ΣΟΚ! Καταληψίες νοικοκυραίοι εμφανίστηκαν σε όλη την επικράτεια.


Ηράκλειο:

ΣΟΚ έχει προκληθεί στην μικρή κοινωνία του Ηρακλείου όταν το Δημαρχείο μετά την κατάληψη αλληλεγγύης στο Νίκο Ρωμανό, αντί να μυρίζει βενζίνα και μπίρα, μύριζε χλωρίνη και απορρυπαντικό! Χαρακτηριστική είναι η δήλωση αντιδημάρχου σε τοπικό κανάλι αμέσως μετά την "παραλαβή" του δημαρχείου Ηρακλείου από τους καταληψίες χθές το βράδυ:

"Το κτίριο είναι σε άψογη κατάσταση, τα πάντα είναι καθαρά και τακτοποιημένα. [...]  Δεν μπορώ να πιστέψω πως οι ίδιοι άνθρωποι που κατέστρεψαν το κέντρο του Ηρακλείου πριν λίγες μέρες, είναι και αυτοί που ήταν για τόσες μέρες σε αυτό το κτίριο... Για αυτό, υποψιάζομαι ότι αυτοί που έκαναν τα επεισόδια το Σάββατο, δεν ήταν από το Ηράκλειο."


Τι να πούμε; Άβυσσος η ψυχή του Δημάρχου.


Ζωγράφου:

Έληξε αργά το βράδυ η κατάληψη στο δημαρχείο Ζωγράφου αφού είχε προηγηθεί πορεία στους δρόμους της πόλης και ακολούθως συνέλευση των αλληλέγγυων στον Νίκο Ρωμανό στον χώρο του δημαρχείου μετά εξάλλου και της θετικής έκβασης στο αίτημα του Νίκου Ρωμανού με νομοθετική ρύθμιση.
Πριν παραδώσουν τα κλειδιά στους δημοτικούς υπαλλήλους οι καταληψίες καθάρισαν και τακτοποίησαν τους χώρους που χρησιμοποίησαν ενώ ,όπως αναφέρουν δημοτικοί υπάλληλο,ι οι αλληλέγγυοι στον αγώνα του Ρωμανού φρόντισαν να μην προκαλέσουν καμιά ζημιά στους χώρους που χρησιμοποιούσαν και μάλιστα πριν φύγουν επισκεύασαν τα φωτοτυπικά του Δήμου που ήταν χαλασμένα!
με πληροφορίες από το zografou-live.gr

Θα σας κρατάμε ενήμερους για εξελίξεις στο θέμα αναμένοντας ανταποκρίσεις και απο τα υπόλοιπα δημαρχεία που κατελήφθησαν.

UPDATE: 

Καβάλα


Οριστικά τέλος η κατάληψη στο Δημαρχείο Καβάλας. Λίγο μετά τις 11 οι 20 περίπου καταληψίες αποχώρησαν από το δημαρχειακό μέγαρο και αμέσως η δημοτική ομάδα της κ. Τσανάκα, οι προιστάμενοι των τμημάτων αλλά και πολλοί υπάλληλοι επέστρεψαν στο κτήριο αρχικά για να διαπιστώσουν εάν υπάρχει κάποια φθορά ή κλοπή αλλά και για να συνεχίσουν τις εργασίες τους. Αυτό που προκάλεσε ωστόσο θετική εντύπωση δεν ήταν μόνον η άψογη συμπεριφορά των καταληψιών κάτι που τόνιζε η ίδια η δήμαρχος τις 3 μέρες που το δημαρχείο τελούσε υπό κατάληψη, αλλά ότι το κτήριο, δίχως υπερβολή, παραδόθηκε άθικτο αν όχι καλύτερο από όπως το παρέλαβαν οι καταληψίες!
Όλοι οι άνθρωποι του Δήμου είχαν μόνο καλά λόγια να πουν για την παρουσία των καταληψιών αφού όχι μόνον δεν σημειώθηκαν φθορές αλλά τα πάντα γυάλιζαν από καθαριότητα όπως χαρακτηριστικά συζητούσαν οι αντιδήμαρχοι μεταξύ τους! Μάλιστα ο πρόεδρος των εργαζομένων ΠΟΕ ΟΤΑ κ. Γερακίνης αποκάλυψε ότι μέχρι και τις τουαλέτες καθάρισαν οι καταληψίες αφού ήταν εμφανές ότι έγινε χρήση των απορριπαντικών που υπήρχαν στο Δημαρχείο.
Γύρω στις 12 η δήμαρχος απηύθυνε διάγγελμα προς τους πολίτες της Καβάλας ευχαριστώντας τους για την υπομονή και την ψυχραιμία τους αλλά και τους δημοτικούς υπαλλήλους. Πρώτιστα όμως ευχαρίστησε τους καταληψίες που με ψυχραιμία χειρίστηκαν το θέμα, δεν προκάλεσαν φθορές και αποχώρησαν οικειοθελώς δίχως να χρειαστεί η παρέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων. Τέλος ευχήθηκε αίσιο τέλος στην υπόθεση της υγείας του Νίκου Ρωμανού.

απο εδώ

0 σχόλια:

σχόλιο στο περιθώριο...