βρείτε τις 7 διαφορές #ιδιο_επιχείρημα

τι θα γινόταν αν έλεγες έναν συριζαίο χρυσαυγίτη ή το αντίστροφο; φυσιολογικά θα αντιδρούσαν. τι γίνεται όμως όταν προβεβλημένα στελέχη τους χρησιμοποιούν το ίδιο επιχείρημα; πώς διατυπώνεται το ίδιο επιχείρημα σε διαφορετικό κοινό; 

καθίστε αναπαυτικά και καταναλώστε υπεύθυνα

στο πρώτο απόσπασμα παρακολουθούμε τον κασιδιάρη να λέει στον ντομπροβσκις για κόκκινα δάνεια και να το συσχετίζει με μεταναστευτικό στις 26/10



και εδώ διαβάζουμε τις δηλώσεις Κοτζιά στην κοινή συνέντευξη τύπου με Σταϊνμάγερ έτσι όπως δημοσιεύονται στο site του Υπουργείου Εξωτερικών στις 29/10, η ίδια συσχέτιση παρούσα: 

"Θα σας φέρω ένα τελευταίο παράδειγμα, για να καταλάβετε και την ελληνική κυβέρνηση. Οι τελευταίες συμφωνίες έχουν αφήσει ένα ζήτημα με τα κόκκινα δάνεια. Προσέξτε το παρακαλώ πάρα πολύ. Τι σημαίνουν τα κόκκινα δάνεια; Κάποιον που δεν μπορεί να πληρώσει - γιατί έχασε τη δουλειά του, το μισθό του - το δάνειό του για το σπίτι που μένει, να μην τον πετάξουμε έξω. Οι δανειστές μας ζητάνε σήμερα να τους πετάξουμε.

Ωραία, θα μου πει κάποιος ότι αφού το συμφωνήσατε, θα πρέπει να τους πετάξετε. Ταυτόχρονα, φτιάχνουμε 50.000 σπίτια για να φέρουμε πρόσφυγες. Πείτε μου τι θα πω εγώ σε 50.000 Έλληνες που θα τους πετάω έξω ενώ φτιάχνω 50.000 σπίτια για πρόσφυγες. Συνδέονται αυτά τα πράγματα. Συνδέεται η κατάστασή μας με τη ροή των προσφύγων και με τις δυνατότητές μας.
"


ΕΠΙΜΕΤΡΟ



ο τσόμσκι εξηγεί το φαινόμενο:



Ο Ν. Κοτζιάς στα χρόνια της νιότης






0 σχόλια:

σχόλιο στο περιθώριο...