Έτσι θα χτιστεί ο νεος Κόσμος.
εδώ και δύο μέρες βλέπω σα τρελός βίντεο απο την εξέγερση στην Τουρκία. Το παραπάνω βίντεο είναι το πιο σημαντικό που είδα μέχρι στιγμής καθώς δείχνει πως κάποιοι εργάζονται χειρωνακτικά για να στηθεί ο νεος Κόσμος και πως να τον υπερασπιστούν. Το βίντεο απλά αποτυπώνει τι συμβαίνει μια ελάσσονα στιγμή της αντίστασης σε κάποιον άγνωστο δρόμο του Besiktas, χωρίς φωτιές, αύρες, καπνούς, ματωμένα κεφάλια, δαρμένους μπάτσους, συγκρούσεις, τεθωρακισμένα και βίντεο θυματοποίησης για εκτεταμένη αστυνομική βία. Χωρίς λαϊκούς ήρωες, χωρίς εργολάβους παντός είδους, χωρίς αλαλαγμούς, χωρίς "αγανακτισμένους" να χτυπάνε κατσαρολικά, χωρίς ανθρώπους με σαλβάρια να προσπαθούν να δώσουν λουλούδια στους robocop, μόνο τούβλα, άνθρωποι, χέρια, μάσκες και ο δρόμος. Τα τούβλα που προορίζονταν για το καινούργιο mall έγιναν πολεμοφόδια και είτε έφυγαν βροχή στα κεφάλια των αστυνομικών είτε έγιναν οδόφραγμα και συγκολλητικό υλικό των συνειδήσεων και της αντίστασης. Τόσο απλά. Όσο απλά ήταν πεταμένο ειρωνικά πάνω στο οδόφραγμα εκείνο το ξηλωμένο στοπ.

Έχουμε γεμίσει στρατηγούς αλλά μας λείπουν οι στρατιώτες. Έχουμε γεμίσει κριτικούς χωρίς καν να υπάρχουν αρκετοί καλλιτέχνες. Έχουμε γεμίσει μανατζεραίους που νομίζουν πως δεν υπάρχουν πια εργάτες. Έχουμε γεμίσει δημοσιογράφους και σχολιαστές χωρίς να υπάρχουν ουσιαστικές ειδήσεις. Έχουμε γεμίσει μπάτσους γιατί έχουμε γεμίσει μικροαστούς που θέλουν ασφάλεια. Έχουμε γεμίσει μαγαζάτορες χωρίς να έχουμε φράγκο ούτε για να κεράσουμε μια μπίρα. Έχουμε γεμίσει θιασώτες των εξεγέρσεων, χωρίς να έχουμε αρκετούς πρόθυμους να συγκρουστούν πραγματικά.

1 σχόλιο:

  1. ...έχουμε γεμίσει τούβλα χωρίς να μπορούμε να χτίσουμε τίποτα πλέον,γιατί πολύ απλά οι αξίες δεν γκρεμίστηκαν, ούτε χτίζονται αλλά αποκτούνται και αν τις πραγματώνεις σε στηρίζουν για πάντα με τα πιο ισχυρά θεμέλια αυτής της ζωής...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

σχόλιο στο περιθώριο...