25/1: ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ 300 ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ


(Ενημέρωση και Έκκληση για Αλληλεγγύη/ Κινητοποίηση/ Υπογραφές)
 
Στις 25 Ιανουαρίου του 2010 θα ξεκινήσεις μια πανελλαδική, σκληρή απεργία πείνας 300 μεταναστών εργατών.

Το αίτημα της απεργίας είναι η νομιμοποίηση όλων των μεταναστριών και μεταναστών.

Στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη έχουν ήδη σχηματιστεί πρωτοβουλίες και συνελεύσεις αλληλεγγύης, όπως και ομάδες εργασίας για την υποστήριξη της απεργίας πείνας.
Συνέλευση

Στην Αθήνα, την Τετάρτη, στις 19 Ιανουαρίου καλείται ανοιχτή συνέλευση αλληλεγγύης, στο κτίριο Γκίνη του Ε.Μ.Πολυτεχνείου. (είσοδος από την οδό Στουρνάρη).
Έκκληση για Είδη Ανάγκης

Για τη μεγάλη απεργία πείνας μεταναστών που θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα υπάρχουν ακόμα βασικές ελλείψεις σε είδη ανάγκης για την υποστήριξη της απεργίας. Πιο αναλυτικά χρειάζονται: σκηνές, sleeping bag, κουβέρτες, στρώματα και σόμπες (όχι με ηλεκτρικό).

Αθήνα: Όσοι και όσες σύντροφοι και συντρόφισσες διαθέτουν τέτοια είδη παρακαλούνται να τα φέρουν το συντομότερο δυνατόν στο Στέκι Μεταναστών, Τσαμαδού 13, Εξάρχεια απογευματινές ώρες (μετά τις 5). Είναι εξαιρετικά σημαντικό να μαζευτούν αυτά τα είδη όσο το δυνατόν συντομότερα (ιδανικά μέχρι την Τετάρτη 19/01)

Θεσσαλονίκη: Στον κοινωνικό χώρο Μικρόπολις (Β.Ηρακλείου 18 και Βενιζέλου), ή στο Στέκι Μεταναστών (Ερμού 23 και Βενιζέλου)


 Το κείμενο των απεργών και το κείμενο για τη συλλογή υπογραφών.

Επισυνάπτεται το κείμενο των απεργών μεταναστών, όπου διατυπώνουν το πλαίσιο της διαμαρτυρίας τους,
όπως και ένα κείμενο που συντάχθηκε από την πρωτοβουλία αλληλεγγύης στην Αθήνα, και έχει αποκλειστικό στόχο την συλλογή υπογραφών από σωματεία, συλλογικότητες και πρόσωπα.
 Ιδιαίτερο βάρος δίνεται και στην υπογραφή - στήριξη της απεργίας από ανθρώπους που κινητοποιούνται στο χώρο των τεχνών, στον ακαδημαϊκό χώρο και την πολιτική/ κοινωνική δράση.

Καλούνται επίσης όσοι και όσες θα υποστηρίξουν την απεργία πείνας και τα αιτήματα της, να συμμετέχουν με την αλληλεγγύη, τη δράση και το λόγο τους στη διεκδίκιση των αιτημάτων της απεργίας.

Ένας από τους εύκολους τρόπους για όσες και όσους  επιθυμούν να υπογράψουν το κείμενο της αλληλεγγύης, είναι να στείλουν το όνομα και την ιδιότητα τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση: ypografes.allilegyi.stin.apergia@gmail.com Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.


1. Κείμενο των Απεργών Μεταναστών,  Ιανουάριος 2011

Δεν έχουμε άλλο τρόπο για να ακουστεί η φωνή μας, για να μάθετε το δίκιο μας. Τριακόσιοι (300) από εμάς ξεκινάμε Πανελλαδική Απεργία Πείνας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στις 25 του Γενάρη.

Είμαστε μετανάστες και μετανάστριες από όλη την Ελλάδα. Ήρθαμε εδώ διωγμένοι από τη φτώχια, την ανεργία, τους πολέμους, τις δικτατορίες.

 Οι πολυεθνικές της Δύσης και οι πολιτικοί υπηρέτες τους στις πατρίδες μας, δεν μας άφησαν άλλη επιλογή από το να ρισκάρουμε τις ζωές μας 10 φορές για να έρθουμε μέχρι την πόρτα της Ευρώπης. Η Δύση που καταληστεύει τον τόπο μας, με το απείρως καλύτερο βιοτικό επίπεδο από εκεί, είναι για μας η μοναδική ελπίδα να ζήσουμε σαν άνθρωποι. Ήρθαμε (με κανονική ή όχι είσοδο) στην Ελλάδα και δουλεύουμε για να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας. Βρισκόμαστε στην αναξιοπρέπεια και στο σκοτάδι της παρανομίας για να ωφελούνται οι εργοδότες και οι υπηρεσίες του κράτους από την άγρια εκμετάλλευση της εργασίας μας. Ζούμε από τον ιδρώτα μας και με το όνειρο κάποια στιγμή να αποκτήσουμε ίσα δικαιώματα με τους έλληνες συναδέλφους.

Το τελευταίο καιρό τα πράγματα έχουν γίνει πολύ δύσκολα για εμάς. Όσο κόβονται οι μισθοί και οι συντάξεις, όσο ακριβαίνουν τα πάντα, τόσο ο μετανάστης παρουσιάζεται ως φταίχτης, ως ο υπαίτιος για την εξαθλίωση και την άγρια εκμετάλλευση των ελλήνων εργαζομένων και μικροεπιχειρηματιών.

Η προπαγάνδα φασιστικών και ρατσιστικών κομμάτων και οργανώσεων έχει πλέον γίνει η επίσημη γλώσσα του κράτους για το μεταναστευτικό. Η φρασεολογία τους αναπαράγεται πλέον αυτούσια από τα ΜΜΕ όταν μιλάνε για εμάς. Οι «προτάσεις» τους πλέον εξαγγέλλονται ως κυβερνητικές πολιτικές. Τείχος στον Έβρο, πλωτά στρατόπεδα και ευρωστρατός στο Αιγαίο, πογκρόμ και τάγματα εφόδου στις πόλεις, μαζικές απελάσεις. Πάνε να πείσουν τους έλληνες εργαζόμενους, πως συνιστούμε ξαφνικά απειλή για αυτούς, πως εμείς φταίμε για την πρωτοφανή επίθεση που δέχονται από τις ίδιες τους τις κυβερνήσεις.Η απάντηση στο ψέμα και στη βαρβαρότητα πρέπει να δοθεί τώρα και θα την δώσουμε εμείς οι μετανάστες και μετανάστριες. Μπαίνουμε μπροστά με τη ζωή μας για να σταματήσουμε τώρα την αδικία σε βάρος μας.

 Ζητάμε την νομιμοποίηση όλων των μεταναστών/τριών, ζητάμε ίσα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα και υποχρεώσεις με τους έλληνες εργαζομένους και εργαζόμενες.
 Ζητάμε από τους έλληνες συναδέλφους μας εργαζομένους, από κάθε άνθρωπο που τώρα υποφέρει κι αυτός από την εκμετάλλευση του ιδρώτα του, να σταθεί δίπλα μας.
Να στηρίξει τον αγώνα μας, για να μην αφήσει να επικρατήσει και στο δικό του τόπο το ψέμα και η αδικία, ο φασισμός και η απολυταρχία των πολιτικών και οικονομικών ελίτ.
 Αυτό δηλαδή που έχει επικρατήσει και στις δικές μας πατρίδες και μας ανάγκασε να ξενιτευτούμε για να μπορέσουμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια, εμείς και τα παιδιά μας.

 


Δεν έχουμε άλλο τρόπο για να ακουστεί η φωνή μας, για να μάθετε το δίκιο μας.

Τριακόσιοι (300) από εμάς ξεκινάμε Πανελλαδική Απεργία Πείνας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στις 25 του Γενάρη.

Βάζουμε την ζωή μας σε κίνδυνο, γιατί έτσι κι αλλιώς δεν είναι ζωή αυτή για ένα αξιοπρεπή άνθρωπο. Προτιμούμε να πεθάνουμε εδώ, παρά τα παιδιά μας να ζήσουν αυτά που περάσαμε εμείς.Ιανουάριος 2011

Η Συνέλευση των μεταναστών απεργών πείνας

2. Κείμενο Συλλογής Υπογραφών - Υποστήριξης στην Απεργία Πείνας

Αλληλεγγύη στον αγώνα των 300 απεργών πείνας


Πόσες φορές χρειάζεται να ρισκάρουν τη ζωή τους,

έτσι ώστε να υπάρχουμε και να υπάρξουν;Για να έχουν το δικαίωμα να ζουν με αξιοπρέπεια και ελπίδα σε μια χώρα που αναζητά το εξιλαστήριο θύμα στο πρόσωπο του  πλέον ευάλωτου, του αδύνατου κρίκου.

Για το μετανάστη και την μετανάστρια που με το αίμα τους, την υποβαθμισμένη εργασία και τη δημιουργικότητα τους, κινούν τη μηχανή της «εθνικής οικονομίας».

Για εκείνον και εκείνη που αναζητώντας την ελευθερία ή διωκόμενοι από την ανέχεια, τον πόλεμο ή κάποια «ειρηνευτική» κατοχή, διαπερνούν τα σύνορα για μια καλύτερη ζωή.

Για τους μετανάστες και τις μετανάστριες που έδωσαν τη ζωή τους στα εθνικά σύνορα των ευρωπαϊκών κρατών, τα 13.000 τεκμηριωμένα θύματα του δόγματος της ασφάλειας από το ’93 μέχρι σήμερα, και τους/τις δεκάδες χιλιάδες αγνοούμενους/ες.

Για τα παιδιά των μεταναστών που από την κούνια μεγαλώνουν με νομικούς/κοινωνικούς περιορισμούς και αποκλεισμούς.

Για να γίνουν συνείδηση, αγώνας και λόγος τα κοινά ταξικά συμφέροντα των ελλήνων και των μεταναστών που παράγουν τον κοινωνικό πλούτο σε κάθε λογής υπηρεσίες, στις οικοδομές, στα εργοστάσια, στην ύπαιθρο, στην οικιακή εργασία - όπως και για να γίνουν συνείδηση τα κοινά ταξικά συμφέροντα των ανέργων.

Γι’ αυτούς και για χίλιους ακόμα ανείπωτους λόγους:

- Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην απεργία πείνας των 300 μεταναστών

- Ζητάμε τη νομιμοποίηση χωρίς όρους όλων των μεταναστών/τριών

- Στηρίζουμε το αίτημα των απεργών για ίσα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα και υποχρεώσεις με τους έλληνες εργαζομένους και εργαζόμενες

Ιανουάριος, 2011

Συνέλευση Αλληλεγγύης στους Απεργούς Πείνας


αναδημοσιευση

0 σχόλια:

σχόλιο στο περιθώριο...