κι άλλος για τη βάρκα μας

τί ένοιωθαν άραγε οι αρχαίοι του μύθου κρυμμένοι μέσα στα σπλάχνα του δούρειου ίππου; μια γλυκιά προσμονή με πίστη στην τελική έκβαση του σχεδίου τους ή μιά αγωνιώδη ανασφάλεια καθώς περνούσαν τα τείχη και εισχωρούσαν στην καρδιά του εχθρού επιφορτισμένοι με μιά ριψοκίνδυνη αποστολή;

την απορία θα μπορούσε να μας λύσει ίσως ο κ καρατζαφέρης ο τελευταίος που επιβιβάστηκε στο μοντέρνο άλογο του κεντρώου χώρου. όσο η νδ δείχνει διασπασμένη σε 3 μέτωπα και ουσιαστικά ακέφαλη ο δρόμος για την προσέγγιση μιάς πλατειάς μάζας έχει αρχίσει για την ακροδεξιά. χρειάζεται όμως και κάποιο τρίκ. να πλασαριστεί όμορφα και απο την πίσω πόρτα.



το λάος σχολιάζει τα πάντα. απο το dvd της τζούλιας μέχρι τους αγώνες παναθηναϊκού-ολυμπιακού. το μόνο πράγμα για το οποιο τηρεί σιγή ιχθύος είναι η βία των ακροδεξιών νεοναζί της χρυσής αυγής, του μαυρου κρίνου και των λεγόμενων αυτόνομων εθνικιστικών ομάδων. ούτε όμως χρησιμοποιεί πλέον τη ρητορική προσέγγισης των παραπάνω που λειτούργησε μιά χαρα για τη δημιουργία μιας πρώτης δεξαμενής ψηφοφόρων στο παρελθόν.

αντίθετα οι βασιλικότεροι του βασιλέως προσπαθούν τώρα να φανούν σοσιαλιστικότεροι του πασόκ. έτσι έχουμε την στήριξη για το μνημόνιο, την στήριξη για τις αστυνομικές ακρότητες στις πορείες, ακόμα και στήριξη σε απεργούς στα πλαίσια των πολιτικών παιχνιδιών.

στην δεθ, λεει, τα μέλη της νδ χειροκρότησαν δυνατότερα τον καραμανλή από τον σαμαρα. η αρχηγολαγνεία είναι προφανής. ο σαμαράς δεν έχει αποκτήσει ακόμα το λαοφιλές και λαοπλάνο προφίλ του πρώην πρωθυπουργού και λείπει μιά στιβαρή φωνή αρχηγού απο την νδ. ακόμα και αν από το αρχηγικό στόμα βγούν πάλι μόνο ψέματα.

ο καραμανλής όμως δύσκολα θα επιστρέψει σύντομα στην πολιτική σκηνη. ο σαμαράς είναι θέμα χρόνου να αποδειχτεί ανεπαρκής στην πράξη- ίσως οι δημοτικές εκλογές τον κλονίσουν νωρίτερα από ότι ο ίδιος νομίζει. η ντόρα βράζει μεν στο ζουμί της αλλά αν θελήσει να δημιουργήσει κόμμα για να τραβήξει ψηφοφόρους από τους κεντροδεξιούς της νδ θα βρεί μπροστά της τον έτοιμο από καιρό καρατζαφέρη, με ένα νέο προφίλ για μια πλατύτερη προσέγγιση.

μπήκε πιά στον δούρειο ίππο του κέντρου...
οι βιομήχανοι και οι εφοπλιστές κρυμμένοι έξω απο τα τείχη περιμένουν.

0 σχόλια:

σχόλιο στο περιθώριο...