κρίση και στην τσίπα

ακριβότερα θα πωλείται η τσίπα από δώ και πέρα σύμφωνα με δηλώσεις του πρώην υπουργού οικονομικών. επίσης θα προσαυξηθεί ο φπα καθώς πλέον η τσίπα θα θεωρείται είδος πολυτελείας. ο ίδιος ο κύριος αλογοσκούφης φρόντισε να ξεπουλήσει όση τσίπα είχε τώρα που είναι ακόμη οι τιμές χαμηλές ώστε να μην του μείνει στοκ στο μέλλον και με τα χρήματα που πήρε θα επενδύσει τώρα σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου.

στο παρακάτω βίντεο ο πρώην υπουργός δηλώνει ότι ένας υπουργός οικονομικών στην ελλάδα είναι ανεύθυνος εννοώντας ότι (όπως όλοι ξέρουμε) την πολιτική σε αυτή την χώρα την χαράσσει η ίδια η κοινωνία και άρα ο λαός είναι υπεύθυνος για την κρίση και την κακοδιαχείρηση και το χρέος.


2 σχόλια:

  1. Και κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος.....
    ΕΛΕΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συνέντευξη στο διεθνές τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera παραχώρησε ο Γιώργος Αλογοσκούφης, ο οποίος φέρεται να παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ, κατά τη διάρκεια και μετά τη θητεία του, δεν είχε προβλέψει την κρίση. Ακόμα, υποστήριξε ότι η σημερινή κρίση θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν το 2009 ήταν δημοσιονομικά καλύτερο και αν η νέα κυβέρνηση είχε λάβει αμέσως μέτρα χωρίς να χάσει χρόνο.

    Ο Γ. Αλογοσκούφης τόνισε ότι η βοήθεια από την ευρωζώνη και το ΔΝΤ δεν πρέπει να θεωρηθεί μόνιμη, καθώς η Ελλάδα πρέπει να επιστρέψει στις αγορές το συντομότερο δυνατό. Όπως είπε, ένας χρόνος είναι αρκετός για τη λήψη μέτρων που θα πείσουν τις αγορές, ενώ πρόσθεσε ότι τα χρονικά περιθώρια για την αντιμετώπιση της κρίσης είναι πολύ μικρά.

    Ο πρώην υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε καταστροφικό το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη. Σε ερώτηση για τη γερμανική στάση απέναντι στο μηχανισμό στήριξης της Ελλάδας, σημείωσε ότι η κοινή γνώμη της Γερμανίας έχει παρεξηγήσει την κατάσταση. Όπως εξήγησε, το Βερολίνο δε δωρίζει χρήματα στην Ελλάδα αλλά χορηγεί ένα δάνειο, από το οποίο μάλιστα θα ωφεληθούν οι Γερμανοί φορολογούμενοι λόγω του υψηλού επιτοκίου.

    Παράλληλα, σε συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στο London School of Economics ο πρώην υπουργός προκάλεσε ειρωνικά γέλια όταν υποστήριξε ότι καμία ελληνική κυβέρνηση δεν χρησιμοποίησε εσκεμμένα ψευδή στατιστικά στοιχεία. Ο κ. Αλογοσκούφης σημειώνει ακόμα ότι θα πρέπει να παραδεχθούν όλοι οι πολιτικοί ότι έχουν κάνει λάθη και τονίζει ότι οι υπουργοί Οικονομικών είναι οι τελευταίοι που πρέπει να κατηγορούνται, λόγω πιέσεων.

    Πηγή: Σκάι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

σχόλιο στο περιθώριο...