Ημερολόγια μίσους. Ελληνική ομοφοβική πραγματικότητα.

H ιδέα να γράψουμε για την ομοφοβία και την ομοφυλοφιλία στην Ελλάδα γεννήθηκε κάπως περίεργα.
Δεν είχαμε και πρέπει να το ξεκαθαρίσουμε αυτό από την πρώτη σελίδα, κανένα ανθρωπιστικό ενδιαφέρον. Η ενασχόληση μας όμως με οριζόντιες διαδικασίες, η έξαρση του φασιστικού φαινομένου, και η εμπλοκή μας τόσο στο αντιφασιστικό κίνημα όσο και στη σχετική θεωρητική κουβέντα που πλαισιώνει αυτό το χώρο δημιούργησε το κατάλληλο περιβάλλον να αρχίζουμε να μας μπαίνουν διάφορα ερωτήματα.


Έτσι ενώ  αρχικά ήταν ο  ανθρωπισμός μας, ο εμετός που μας προκαλούσε η μικροαστίλα των γύρω μας, ιστορίες γνωστών και φίλων που μας συντάρασσαν, η ομοφυλοφιλική ρετσίνια που κόλλησε σε όλα τα αστεία για τους χρυσαυγίτες έγκλειστους, αρχίσαμε να συνειδητοποιούμε πως ακόμα κι αυτοί που θεωρητικά είναι στο πλευρό μας είναι αρκετά προβληματικοί. Ότι η ομοφοβία είναι μια κατάσταση που διέπει την ελληνική κοινωνία ανεξαρτήτως που τοποθετεί ο καθένας πολιτικά τον εαυτό του, και ερχόταν να μας δημιουργήσει μια διαίσθηση ότι εδώ έχουμε φασισμό με κεφαλαία γράμματα και την σχετική υποχρέωση που νοιώθει κάποιος που αντιλαμβάνεται μια κατάφορη αδικία να ξετυλίξει το κουβάρι της ιστορίας του, να κατανοήσει και να αναλύσει τα δεδομένα γύρω του.


Ημερολόγια Μάτσο Πατριαρχίας 



Αύγουστος 2014

  • Ζευγάρι δέχεται επίθεση από 10 αγνώστους με ξυρισμένα κεφάλια, ενώ καθόντουσαν σε παγκάκι στην πλατεία Βαρνάβα, στο Παγκράτι.Το ένα παιδί κατέληξε στο νοσοκομείο, με σπασμένο τον αστράγαλο σε 3 σημεία.
Δύο νεαροί δέχονται επίθεση στο Παγκράτι.
Ο ένας καταλήγει στο νοσοκομείο με 3 κατάγματα στον αστράγαλο, ενώ στον άλλον έριξαν χλωρίνη.


πηγή: tvxs
  • Λίντσαραν 15χρονο επειδή τους φάνηκε ότι ήταν γκέι. 
πηγή: kar.org.gr
Ιούλιος 2014
  • Καταγγελία δύο νεαρών για ομοφοβική λεκτική επίθεση αστυνομικών καθώς και επιθετική συμπεριφορά. Έγινε έλεγχος ταυτοτήτων στους νεαρούς. 
πηγή: kar.org
  • Ρατσιστική απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά τρανς γυναίκας με στοιχεία φασιστικής συμπεριφοράς στη Θεσσαλονίκη. Ο δράστης εντοπίστηκε, συνελήφθη και τελικά μετά την απολογία του κρίθηκε προφυλακιστέος.
πηγή: σωματείο υποστήριξης διεμφυλικών
  • Λίγες μέρες μετά το Athens Gay Pride, 20χρονος με ένα φίλο του δέχεται επίθεση, στο Γκάζι, στην πλατεία του μετρό. Η αστυνομία άργησε να έρθει 2,5 ώρες.
20χρονος δέχεται ομοφοβική επίθεση στο Γκάζι
πηγή: avgi.gr
Ιούνιος 2014
  • Φοιτητής, μέλος της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ και ΛΟΑΔΚΙ και η παρέα του δέχονται επίθεση από ομάδα φασιστών στο Γκάζι. Ο φοιτητής μεταφέρεται στο νοσοκομείο.
πηγή: newsbeast
  • Τράνς γυναίκα δέχεται λεκτική επίθεση, εξύβριση και ήπια σωματική βία από μία καθαρίστρια κατα τη διάρκεια συγκέντρωσης των διαμαρτυρώμενων καθαριστριών, του Υπουργείου Οικονομικών. Η καθαρίστρια προσέβαλλε τη τρανς γυναίκα λόγω της ταυτότητας φύλου της. Οδηγήθηκαν και οι δύο στο Α.Τ Ομόνοιας. Η τρανς γυναίκα προσπάθησε να λήξει το περιστατικό εκτός νομικών διαδικασιών, η καθαρίστρια όμως αρνήθηκε με αποτέλεσμα το δικαστήριο να καταδικάσει και τις δύο, όπου η τρανς γυναίκα άσκησε ύφεση.
πηγή: antivirus

Μάιος 2014
  • Μαζικές στοχοποιημένες και αυθαίρετες προσαγωγές τρανς γυναικών γίνονται επανειλημμένα στο κέντρο της Αθήνας.
πηγή kar.org
Απρίλιος 2014 
  • Στη Θεσσαλονίκη καθηγητής φυσικής αγωγής κάνει σεξιστικά σχόλια σε 13χρονο μαθητή και στη συνέχεια τον απειλεί, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Οι γονείς κατέθεσαν μήνυση και ο εισαγγελέας άσκησε εις βάρος του ποινική δίωξη.
πηγή kar.org
Μάρτιος 2014
  • Εργαζόμενες σε εστιατόριο του Χαλανδρίου απολύονται μετά την "αποκάλυψη" ότι είναι ζευγάρι 3 χρόνια.
πηγή kar.org
  • Ιδιοκτήτες πολυκατοικίας προσπαθούν να διώξουν το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών, με τη δικαιολογία ότι το καταστατικό δεν επιτρέπει στέγαση σωματείων και συλλόγων. Αναφέρεται ότι ο προηγούμενος ενοικιαστής ήταν ευρωβουλευτή.
πηγή: avmag
Φεβρουάριος 2014
  • H ΛΟΑΤ ελληνική κοινότητα διοργανώνει διαμαρτυρία με αφορμή την έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στη Ρωσία με σκοπό την ανάδειξη των διακρίσεων που δέχεται η LGTB ρώσικη κοινότητα.Τα ΜΑΤ επεμβαίνουν και απομακρύνουν το πανό από το Καλλιμάρμαρο.


πηγή: tvxs
Ιανουάριος 2014
  • Ξυλοκοπήθηκε τρανς γυναίκα, μέσα στο συρμό στη στάση του μετρό Πανεπιστήμιο.
πηγή kar.org
  • Παρέα τρανς γυναικών, της ομάδας "Queertrans", δέχεται προσβλητική τρανσοφοβική λεκτική επίθεση, στο κέντρο της Αθήνας, στην περιοχή των Εξαρχείων.Το θύμα μήνυσε και τους αστυνομικούς και τους δράστες.
πηγή: σωματείο υποστήριξης διεμφυλικώνindymedia

Δεκέμβριος 2013
  • Συνεχιζόμενη και κλιμακούμενη ρατσιστική και τρανσφοβική συμπεριφορά εναντίον 25χρονης τρανς μαθήτριας νυχτερινού λυκείου της Αθήνας, καταγγέλλει το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (Σ.Υ.Δ). Η τρανσέξουαλ μαθήτρια δέχεται διακρίσεις λόγω της ταυτότητας φύλου της, ρατσιστικές παρενοχλήσεις, «θυματοποιείται επιπλέον από τον λυκειάρχη του σχολείου», ενώ η μοναδική καθηγήτρια που την υποστήριξε, «τέθηκε σε αργία, μέσω ΕΔΕ».
πηγή kar.org
Ιούνιος 2013
  • Μέλη της πατρινής  LGBTQI κοινότητας "Blender", δέχονται προπηλάκιση από άτομα της Χρυσής Αυγής, στην οδό Γούναρη, κατά τη διάρκεια αφισοκόλλησης για την ταινία "Milk".
πηγή: kar.org
  • Στη Θεσσαλονίκη από τις 30/05 έως τις 4/06 έχουν προσαγάγει μαζικά πάνω από 25 τρανς γυναίκες, μερικές πάνω από μια φορά. Στις περισσότερες περιπτώσεις οι προσαγωγές γίνονται χωρίς λόγο σε συνδυασμό πάντα με προσβλητικές συμπεριφορές εκ μέρους της αστυνομίας. Αδικαιολόγητη ήταν και η σύλληψη της δικηγόρου τους, Ηλέκτρας Κούτρα, όπου σε ένα από τα περιστατικά βρέθηκε στο αστυνομικό τμήμα για την υπεράσπιση της πελάτισσας της και τελικά κατέληξε στο ίδιο κελί με την τρανς γυναίκα. Μετά από τη δημοσιοποίηση του γεγονότος στα Μ.Μ.Ε, συλλαμβάνονται πάλι πέντε τρανς γυναίκες.
Οι τρανς γυναίκες αντιστέκονται στην προσαγωγή τους.






πηγή: protothema , lifo, vima
Απρίλιος 2013 
  • Ιδιοκτήτρια μαγαζιού κάνει παρατήρηση σε δύο κοπέλες, οι οποίες ήταν ζευγάρι και δεν το έκρυψαν.
πηγή: kar.org
  • Ομοφοβική επίθεση από 3 άτομα με κουκούλα δέχτηκε ελληνοσουηδός πρώην βουλευτής, καθώς γυρνούσε σπίτι με φίλο του.
Τάσος Σταφυλίδης
Γκέι πολιτικός που εξελέγη στο Σουηδικό Κοινοβούλιο με το Αριστερό Σουηδικό κόμμα.
Δέχεται ομοφοβική επίθεση στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια διακοπών του Πάσχα.
πηγή: antivirus
Δεκέμβριος 2012 
  • Θύμα εκφοβισμού έπεσε νεαρή τρανς σε νυχτερινό σχολείο.
πηγή: tvxs
Νοέμβριος 2012
  • Επίθεση δέχτηκε η επιτροπή κατοίκων Μεταξουργείου-Κεραμεικού κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας για τις ομοφοβικές επιθέσεις στην περιοχή. Άτομα της Χρυσής Αυγής τους επιτέθηκαν με μαχαίρια ενώ μοίραζαν φυλλάδια. Δύο άτομα μεταφέρθηκαν ελαφρά τραυματισμένοι στο νοσοκομείο.
πηγή: antivirus
Οκτώβριος 2012
  • Επίθεση δέχονται δύο άτομα στην πλατεία Κεραμεικού από τέσσερα άτομα, αφού τους ρώτησαν αν είναι γκέι.Τους έριξαν μπουνιές και κλωτσιές και στο τέλος τους έφτυσαν.
πηγή: oktv
Αύγουστος 2012
  • Επίθεση δυο 15χρονων σε γκέι άτομο στην οδό Πανεπιστημίου. Την προηγούμενη ημέρα ένας φίλος του δέχτηκε την ίδια επίθεση, ενώ μια βδομάδα πρίν δέχεται επίθεση μέλος του gay pride και ακτιβιστής.
πηγή: antivirus
Mάρτιος 2009
  • Επίθεση στο bar  Querido Coucou κατά τη διάρκεια πάρτι. Άτομα άρχισαν να σπάνε καρέκλες και τραπέζια ενώ πετούσαν τασάκια και ποτήρια και φώναζαν διαρκώς ομοερωτοφοβικά συνθήματα κατά πάντων.Χτύπησαν κόσμο και κάποιοι κατέληξαν σοβαρά τραυματισμένοι στο νοσοκομείο. Αστυνομία και ασθενοφόρα δεν εμφανίστηκαν ποτέ παρά τις κλήσεις.
πηγή:  indymedia
  • Η «Σύνθεση - Ενημέρωση, Ευαισθητοποίηση, Έρευνα για το HIV / AIDS»  διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας  εναντίων της ομοφοβικής παρέμβασης στην παράσταση "Ρουσάλκα". Ακτιβιστές δέχονται επίθεση από μουσικούς της Λυρικής καθώς και από υπαλλήλους της φύλαξης.Επίθεση δέχεται και δημοσιογράφος που κατέγραφε τα γεγονότα.
πηγή: 10percent
Νοέμβριος 2008
  • Επίθεση δέχεται νεαρός από τρία άτομα, λίγα μέτρα από γνωστό γκέι club στην περιοχή του Κεραμεικού. Τον κλώτσησαν στο πρόσωπο, ενώ έμεινε αρκετή ώρα αιμόφυρτος στο πεζοδρόμιο να περιμένει ασθενοφόρο,διότι κανένας δεν αντιλήφθηκε το περιστατικό.
πηγή:indymedia
Ιούνιος 2008
  • Μια ομάδα, 40 περίπου ατόμων, μέλη της Χρυσής Αυγής φωνάζουν συνθήματα κατά των ομοφυλόφιλων κατά τη διάρκεια του Athens gay pride. Από ταράτσα κτιρίου πετάνε αυγά και γιαούρτια. ΜΕ κράνη ρόπαλα και καδρόνια προσπαθούν να επιτεθούν στην πορεία ενώ τους σταματάνε τα ΜΑΤ.
πηγή: indymedia

Ελληνική ομοφοβική παραληρηματικότητα


Αύγουστος 2014

  • Ομοφοβικό παραλήρημα του ανεξάρτητου βουλευτή και προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδας, Νίκου Νικολόπουλου. Αφορμή ο γάμος του πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου με τον σύντροφό του.

"Κάποιοι στη Ευρώπη, αλλά και στο εσωτερικό της χώρας προσπαθούν "βιαίως" και ποικιλοτρόπως - νομοθετικά και "διδακτικά" - να "φυτέψουν" στο συλλογικό μας υποσυνείδητο την αρσενοκοιτία ως φυσιολογική."

"Δεν δέχομαι να προσχωρήσω στην λογική της gay ατζέντας, την οποία θέλουν κάποιοι να επιβάλλουν."

"Δεν καταδικάζω πρόσωπα αλλά συμπεριφορές."

"Αυτή η επιχειρούμενη ανατροπή της ανθρώπινης οντολογίας, αφενός συνιστά βλασφημία προς το Θεό - Δημιουργό και προς τους Πατέρες της Εκκλησίας και αφετέρου υπονομεύει τη φύση της ανθρώπινης κοινωνίας ."

"Δεν μπορεί να μεγαλώνουν τα παιδιά μας με τέτοιες παραδοχές, ότι όλα αυτά είναι φυσιολογικά."

"Άλλο πράγμα η ανοχή απέναντι σε τέτοιες συμπεριφορές και άλλο η απαξίωση της ηθικής αποδοχής των μη φυσιολογικών συμπεριφορών ."

"Δεν δέχομαι το διαστροφικό να προβάλλεται ως εφάμιλλο με το φυσιολογικό."

"Κάποιοι επιχειρούν το «παρά φύσιν» να το κάνουν κανονικό."

"Δεν μπορεί να απαιτούν την αξίωση της ηθικής αποδοχής."

"Δεν μπορεί αυτές οι συμπεριφορές να είναι τα πρότυπα των παιδιών μας."

"Εμείς ως Χριστιανοδημοκράτες όντες αντιτιθέμενοι στην παρά φύσιν εκτροπή, δεν πολιτικοποιούμε κοινωνικά την διαφορετικότητα, αλλά θα αγωνιστούμε για την μη εξάπλωση της , διακηρύττοντες ότι δεν υπάρχει άλλη ταυτότητα φύλου εκτός του “άνδρα και της γυναίκας” και δεν μπορεί η όποια ψυχοπαθολογική εκτροπή να γίνει προστατευόμενο έννομο αγαθό στην Ορθόδοξη Χριστιανική Ελλάδα".
πηγή: koutipandoras , twitter


  • Σε συνέντευξη ο Δημήτρης Κουτσούμπας, Γ.Γ του Κ.Κ.Ε δηλώνει ότι δεν συμφωνεί με το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης καθώς και στην υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.

Συμφωνείτε να υπάρχει ένα σύμφωνο συμβίωσης;

«Εμείς συμφωνούμε να μην υπάρχει ρατσιστική συμπεριφορά απέναντι σ' αυτούς τους ανθρώπους που έχουν επιλέξει να ζήσουν μαζί, αυτό θεωρούμε ότι είναι προσωπική υπόθεση. Δεν είναι δημόσια και ούτε πρέπει να γίνει και με τέτοια νομοθετική ρύθμιση όπως είναι το σύμφωνο συμβίωσης. Είναι άλλο ζήτημα η οικογένεια, τα ετερόφυλα ζευγάρια που μπορεί να κάνουν οικογένεια, γιατί μετά ανοίγει ένας δρόμος που αφορά το παιδί, το πώς μεγαλώνει, τα πρότυπα που έχει. Αυτό είναι διαφορετικό πράγμα. Όμως θα πρέπει να διώκονται όσοι συμπεριφέρονται ρατσιστικά όχι μόνο στα ομόφυλα ζευγάρια αλλά σε οποιονδήποτε ανήμπορο ή που έχει μια ιδιαιτερότητα».

Θα συμφωνήσετε σ' αυτό που ακούγεται για τα ομόφυλα ζευγάρια να μπορούν να υιοθετήσουν ένα παιδί;

«Δε συμφωνούμε μ' αυτή τη θέση»
πηγή kke
Ιούνιος 2014

  • Στη Θεσσαλονίκη, 22 χριστιανικές οργανώσεις και 12 θρησκευτικά μπλοκ διοργανώνουν αγρυπνία κατά του Gay Pride



Συγκέντρωση διαμαρτυρίας-αγρυπνία πραγματοποιήθηκε, στον προαύλιο χώρο του Αγίου Δημητρίου κατά του Gay Pride Θεσσαλονίκης, με την προστασία (πάντα) των ΜΑΤ σε όλες τις εισόδους. Άτομα από την Good as You(th) και αλληλέγγυοι/ες βρέθηκαν εκεί με σκοπό το μοίρασμα ενημερωτικών φυλλαδίων όμως δεν το κατάφεραν ποτέ αφού όταν προσπάθησαν κάποιοι να μπουν μέσα, δεν τους το επέτρεψαν με τις εξής "πειστικές" αιτιολογίες: «να φύγετε γιατί το λέμε εμείς», «δε θα ανοίξουμε κουβέντα», «μπούλο», «τώρα μιλάει η εξουσία, τι να κάνουμε».

Από τους ασυρμάτους ακουγόταν το "χρησιμοποιήστε βία, εάν δεν συμμορφωθούν"

  • O Μητροπολίτης Άνθιμος και η γνώμη του για τις εκδηλώσεις για το gay pride. Παραθέτουμε.

Εμφανίστηκε ο Μητροπολίτης Άνθιμος, χαρακτηρίζοντας «αίσχος» και «πρόκληση» τις εκδηλώσεις.

«Η Εκκλησία έχει μια προτροπή: “μη δώτε το άγιον τοις κυσί”, δηλαδή “μην ανακατεύετε τα άγια ζητήματα και πράγματα με τα σκυλιά”» απάντησε ο μητροπολίτης, όταν ρωτήθηκε στο περιθώριο της συνάντησής του με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα.
«Σεβαστείτε και το σχήμα και τη ζωή μου ολόκληρη για τα θέματα της Εκκλησίας και του λαού μας και την ευπρέπεια και μη με αναμιγνύετε με αυτό το αίσχος. Τελείωσε. Είναι μια διαστροφή της ανθρωπίνης υπάρξεως»

Μάρτιος 2014 
  • Ο Βερύκιος, η κυρα "Αυγουστίνα" και η "δικτατορία των γκέι"



  • Επιστολή Σεραφείμ εναντίων Ευρωβουλευτών σε ψήφισμα κατά της ομοφοβίας και των διακρίσεων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και της ταυτότητας φύλου.

“Η επιλογή του κ. Γ. Κουμουτσάκου σαν υποψηφίου Περιφεριάρχη Αττικής από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί μία σοβαρή πρόκληση για τον ευσεβή Ορθόδοξο Ελληνικό λαό διότι για τον αξιότιμο κ. Κουμουτσάκο έχουν ήδη ακουσθεί τα τρία ρήματα του Θείου λόγου «εμετρήθης, εζυγίσθης απερρίφθης» κατόπιν της τραγικής ψήφου του στο Ευρωκοινοβούλιο για την θεσμοθέτηση της ανατροπής της ανθρώπινης οντολογίας και φυσιολογίας με το αποτρόπαιο ψήφισμα υπό τον τίτλο: "Χάρτης πορείας της Ευρωπαικής Ένωσης κατά της ομοφοβίας και των διακρίσεων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου".
πηγή: antivirus

Ιανουάριος 2014
  • Δήλωση Δημάρχου Πειραιά, Βασίλη Μιχαλολιάκου
«Αναγνωρίζω το δικαίωμα κάποιου να είναι ομοφυλόφιλος, αλλά δεν το θέλω στο περιβάλλον μου και δεν τον εμπιστεύομαι στο δημόσιο βίο».
πηγή: kar.org

Δεκέμβριος 2013
  • Απειλές του Μητροπολίτης Πειραιά Σεραφείμ κατά των υποστηρικτών της επέκτασης του συμφώνου συμβίωσης και για ομόφυλα ζευγάρια.
«Ποιοι νομίζουν ότι είναι οι βουλευτές, που θα αψηφήσουν τον Κύριο και την ιερή, φυσιολογική ομαλότητα. Δεν μπορούμε να αφήσουμε κάποιους ψυχοπαθητικούς να αμφισβητήσουν την παραδοσιακή ελληνική οικογένεια. Ο Ιησούς και οι μαθητές του δεν έκαναν τρελίτσες στο μπάνιο, σκεφτείτε τι θα έλεγε ο Πατέρας Του που τα ακούει και τα βλέπει όλα» τόνισε εξαγριωμένος ο σεβάσμιος κήρυκας της αγάπης του Χριστού στη Γη, για να συνεχίσει: «Όχι μόνο θα αφορίσουμε όσους ψηφίσουν το ανίερο έκτρωμα, αλλά είμαι σίγουρος ότι και ο Ιησούς συμφωνεί».

πηγή: antivirus

  • Εξασέλιδη επιστολή του Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο για το θέμα της επέκτασης του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια.
Ο Μητροπολίτης Πειραιώς ζητάει από τον Βαγγέλη Βενιζέλο και την Πολιτεία να υποβάλουν «έφεση» κατά της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, η οποία πρόσφατα καταδίκασε την Ελλάδα επειδή στον νόμο για το σύμφωνο συμβίωσης εξαιρεί τα ομόφυλα ζευγάρια.
Ο κ. Σεραφείμ επιμένει μάλιστα να χαρακτηρίζει την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια ως «κακούργημα της παρά φύσιν ασέλγειας» λέγοντας ότι η επέκταση «ανατρέπει την ανθρώπινη φυσιολογία και την ορθόδοξη χριστιανική οντολογία».
(Στο λινκ υπάρχει ολόκληρη η επιστολή).

πηγή: antivirus

Νοέμβριος 2013

  • Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου καταδικάζει την Ελλάδα λόγω απόκλισης από το Σύμφωνο Ελεύθερης Συμβίωσης των ομόφυλων ζευγαριών.
Σε μια ιστορική απόφαση για το ελληνικό κίνημα των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου καταδίκασε ομόφωνα σε ευρεία σύνθεση την Ελλάδα για το Σύμφωνο Ελεύθερης Συμβίωσης που έχει θεσπίσει, το μοναδικό σ΄ όλο τον κόσμο που αποκλείει τα ομόφυλα ζευγάρια.

πηγή: kar.org

Οκτώβριος 2013
  • Ο Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης Συμεών "αφορίζει" τον γάμο μεταξύ γκέι και την ελέυθερη συμβίωση.
Kατά όλων των μορφών συμβίωσης πέραν του γάμου μεταξύ ανδρός και γυναικός έβαλε ο Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης Συμεών, αφού «αφόρισε» τον γάμο των ομοφυλοφίλων, τον πολιτικό γάμο, τη μονογονεϊκή οικογένεια και την ελεύθερη συμβίωση κάνοντας λόγο για «εκτροπές» του οικογενειακού θεσμού.
Στην εισήγησή του την Πέμπτη στην Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας που είχε θέμα «Εκτροπές του οικογενειακού θεσμού στη σημερινή πραγματικότητα – νομικές, ηθικές και κοινωνικές προεκτάσεις», ο μητροπολίτης Νέας Σμύρνης, Συμεών ανέφερε ότι σύγχρονα σχήματα οργάνωσης του ιδιωτικού βίου των ανθρώπων, όπως εναλλακτικές μορφές οικογένειας, για την Εκκλησία και την θεολογία της περί γάμου και οικογένειας συνιστούν «εκτροπές» του οικογενειακού θεσμού.

πηγή: antivirus

  • Βουλευτής της Χρυσής Αυγής επιτίθεται στον Γιάννη Μπουτάρη.
"Του αρέσει να προκαλεί με δηλώσεις του για διάφορα θέματα και, ενώ έχει απαγορεύσει εκδήλωση τιμής για τους Πόντιους μάρτυρες, έχει δώσει άδεια σε κάτι περίεργους τύπους,φτερά και πούπουλα, να παρελάσουν στο κέντρο της πόλης".

πηγή: tvxs

Σεπτέμβριος 2013
  • Τα "απαγορευμένα" φιλιά της Βrittany και της Santana.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, o Alpha πρόβαλε στις 2 Σεπτεμβρίου επεισόδιο του «Glee» με κομμένο το φιλί μεταξύ της Brittany και της Santana, δύο βασικών χαρακτήρων της σειράς.

πηγή: kar.org

Ιούνιος 2013
  • Ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού για το Athens pride.


 πηγή: kar.org

  • Δηλώσεις Νότη Σφακιανάκη
“Όταν δυο άνθρωποι, ανεξαρτήτου φύλου, θέλουν να πάνε σε έναν δικηγόρο να κάνουν μια συμφωνία, είναι δικαίωμά τους. Εγώ δεν θα επέμβω στη σεξουαλική ζωή του άλλου, από τη στιγμή, βέβαια, που δεν με προσβάλει δημόσια. Δηλαδή το να περπατούν δυο άντρες χέρι – χέρι είναι ακαλαίσθητο. Είχα πάθει πραγματικά σοκ, φεύγοντας από το κέντρο της Αθήνας στην οδό Πειραιώς, όταν σε ένα φανάρι είδα ανάμεσα σε κάτι πιτσιρικάδες δυο αγοράκια να κρατιούνται χέρι – χέρι. Μου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση – αντιαισθητικό, εμετικό μου φάνηκε. Είναι άσχημο! Η φύση το έχει ορίσει διαφορετικά. […]

Είμαι κάθετα αντίθετος στην υιοθεσία παιδιού από ομοφυλόφιλους. Τι θα λέει; Μαμά και μπαμπά δύο άντρες; Επίσης, δυο άντρες μπορούν να προσφέρουν τα σωστά πρότυπα; Θα διαιωνίζεται το πρότυπο του πούστη; Μη γίνεσαι φασίστας εσύ για να μας επιβάλλεις το αφύσικο ως φυσικό. Και αυτό οι ομοφυλόφιλοι προκαλούν πάνω σε αυτό. Θέλουν να επιβληθούν έναντι των άλλων”



πηγή: antivirus

Μάιος 2013
  • Μητροπολίτης Άνθιμος και Gay Pride.Ξανα.
«Κρατήστε μακριά τα παιδιά σας»

πηγή: antivirus

  • Κόβεται από το Ε.Σ.Ρ. το σποτάκι του Athens Pride.

Το ΕΣΡ έκοψε το τηλεοπτικό σποτ του Athens Pride γιατί περιείχε ένα λεσβιακό φιλί και όπως αναφέρει «δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως μήνυμα κοινωνικού χαρακτήρα».

Σημειώνεται πως η προβολή του τηλεοπτικού σποτ είναι δωρεάν λόγω κοινωνικού χαρακτήρα και θα πρέπει να εγκριθεί από το ΕΣΡ, το οποίο είχε «κόψει» και τις προηγούμενες χρονιές τα βίντεο του Athens Pride.
πηγή: tvxs


  • Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιος
Η «αγάπη» για τον πλησίον ξεχειλίζει κι από το τελευταίο πόνημα του Μητροπολίτη Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας, Αμβρόσιου στο οποίο, με αφορμή το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, επιτίθεται σε ό,τι κι όποιον δεν του μοιάζει στον καθρέφτη, εξαπολύοντας κατηγορίες για «αιρέσεις» και «διαστροφές». Προκειμένου, μάλιστα, να δείξει πως δεν αστειεύεται στο μισαλλόδοξο κήρυγμά του, το απόγευμα της Τρίτης θα βρίσκεται στην Αθήνα μαζί με πολυμελή αντιπροσωπεία κληρικών με σκοπό να επιδώσει το Ψήφισμα της Ιερατικής Συνάξεως στον πρόεδρο της Βουλής και στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ οι καμπάνες σε όλους τους ναούς των Καλαβρύτων και της Αιγιαλείας χτύπησαν πένθιμα για 15 λεπτά, από τις 12.00 έως τις 12.15.
Ο Μητροπολίτης εκτοξεύει τα βέλη του στους γυμνιστές, στις πόρνες, στους ομοφυλόφιλους, στους μασόνους, στους τέκτονες, στους εβραίους, στους μοιχούς και στους ιεχωβάδες, ενώ μιλά για φίμωση της Εκκλησίας και των πολιτών και για κατάλυση θεμελιωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων.

πηγή: antivirus

  • Ζήτω η Διεθνή Ημέρα κατά της ομοφόβίας!

17 Μαΐου, διεθνής ημέρα κατά της ομοφοβίας, ο Γιώργος Παπαδάκης μιλώντας με τον Αγάθωνα από την Ελληνική συμμετοχή των Κόζα Μόστρα φρόντισαν να την τιμήσουν.

  • Ομοφοβική ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής με αφορμή το πρόγραμμα BA.R.CO.D.E.
Η επιστολή εδώ: kar.org


  • Αναρωτιώμαστε ποια να είναι η διαφημιστική ομάδα της Airfasttickets.



Ιανουάριος 2013

  • Απολύουν τον δημοσιογράφο, Τάσο Θεοδωρόπουλο από το newsbomb, επειδή θεώρησε σωστή την ανάρτηση σχολίων αναγνωστών,σε δημοσίευμα που αφορούσε δύο ομοφυλόφιλους αστυνομικούς.
πηγη kar.org

Νοέμβριος 2013
  • Το ΕΣΡ παραμένει αδιάφορο στις ομοφοβικές διαφημίσεις του 11880. Παρά τις αντιδράσεις από γκέι κοινότητες και μετά από μια επιστολή αποσύρουν τις διαφημίσεις όπου λίγους μήνες μετά παίζουν πάλι σε όλα τα κανάλια.
Οι συγκεκριμένες διαφημίσεις άρχισαν να προβάλλονται πριν από τέσσερα χρόνια και αποτελούν μνημείο αρνητικών στερεοτύπων για τους γκέι, ενώ μία απ’ αυτές τους χαρακτηρίζει στην ουσία ζώα.Οι ομάδες LGBT Κόκκινο (της συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ) και Homophonia έστειλαν νέα επιστολή στο ΕΣΡ, το οποίο όχι μόνο δεν έκανε το ελάχιστο, να ενημερώσει αρμοδίως το Συμβούλιο Ελέγχου Επικοινωνίας (μετέχουν ο Σύνδεσμος Διαφημιζομένων Ελλάδος) και η Ένωση Εταιρειών Διαφήμισης και Επικοινωνίας Ελλάδος, αλλά ζήτησε από τις οργανώσεις να του αναφέρουν ώρα, μέρα και τηλεοπτικό σταθμό προβολής.


πηγη antivirus

  • Χρυσή Αυγή και Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ σε παραλήρημα μίσους και σκατοψυχιάς με αφορμή την παράσταση  "Corpus Christi".
Ο "σεβασμιότατος" έκανε μήνυση στους ηθοποιούς και συντελεστές της παράστασης και αντιμετωπίζουν κατηγορίες για καθύβριση θρησκεύματος και κακόβουλη βλασφημία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση.
Στο βίντεο παρακολουθούμε τον Ηλία Παναγιώταρο, βουλευτή της Χρυσής Αυγής να βρίζει ηθοποιούς (με την πλάτη των ΜΑΤ πάντα) με φρασεις όπως "γαμημένες αλβανικές κωλοτρυπίδες".

 πηγή: iefimirida

Ιούνιος 2012 

  • Και ο Αργύρης Ντινόπουλος στο εργαστήρι ομοφοβίας.




Σεπτέμβριος 2012

  • Φιλανθρωπική οργάνωση αρνείται να δώσει τρόφιμα σε τράνς άτομα.

"Πριν περίπου δύο μήνες απευθυνθήκαμε σε μία φιλανθρωπική οργάνωση για τρόφιμα, τους είπαμε ότι είμαστε από το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών. Εκ των υστέρων καταλάβαμε ότι εκείνοι δεν κατάλαβαν ότι «διεμφυλικός» σημαίνει τρανς, και όταν συναντηθήκαμε με κάποιον υπεύθυνο και τους εξηγήσαμε ότι έχουμε τρανς άτομα άπορα που αδυνατούν να έχουν την καθημερινή τους τροφή μου απάντησε το εξής καταπληκτικό: «εμείς δίνουμε τρόφιμα σε παιδάκια και γέροντες, εμείς φροντίζουμε ανθρώπους», «ανθρώπους» μου επανέλαβε εμφατικά."
πηγή: antivirus

Μάιος 2011
  • Σχηματίζεται δικογραφία για την υπόθεση των ομόφυλων γάμων στη Τήλο και περνάνε σε φάση προανάκρισης.
πηγή tvxs
Απρίλιος 2010
  • Το ΕΣΡ δίνει πρόστιμο 20,000 ευρώ σε απογευματινή εκπομπή επειδή  φιλοξένησε την τρανσέξουαλ συγγραφέα και ηθοποιό, Μπέττυ Βακαλίδου.
 πηγη indymedia

Μάρτιος 2009

  • Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση αστυφύλακα που ζητούσε να επιστρέψει στο Σώμα μετά την απόταξή του γιατί συνελήφθη να φορά γυναικεία ρούχα και να συμπεριφέρεται προκλητικά.
  • 28χρονος ιδιωτικός υπάλληλος απολύεται επειδή πάσχει από HIV. Η απόλυσή του επικύρώνεται και από τον Άριο Πάγο.
Σε ανακοίνωση του τότε υπουργού Υγείας Δ.Αβραμόπουλου αντιδράει με την απόφαση αυτή.Συγκεκριμένα «αποκαλύπτει ότι το Β1 τμήμα του Αρείου Πάγου αγνόησε προκλητικά σαφέστατη εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας η οποία προστατεύει τους φορείς του ιού HIV και τους ασθενείς με AIDS από δυσμενείς σε βάρος τους πρακτικές εκ μέρους των εργοδοτών! Υπενθυμίζεται για την ιστορία ότι εισηγήτρια της απαράδεκτης απόφασης ήταν η Ειρήνη Αθανασίου».

Σεπτέμβριος 2007
  • Ρεβασνισμός και Γρηγόρης Ψαριανός
Η αφορμή για την παρούσα επιστολή είναι οι δηλώσεις του βουλευτή του Συ.Ριζ.Α. κυρίου Ψαριανού σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Σταύρου Θοδωράκη, «Πρωταγωνιστές». Συγκεκριμένα ο κύριος Ψαριανός είπε:
«Είναι απόλυτο το δικαίωμα να διαλέγει με ποιον θα το κάνει. Δηλαδή προς Θεού. Αλλά όχι να μάς αυτώσουνε κιόλας. Υπάρχει ένας ρεβανσισμός. Μέσα στα μέσα, τηλεοράσεις κ.λπ., άμα δεν είσαι και λίγο γκέι, τον πούλο, σε κόβουνε». (Η δήλωση είναι αναδημοσιευμένη και στα Νέα της 26/9/2007).

πηγή: indymedia




0 σχόλια:

σχόλιο στο περιθώριο...