αυτο το σαββατοκυριακο ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΥΜΕ ΥΠΝΟΣΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΡΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ


ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

Εθελοντική ομάδα

Πεδιάδας 17-19, Περιστέρι, 121 36

Ιστολόγιο: http://ellines-energoi-polites.blogspot.com/

Ηλεκτρ. ταχυδρομείο: ellinesenergoipolites@gmail.com

HOMELESS SUPPORT

e-mail: homeless.support14@gmail.com


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΥΜΕ ΥΠΝΟΣΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΡΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Επειδή πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που χρειάζονται βοήθεια,
επειδή πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που θα δίνουν απλόχερα τη βοήθεια τους…
Και επειδή πάντα κάποιοι έχουν περισσότερη ανάγκη…

Όπως πέρυσι, έτσι και φέτος, την Κυριακή 07.02.2010 στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών από τις 11:00π.μ. μέχρι τις 16:00μ.μ., οι Homeless Support σε συνεργασία με τους ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ θα διοργανώσουμε εκδήλωση για τη συγκέντρωση υποστρωμάτων και υπνόσακων, τους οποίους στη συνέχεια θα διανείμουμε σε άτομα στερούμενα στέγης που εντοπίζονται στην ευρύτερη περιοχή του λεκανοπεδίου της Αττικής.

Το προηγούμενο έτος, πάνω από 150 υπνόσακοι και περίπου άλλα τόσα υποστρώματα, συγκεντρώθηκαν χάρη στη δική σας ευγενική συνεισφορά. Πολίτες όλων των οικονομικών δυνατοτήτων αλλά και ηλικιών, από μικρά παιδιά μέχρι και ηλικιωμένοι, αψηφώντας το τσουχτερό κρύο δημιούργησαν μια ζεστή αγκαλιά για 150 συνανθρώπους μας που λόγω των δύσκολων οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων της εποχής αδυνατούν να καλύψουν την ανάγκη της στέγης.

Η δράση μας δεν έδωσε λύση, αλλά προσέθεσε μια επιπλέον φωνή στην ανάδειξη του σοβαρού αυτού κοινωνικού προβλήματος. Ελπίζουμε αυτή τη χρονιά η αγκαλιά μας να μεγαλώσει και η φωνή μας να ακουστεί πιο δυνατά ώστε να φτάσει σε όλους τους αρμόδιους φορείς και να συντελέσει στην ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος.

Καλούμε όλους τους συνανθρώπους μας, οι οποίοι μπορούν και θέλουν, να φέρουν βοήθεια αλλά και να βοηθήσουν στη διαχείριση της ανθρωπιστικής βοήθειας, συμ- μετέχοντας στην προσπάθεια ανακούφισης των αστέγων. Όποιος επιθυμεί, μπορεί να συμμετέχει την ίδια και την επόμενη νύχτα, στη διανομή της ανθρωπιστικής βοήθειας στους άστεγους που ζουν στην πρωτεύουσα.

Για πληροφορίες:
Βασιλική Τζανάκου : τηλ. 6977 322 899
Στάθης Διομήδης: τηλ. 210 57 22 034 και 6972 259 600
Ηλ. Ταχυδρομείο: homeless.support14@gmail.com, ellinesenergoipolites@gmail.com

http://ellines-energoi-polites.blogspot.com/2010/02/blog-post.html



8 σχόλια:

  1. "ΕΛΛΗΝΕΣ ενεργοι πολιτες." ποσο ασχημο.

    δηλαδη θα δωσετε μονο σε ελληνες αστεγους? και αν γινει μια αντιστοιχη κινηση ΑΛΒΑΝΟΙ ενεργοι πολιτες , πως θα το αντιμετωπισουν? πισω απο το ελληνας ελληνικος κρυβεται ο φασισμος που αφηνει τους αστεγους χωρις εστια.

    μαζι με τα σλιπινγκμπαγκ να τους πατε και metaxa και σταφιδες να τρωνε οταν κρυωνουν.

    ομως ο μικροαστισμος ποτε δεν θα βαλει μυαλο μου φαινεται.
    και πως να βαλει δηλαδη, αφου δινει τα σλιπινγκμπαγκ που χρησιμοποιει σε ικαρια, αντιπαρο, σαμοθρακη κτλ και βαζει στις πορτες των σπιτιων κλειδαριες ασφαλειας.

    αν καποιος αστεγος ζητησει παπουτσια μη ξεχασει καποια νεοχιπισα να του δωσε τα σανδαλια της και ενα ζευγαρι μαλλινες καλτσες.

    φιλικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. EIsai ligo ypervolikos nomizo sto sxolio sou. Kathos mia kopela pou xero kai moirazi den einai kan ellinida kai eimai sigoyros oti den tha zitaei taytoita gia na moirasei toys ypnosakous. Kamia fora o titlos dn exei skopimotites

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι ρε παιδιά, το «Έλληνες» πιο πολύ σαν τοπικό προσδιορισμό το έχουν, άμα δεις το ιστολόγιό τους κάθε άλλο παρά φασίστες είναι οι άνθρωποι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ναι και οι χρυσαυγιτες το "η ελλαδα ανηκει στους ελληνες" το λενε επειδη ειναι μαοϊκοι. (η κινα ανηκει στους κινεζους)

    δεν ειπα οτι ειναι φασιστες απλα τονισα ποσο ασχημα ακουγεται. ποσο εγωϊστικα.

    εχουν καλη προθεση οι ανθρωποι αλλα η καλη προθεση μπορει να εξασφαλισει στους αστεγους, μονο μερικες νυχτες ζεστασιας. αυτο ειναι το θεμα μας?

    με τις κουβερτες μονο τις τυψεις μας μπορουμε να καλυψουμε. οχι τους πραγματικους αποκληρους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. σίγουρα η αντιμετώπιση της φτωχειας δεν γίνεται με σλιπινγκ μπαγκ αλλα μεχρι να ελθει η οικονομικη ισσοροπια αναμεσα στις ταξεις καλο θα ηταν να κρυωνουν μερικα ατομα λιγοτερα.

    και εμενα αν μου δινοταν η ευκαρια να ψηφισω το ονομα της ομαδας δεν θα ψήφιζα το "ελληνες", αλλα ας αναλωνόμαστε με τα μικρά.

    πιστευω οτι αυτη η κίνηση ειναι κινηση αλλιλεγγυης και δεν γινεται για λογους προβολης.δεν νομιζω να ήθελε καποιο καναλι να προβάλει την φιλανθρωπική δράση των ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ , αν το εκανε καμια τραγουδιστρια θα ήταν διαφορετικά τα πραματα βεβαια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Tosio μαζί σου σε όλα, αλλά ας μην αναλωνόμαστε σε λεπτομέρειες.

    Για το αν αντιμετωπίζεται ή όχι το πρόβλημα των αστέγων έτσι, θα συμφωνήσω ότι με κατά καιρούς κινήσεις δεν λύνεται. Πλην όμως αυτό δεν είναι άλλοθι για να αποφύγουμε να προσφέρουμε κ τα ελάχιστα που μπορούμε.

    Από την άλλη, θα μπορούσαμε ν οργανώσουμε μια πιό μακρόπνοη κίνηση, με στόχο την δημιουργία οικισμών που θα παραδοθούν σε αστέγους. Γιατί να περιμένουμε από το κράτος να τα κάνει; Γιατί να μην οργανώσουμε μια (μη-ΜΚΟ) κοινωνική «τράπεζα» που θα πραγματώνει το «από τον καθένα κατά τις δυνατότητές του, στον καθένα κατά τις ανάγκες του». Γιατί περιμένουμε την επανάσταση και δεν την φέρνουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ισως υπαρχει μια υποχρεωση κι απο μεριας μου να πω δυο πραγματα.απο χτες που ποσταρα την ανακοινωση προσπαθω να εντοπισω κι εγω μες το μυαλο μου ποια ειναι η θεση μου για τα παραπανω.
    διαβαζοντας τις θεσεις του tosiomorphy εντοπιζω και τη δικη μου καχυποψια για ΜΚΟ και γενικως για τη φιλανθρωπια. την ιδια στιγμη συμφωνω και με τις θεσεις ολων των υπολοιπων που υπερασπιζονται τη συγκεκριμενη δραση.


    ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ
    μοιαζει σχεδον με οξυμωρο σχημα
    θα περιμενα αν ηταν να υπαρξει καποια αντιδραση να αφορουσε την χρηση του ορου ΕΛΛΗΝΑΣ διπλα σε αυτο του ενεργοι πολιτες
    την ιδια στιγμη που
    η μαγκια , ο ωχαδερφισμος, και η εξυπναδα ειναι οι μοναδικες εννοιες που ερχονται στο δικο μου μυαλο οταν ακουω το συγκεκριμενο ορο.

    εν κατακλειδι επειδη η βασιλικη ειναι και προσωπικη φιλη, μπορω να σε διαβεβαιωσω για τις προθεσεις τους tosio .

    θα δωσω και τον υπνοσακο που ειχα στην αντιπαρο αν το συγχωρει η αυστηρη ηθικη σου ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. compressivehumans δωσε τον υπνοσακο ρε αφου απο το πρακτικερ 5 ευρω τον ειχες παρει. σιγα μην εδινες εκεινο τον northface τον τουμπανο! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

σχόλιο στο περιθώριο...