η αποδομηση της λογικης (ή ο,τι να ναι)

το καλο και το κακο , το ασπρο και το μαυρο , το υπαρκτο και το ανυπαρκτο , ειναι καποια απο τα διπολα μεσα απο τα οποια μαθαμε να οριζουμε ή να μαλλον να οριοθετουμε τα πραγματα και την σκεψη μας . με μια δευτερη ματια ομως ολα αυτα τα συστηματα που περιγραφει με μια ευκολια η γλωσσα βρησκουν εφαρμογη στην κοινη αντιληψη μας για τα πραγματα ;
φοβαμαι πως σημερα ή μαλλον περισσοτερο σημερα καταρρεοντως οποιουδηποτε συστηματος εως και αυτου του φυσικου περιβαλλοντος ο,τιδηποτε συνηθιζε να περιγραφεται απο καποιο συστημα καταρρεει με χαρη στον κολοφωνα της τεχνολογικης εξελιξης της απολυτης επικρατησης του καπιταλισμου και της παγκοσμιοποιησης .(κοινοτοπιες)
σε αυτο το σημειο πρεπει να σημειωσουμε πως οντως ο,τι για μας ειναι ασπρο για καποιους αλλους ειναι μαυρο , το καλο μπορει να ειναι ταυτοχρονα και κακο , καθως και ολο αυτο που οριζει το αδαες μυαλο μας ως ανυπαρκτο "γεμιζει" απο εναν αλλο κοσμο τοσο απειροελαχιστο και αρμονικο οσο και το ιδιο συμπαν μας .
φιλοσοφικα λοιπον καταρρεει στο μυαλο μου κατι που ισως να στερουνταν εξαρχης ουσιας , αλλωστε η ιστορια του ανθρωπου ειναι μια ιστορια ανατροπων ολων αυτων που κατα καιρους νομιζε ως δεδομενα , ολο αυτο ομως σε μια συνεπη αλληλουχια λογικης , τι γινεται ομως σημερα οταν αυτο που ερχεται να ανατραπει ειναι η ιδια η αξια της λογικης . μπορει να σκεφτεις και να κατακρινεις για πολλα τον συγχρονο ανθρωπο και αυτο ναι ναι ενα απο αυτα , εγω ομως λεω πως κανεις λαθος .
σημερα εχοντας εν ζωη το 90% των επιστημονων που συνολικα υπηρξαν στον πλανητη , η ανθρωπινη λογικη και αντιληψη κωδικοποιειται αναλυεται και γινεται αντικειμενο μελετης απο μια πλοιαδα "επιστημονων" κοινωνιολογια , ψυχολογια , marketing , στατιστικη , οικονομια κ.ο.κ. γινεται αυτονοητο πως μια σειρα αποφασεων , δρασεων , πολιτικων , νεων προιοντων στηριζεται στα πορισματα των παραπανω μονο και μονο για να τιθασευσουν τη λογικη και την αντιληψη της μαζας .
ετσι η εξελιξη του αντρα συνοδευεται απο ενα μεγαλο τζιπ , η σωστη νοικοκυρα διαλεγει κοκκινους και πρασινους κοκους , αυτη την εποχη εχουμε οικολογικο προβληματισμο και η νεολαια στηριζει ΣΥΡΙΖΑ . αυτο ειναι που περναει σημερα ως αποψη στην πιατσα .
φανταστειτε λοιπον ενα τεχνοκρατη με οικολογικο προβληματισμο , που η επιθυμια του να παρει 4χ4 σχετιζεται με το να εχει κερδη η εταιρια του , παρακινει λοιπον τον ομιλο του να επενδυσει σε τουριστικα ακινητα στο καμενο δασος της παρνηθας , που συνηθιζε να κανει βολτες απο μικρος και τοσο αγαπαει γνωριζοντας ετσι απο πρωτο χερι την αξια αυτης της επενδυσης . μπορει τελικα οταν ερθει η ωρα να παρει τζιπ να διαλεξει αυτο με την πιο φιλικη τεχνολογια για το οικοσυστημα ομως η ευαισθησια του εξαντλειται εκει . μαλλον ομως ειναι λιγο σκληρη αυτη η κριτικη ε ;
οταν λοιπον συστηματικα η μοναδα κατατασεται σε ηλικιακα , συλλογικα , κατανολωτικα ακομα και ζωδιακα συνολα , καταληγει αποδεκτης δεσμης στοχευμενων πληροφοριων και μηνυματων . συνειδητοποιεις λοιπον πως το να διατηρεις αυτονομια αποφασεων και αυταρκεια σκεψης ειναι αρκετα δυσκολοτερο απο αυτο που θεωρεις προφανες .
τελικα φτανεις να λειτουργεις και συ κατακερματισμενος επιρρεασμενος τη μια φορα απο το προτυπο του αριστερου την αλλη του γιαπη και σπανιοτερα του εναλλακτικου blogger , οπως κανω και γω τωρα ενω στην ουσια λεω αλλα και κανω αλλα ντ` αλλα .
χαχα το πιασες ;

2 σχόλια:

σχόλιο στο περιθώριο...