλος ένας που μάλλον ήταν υπεύθυνος για τον techno ήχο τους ενώ παράλληλα έξυπνα video art προβάλλονταν από projectors .
Αυτά είναι τα συστατικά μιας επιτυχημένης κολεκτίβας από την Αργεντινή και την Ουρουγουάη , argentinos y uruguayos , που αποφάσισε να παίξει tango , το παραδοσιακό αυτό στυλ βάζοντας την ιδέα της εποχής μας σε ένα είδος μουσικής που πολλοί θα σνόμπαραν. Η μουσική τους είχε τα πάντα από hip-hop μέχρι στιγμές λυρισμού και εκρηκτικού techno , καταφέρνοντας να τουμπάρουν , για ένα δίωρο , την ψυχολογία μου και να κάνουν το κόσμο να χορεύει και να χειροκροτεί ασταμάτητα κάνοντας τους να επιστρέψουν δυο φορές για encore ώστε να ηρεμήσουν το κοινό που περίμενε κάτι ακόμα .
Άλλο ένα δεκάευρω μετά το τέλος της συναυλίας στον παρκαδόρο και ένα μισαωράκι μέχρι να μου δώσουν το αυτοκίνητο μου με έφεραν πάλι στην προηγούμενη κατάσταση . Αστειεύομαι ...

**Εμνευστης και ηγέτης τους ο πολυβραβευμένος Gustavo Santaolalla (Οσκαρ Καλύτερης Μουσικής Επένδυσης για τις ταινίες Brokeback Mountain και Babel


0 σχόλια:

σχόλιο στο περιθώριο...