Κάλεσμα για 27.2

Είμαστε τα απόνερα των στημμένων απεργιών. Αντικαθεστωτικοί, αναρχικοί και κομμουνιστές. Άνεργοι, επισφαλείς εργαζόμενοι, μετανάστες, μαθητές, φοιτητές, φτωχοί, άστεγοι και προλετάριοι.

Έχουμε χίλιες χιλιάδες πατρίδες και άλλους τόσους θεούς. Ζούμε στο πετσί μας κάθε μέρα τη βία του κράτους και των αφεντικών. Είμαστε οι “απο κάτω” και είμαστε αποφασισμένοι να συντρίψουμε αυτό το καθεστώς ανελευθερίας και εκμετάλλευσης. Διαλέγουμε το Δρόμο για να βρεθούμε και να βαδίσουμε μαζί με όσους και όσες μοιράζονται την ίδια ανάγκη για τη ριζική αλλαγή του τρόπου οργάνωσης αυτής της κοινωνίας που τρώει τα παιδιά της. Διαλέγουμε την πλατεία Συντάγματος γιατί θέλουμε να στερήσουμε από την Εξουσία το πιο ακριβοθώρητο σύμβολό της, το Κυνοβούλιο της χούντας. Θεωρούμε απαραίτητη την ανάπτυξη ενός κινήματος χωρίς εθνικά σύνορα προς την κατέυθυνση μιας γενικευμένης λαικής εξέγερσης και το στήσιμο κοινωνικών δομών αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας, ανταγωνιστικών απέναντι στο κράτος.

Συναθροιζόμαστε δημόσια και υψώνουμε τις γροθιές μας στον αέρα καλώντας όλες τις ομάδες,τα δίκτυα, τις συλλογικότητες και τα άτομα που αγωνίζονται ενάντια στον φόβο και την εξαθλίωση, να συντονίσουν τις δυνάμεις τους μακριά από πάτρωνες, διαμεσολαβητές και ινστρούκτορες. Καλούμε όλους όσους αντιστέκονται στα “νέα μέτρα”, στις διώξεις, στους εργολάβους, στους ξεπουλημένους εργατοπατέρες, στα κομματικά γραφεία και στους ρουφιάνους των ΜΜΕ να ενώσουν τις φωνές τους και να προτείνουν εναλλακτικές λύσεις και προοπτικές ενάντια σε αυτό το καθεστώς θανάτου.

Ο χρόνος είναι τώρα και ο τόπος είναι εδώ.

Κάποιοι από την Ανοιχτή Συνέλευση της Πλατείας Συντάγματος


εδώ και στα Αγγλικά

0 σχόλια:

σχόλιο στο περιθώριο...