fact_προδοσία μια ελληνική διαχρονική αξία

προδοσία 2010

…αγανακτισμένα τα ξένα συμφέροντα συγκάλεσαν συμβούλιο. Τότε ένας Έλληνας που γνώριζε την κατάσταση, ο Γιωργάκης του Ανδρέα, παρουσιάστηκε μπροστά στην  Ευρωπαϊκή Ένωση. Τους δήλωσε ότι γνώριζε πως να χειραγωγήσει τους Ελληνες και ότι μπορούσε ο ίδιος να οδηγήσει εκεί ένα στρατό ξένων συμφερόντων, έναντι αδράς χρηματικής αμοιβής και απρόσκοπτης πρόσβασης στην εξουσία. Ευρωπαϊκή Ένωση και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο συμφώνησαν και ζήτησε από τον Στρος Σκαν να πάρει την τρόικα και όσους δημοσιογράφους κρίνει απαραίτητο και να ακολουθήσουν τον Γιωργάκη. Με ψεύτικες υποσχέσεις και το σύνολο των δημοσιογράφων ο Γιωργάκης ξεκίνησε στις 4 Οκτωβρίου . Το  επόμενο εξάμηνο συνέχισαν με ψέματα, ενοχικά συμπλέγματα και σοσιαλιστικές φιοριτούρες. Λίγο πριν τις 5 Μαΐου και την υπογραφή του μνημονίου οι Έλληνες μόλις που είχανε αντιληφθεί τις προθέσεις τους  και δεν είχαν αναλάβει τις κατάλληλες θέσεις. Η κοινοβουλευτική ομάδα του Γιωργάκη μαζί με τα πρωτοπαλίκαρα του Καρατζαφίρερ στις 6 Μαΐου υπερψηφίζουν το μνημόνιο σε μια άνευ προηγουμένου ανατροπή  του συντάγματος της χώρας, την ιδία στιγμή αστυνομικοί με ξύλο και δακρυγόνα κρατουν μακριά τους διαδηλωτές από τη βουλή, τη στιγμή που λαμβάνει χώρα η μεγαλύτερη μεταπολιτευτική διαδήλωση, περίπου 300.000 υπολογίζονται, ενώ δολιοφθορά σε τράπεζα του ομίλου Βγενόπουλου οδηγεί τον προοδευτικό κόσμο σε υποχώρηση ώστε να μην τους φτάνουν τα δημοσιογραφικά βέλη. Την περίοδο υποχώρησης ακολουθεί σφοδρή επίθεση σε εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, φορολογικός πνιγμός, μείωση των εισοδημάτων, εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, συρρίκνωση στις δημοκρατικές ελευθερίες και συστηματικός ψυχολογικός πόλεμος ενάντια στους ήδη καταρρακωμένους  έλληνες πολίτες. Ο αριστερός και γενικότερα προοδεύτικος και αντιεξουσιαστικός όμως χώρος έχει ήδη αφήσει σπορά από το δεκέμβρη του 2008, γεγονός που γίνεται αρκετά εμφανές στις εκλογές της προηγούμενης κυριακής, ενώ είναι η ώρα τις επόμενες γραμμές αντίστασης να τις γράψουμε εμείς .



το παραπάνω κείμενο χρησιμοποίησε σαν βάση πραγματικά ιστορικά συμβάντα που λάβαν χώρα στον ελληνικό χώρο αρκετούς αιώνες νωρίτερα

προδοσία 480 π.Χ.

Αγανακτισμένος ο Ξέρξης συγκάλεσε συμβούλιο. Τότε ένας Έλληνας που γνώριζε τη περιοχή, ο Εφιάλτης του Ευρυδήμου, παρουσιάστηκε μπροστά στον Ξέρξη. Του δήλωσε ότι γνώριζε ένα κρυφό πέρασμα πίσω από τις γραμμές των Ελλήνων και ότι μπορούσε ο ίδιος να οδηγήσει εκεί το στρατό του έναντι αδράς χρηματικής αμοιβής. Ο Ξέρξης συμφώνησε και ζήτησε από τον Υδάρνη να πάρει τους «Αθάνατους» και όσους άνδρες κρίνει απαραίτητο και να ακολουθήσει τον Εφιάλτη. Με 20.000 άνδρες ο Υδάρνης και ο Εφιάλτης ξεκίνησαν νύχτα. Όλη τη νύχτα διέσχιζαν την Ανοπαία Ατραπό, καλυμμένοι από βελανιδιές. Λίγο πριν χαράξει έφτασαν στην έξοδο, εκεί που βρισκόντουσαν οι Φωκείς. Αυτοί μόλις που είχανε αντιληφθεί τους Πέρσες και δεν είχαν λάβει τις κατάλληλες θέσεις. Οι Πέρσες με τα τόξα τους κρατούσαν τους Φωκείς μακριά τους, λόγο του ανώμαλου εδάφους. Ο διοικητής της ελληνικής φρουράς, διέταξε να υποχωρήσουν σε υψηλότερο σημείο ώστε να μην τους φτάνουν τα εχθρικά βέλη αλλά και αναγκάζοντας τους Πέρσες να τους ακολουθήσουν. Ο Υδάρνης όμως άφησε μια φρουρά να κυκλώσει τους Φωκείς στο ύψωμα και οι υπόλοιποι Πέρσες κατηφόρισαν για να βρεθούν στα νώτα των Ελλήνων.

2 σχόλια:

σχόλιο στο περιθώριο...