teacherdude

αναδημοσιευση απο argos.wordpress.com

Τον Graig τον γνώρισα από το blog του, πρώτα, εκτιμώντας τι φωτογραφίες του. Σχεδόν αμέσως, τον Σεπτέμβριο του 2007, και ενώ δούλευα στην “Μακεδονία”, ένας πολλά υποσχόμενος νέος δημοσιογράφος, ο Κώστας Κουκουμάκας, με ενημέρωσε ότι στην διάρκεια πορείας για την έκθεση, αστυνομικοί ξυλοκοπήσανε έναν Άγγλο bolgger-φωτογράφο. Μιλώντας του έδωσα τα στοιχεία (τα διαδικτυακά) του ανθρώπου και ο Κώστας του πήρε συνέντευξη.

Την επόμενη φορά, δεν θυμάμαι ποιά ήταν, βρεθήκαμε σε μια πορεία, γνωριστήκαμε και από τότε βρισκόμαστε σχεδόν σε κάθε πορεία μαζί. Τον Δεκέμβρη του 2008 η κοπελιά μου νόμισε ότι τα είχαμε, τόσο συχνά που βρισκόμασταν. Ο Graig γινόταν κάθε μέρα και καλύτερος, ανοίγοντας περισσότερο τα φτερά του και στην δημοσιογραφία, γράφοντας για το Now public αλλά και άλλες πλατφόρμες δημοσιογραφίας των πολιτών, στα αγγλικά. Την εποχή που η “Μακεδονία” ξεκινούσε το καινούργιο περιοδικό της το live!, τον έφερα σε επαφή με τον αρχισυντάκτη του, προκειμένου να έχει ένα φωτογραφικό σχόλιο κάθε βδομάδα.


Σε άλλες πόλεις/χώρες οι τοπικές εφημερίδες θα διαγκωνίζονταν ποιά θα τον χρησιμοποιήσει. Εδώ απλά δεν έχουν κονδύλια και μερικές δεν έχουν και γούστο. Δυο χρόνια και πολλές πορείες, με ακόμα περισσότερες φωτογραφίες ο Teacherdude έγινε καλύτερος, ενώ το ελληνικό κράτος εδειξε, για ακόμη μια φορά, πόσο κράτος δικαίου είναι.


Ο ξυλοδαρμός ενός πολίτη της Ευρωπαϊκής ένωσης από ΜΑΤατζήδες, επειδή φωτογράφιζε σε δημόσιο χώρο, είναι αποδεκτός από τις δικαστικές αρχές. Ορισμένες από τις γελοιότητες που υιοθέτησαν οι δικαστικές αρχές για να απορρίψουν την μήνυση του Craig, αλλά και η απάντηση του, ακολουθούν ελεύθερα μεταφρασμένες από το αρχικό κείμενο :

  • Προσπαθούσε να ξεφύγει ύστερα από επανειλλημένες εκκλήσεις των αστυνομικών για να σταματήσει και να απαντήσει στις ερωτήσεις τους. Πως το έκανε αυτό έχοντας φωτογραφίσει τους διώκτες του, το εξετάζει ο Μώλντερ με την Σκάλυ.
  • Οι υποτιθέμενοι τραυματισμοί του προκλήθηκαν γιατί σκόνταψε και έπεσε πάνω σε έναν αστυνομικό που τον κυνηγούσε (προς τα πίσω έτρεχε;) παρ’ ότι είχαν πιστοποιηθεί από ιατροδικαστή.
  • Σύμφωνα με την δικαιοσύνη, δεν παρείχε αποδείξεις ότι έπαθε κάτι παραπάνω από μερικές γρατζουνιές και μόλωπες και ότι δεν έδωσε ακτινογραφίες. Αγνοήσανε τις ακτινογραφίες από τον Άγιο Πάυλο (από την άλλη δεν καταλαβαίνω, αν ρίξω σε ένα μπάτσο μερικές σφαλιάρες και δεν του σπάσω τίποτα αθωώνομαι;).

Όταν αφήνεις τους μπάτσους στα μικρά, τρέχεις μετά να συμμαζέψεις καταστάσεις Ζαρτινιέρας και Γρηγορόπουλου. Την επόμενη φορά θα ξέρουμε ότι φταίχτες δεν είναι μόνο όσοι έχουν πατήσει την σκανδάλη ή έχουν βιαιοπραγήσει κατά πολιτών αλλά και αυτοί που τους το επέτρεψαν.

Υ.Γ. Αν δεν βλέπετε φωτογραφία είναι γιατί οι δικές του έχουν να πουν περισσότερα από τις δικές μου

0 σχόλια:

σχόλιο στο περιθώριο...