29 δημοσιογραφοι συνιστουν πανικο. Αυτοι ξερουν ...


απο indymedia

Η απάτη της γρίπης και πως θυσαυρίζει μια εταιρεία γνωστό λαμόγιο από παλιά

Ποιά είναι η Baxter: είναι μια αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία με έδρα το Deerfield, Illinois. Η εταιρεία εστιάζει κυρίως σε προϊόντα για τη θεραπεία αιμορροφιλίας,νεφρικών παθήσεων, διαταραχές του ανοσοποιητικού και άλλες οξείες και χρόνιες παθήσεις. Ισχυρίζεται ότι έχει σε παγκόσμια κλίμακα12,3 δισ. $ σε πωλήσειςκαι συμμετέχειστην παραγωγή ενός εμβολίου για την γρίπη H1N1. Η εταιρεία είχε πολλές διαμάχες. Το 2001, ελατωματικά μηχανήματα αιμοκάθαρσης που κατασκεύασε οδήγησαν σε θανάτους πολλών ασθενών. Το 2008 προμηθευε μολυσμένη ηπαρίνη που παρασκευαζόταν στην Κίνα. Το 2009,με ευθύνη της λανθασμένοστέλεχος του ιού H5N1 της γρίπης των πτηνών μεταφέρεται σε εργαστήρια σε όλη την Ευρώπη, ακόμη κατηγορήθηκε για υπερβολική χρέωση του προγράμματος Medicaid στο Κεντάκι. Τον Ιούνιο του 2009, ανακοίνωσε θα έχει έτοιμο σε 1 μήνα τοπρώτο εμβόλιο για τον ιό Η1Ν1.Η επιχείρηση είχε ένα από τα πρώτα εργαστήρια παρατήρησης του Η1Ν1 σε συνεργασία με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας. Για το εμβόλιο,χρησιμοποιεί την τεχνική της κυψέλης κι όχι την παλαιότερη της καλλιέργειας-πολλαπλασιασμού τεχνητά , που της επιτρέπει να βγάζει παραγωγή σε πιό σύντομο χρόνο, 1 μήνα αντί 5-6. Τον Αύγουστο του 2008 κατέθεσε αίτηση για την πατέντα που της χορηγήθηκε το Μάϊο του 2009. Τι είναι Η1Ν1: Είναι υποτύπος της γρίπης Α , ορισμένα στελέχη του H1N1 είναι ενδημικά στον άνθρωπο και μπορεί να προκαλέσει ήπιο νόσημα ή εποχιακή γρίπη.Στελέχη H1N1 προκάλεσαν περίπου το ήμισυ όλων των ανθρώπινων λοιμώξεων γρίπης, το 2006. Άλλα στελέχη του H1N1 είναι ενδημικά σε χοίρουςκαι σε πτηνά.Τον Ιούνιο του 2009, η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας δήλωσε ότι η γρίπη οφείλεται σε ένα νέο στέλεχος H1N1 . Τα στελέχη ιών της γρίπης Ακατηγοριοποιούνται σύμφωνα με τα αρχικά δύο πρωτεϊνών που βρέθηκαν στην επιφάνεια του ιού: hemagglutinin (H) και νευραμινιδάσης (N). Όλοι οι ιοί της γρίπης Α περιέχουν hemagglutinin καινευραμινιδάση, αλλά οι δομές των πρωτεϊνών αυτών διαφέρουν από στέλεχος σε στέλεχος, λόγω της ταχείας γενετικής μετάλλαξης του ιικού γονιδιώματος.

Το καθεστώς ενημερώνει:

Πέντε κρούσματα στο «Ruby Princess» Στο ιατρείο του πλοίου νοσηλεύονται, αλλά όχι σε καραντίνα, οι τέσσερις ναυτικοί και ο επιβάτης του κρουαζιερόπλοιου «Ruby Princess», που βρέθηκαν θετικοί στον ιό της νέας γρίπης. Κανονικά αποβιβάζονται από το κρουαζιερόπλοιο οι 3.389 επιβάτες. Την αποβίβαση των επιβατών του «Ruby Princess», που είναι ένα από τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια του κόσμου, επέτρεψε το λιμεναρχείο Πειραιά και το κλιμάκιο των γιατρών της Υγειονομικής Υπηρεσίας της Νομαρχίας, που νωρίς το πρωί της Παρασκευής ανέβηκαν στο πλοίο και προέβησαν στις απαραίτητες εξετάσεις των πέντε νοσούντων.

Επέζησε το πρώτο κρούσμα του Η1Ν1Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα της νέας γρίπης στο Μεξικό, τη χώρα που θεωρείται η εστία της πανδημίας, αφορά ένα κοριτσάκι έξι μηνών, το οποίο προσβλήθηκε από τον ιό τον περασμένο Φεβρουάριο και το οποίο επέζησε. Κρουαζιερόπλοιο με κρούσματα της νέας γρίπης Θετικοί στον ιό της νέας γρίπης, σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, βρέθηκαν τρεις αλλοδαποί επιβάτες του, υπό ξένη σημαία, κρουαζιερόπλοιου "Ruby Princess", που έφθασε την Παρασκευτή νωρίς το πρωί στην Ακτή Ξαβερίου, στο λιμάνι του Πειραιά. Την κατάσταση γνωστοποίησε στο κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά ο πλοίαρχος, ο οποίος ζήτησε και τη διακομιδή των ασθενών σε νοσοκομείο προκειμένου να διαπιστωθεί ιατρικώς αν διατρέχουν τον οποιοδήποτε κίνδυνο, τόσο ο ίδιος όσο και οι υπόλοιποι 3.393 επιβάτες και οι 1.196 ναυτικοί που αποτελούν το πλήρωμα το πλοίου. Τους ασθενείς θα εξετάσει ειδικό κλιμάκιο γιατρών. Αντιπαράθεση και για τη νέα γρίπηΗ αντιμετώπιση της νέας γρίπης Α' θα βρεθεί στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχει την Πέμπτη το μεσημέρι ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος με αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τη γγ του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα.

Η1Ν1: περιορίζει το προσκύνημα στη Μέκκα Στον περιορισμό του ετήσιου προσκυνήματος των πιστών στη Μέκκα, με στόχο την ελαχιστοποίηση του κινδύνου εξάπλωσης της νέας γρίπης Α, συμφώνησαν οι υπουργοί Υγείας των αραβικών κρατών, οι οποίοι συναντήθηκαν στο Κάιρο, υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

ΕΕ: Δυσοίωνες εκτιμήσεις για τη νέα γρίπη Ο ρυθμός εξάπλωσης της νέας γρίπης Α θα επιταχυνθεί αυτό το καλοκαίρι στην ΕΕ, λόγω του τουρισμού και η θνησιμότητα υπάρχει κίνδυνος να αυξηθεί το φθινόπωρο, όταν η πανδημία θα συνδυαστεί με την εποχική γρίπη, προειδοποιεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σε δηλώσεις της η αρμόδια Επίτροπος για την Υγεία Αντρούλα Βασιλείου προανήγγειλε έκτακτη σύσκεψη των υπουργών των «27» τον Οκτώβριο Στη χώρα μας, σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση, νοσηλεύεται σε ΜΕΘ νοσοκομείου της Κρήτης, ο 33χρονος Έλληνας, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον ιό Η1Ν1.Σημειώνεται ότι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της νέας γρίπης στην Ελλάδα έχουν φτάσει τα 520, ενώ τις τελευταίες 6 μέρες έχουν επιβεβαιωθεί περίπου 200. Τα περισσότερα από αυτά αφορούν σε ταξιδιώτες.

«Εξετάζονται όλα τα σενάρια» «Σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας σχεδιάζουμε όλα τα πιθανά σενάρια ώστε να είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο, για έγκυρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση της νέας γρίπης, μακριά όμως από κάθε πανικό», τόνισε την Τρίτη στη Βουλή, ο υπουργός Παιδείας Άρης Σπηλιωτόπουλος. Νωρίτερα, δέκα βουλευτές του ΠαΣοΚ ζήτησαν ενημέρωση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, από τον υπουργό Παιδείας, για τον σχεδιασμό αντιμετώπισης της νέας γρίπης, ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, ζητούν δέκα βουλευτές του ΠαΣοΚ.

Επιφυλακτικές οι αρχές για το κλείσιμο των σχολειών Οι βρετανικές αρχές υποδέχθηκαν με επιφύλαξη μια νέα μελέτη, σύμφωνα με την οποία ενδεχόμενη απόφαση να μην ανοίξουν τα σχολεία το φθινόπωρο θα συνέβαλλε στην επιβράδυνση της μετάδοσης της γρίπης Α (H1N1), της γνωστής γρίπης των χοίρων, η οποία έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή 29 ανθρώπων στη Βρετανία.

ΠΟΥ: αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών Ο ιός της νέας γρίπης Α, H1N1, ο οποίος έκανε την εμφάνισή του στα τέλη Μαρτίου, έχει ήδη προκαλέσει το θάνατο περισσοτέρων από επτακοσίων ανθρώπων, δήλωσε σήμερα Τρίτη εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ). Π.Ο.Υ.: Συνιστά εμβολιασμό των πολιτών Όλες οι χώρες θα πρέπει να εμβολιάσουν τους πολίτες τους κατά της νέας γρίπης και θα πρέπει να αποφασίσουν σε ποιους πολίτες θα δοθεί προτεραιότητα, εκτός από τις νοσοκόμες, τους γιατρούς και το τεχνικό προσωπικό των νοσοκομείων, δήλωσε η δρ Μαρί-Πολ Κιενί, διευθύντρια της Πρωτοβουλίας για την Έρευνα Εμβολίου, του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ). Η Κιενί ενημέρωσε τους δημοσιογράφους για τα ευρήματα της Στρατηγικής Συμβουλευτικής Επιτροπής Ειδικών Ανοσιολόγων του ΠΟΥ, λέγοντας πως «αναγνώρισε ότι η πανδημία H1N1 δεν υποχωρεί και ως εκ τούτου όλες οι χώρες πρέπει να έχουν πρόσβαση στο εμβόλιο». Διάσταση απόψεων για τον Η1Ν1Αντίθετη άποψη σχετικά με την επικινδυνόττα του ιού Η1Ν1 της νέας γρίπης Α και την εξάπλωση της νόσου, εκφράζουν μέσω του Αθήνα 9.82 δύο ειδικοί επιστήμονες. «Δεν μπορώ να αντιληφθώ γιατί το υπουργείο Υγείας δημιουργεί κλίμα πανικού. Σε κανένα σχέδιο δεν προβλέπεται ότι θα προσβληθεί από τη νέα γρίππη το 54 % του πληθυσμού», δήλωσε ο καθηγητής επιδημιολογίας Άγγελος Χατζάκης τονίζοντας πως ο ιός είναι ηπιότερης μορφής από ό,τι περιμέναμε και απολύτως διαχειρίσιμος. Ο επιδημιολόγος στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, καθηγητής στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας Τάκης Παναγιωτόπουλος δεν αποκλείει ακόμη και το ενδεχόμενο θανάτων, στην περίπτωση που νοσήσει περίπου το 40% του πληθυσμού. Aυτά τα τελευταία , 40-54%,κάπως μας παραξένεψαν και τα ψάξαμε παραπέρα. Prezatv.blogspot.com:Την ελληνική πίτα των οκτώ εκατομμυρίων εμβολίων αξίας 64 εκατ. ευρώ που έχει παραγγείλει το υπουργείο Υγείας διεκδικούν πέντε φαρμακευτικές εταιρείες που ειδικεύονται στην παρασκευή εμβολίων, οι οποίες πλέον διαγκωνίζονται για την πρωτιά στην ανάπτυξη του εμβολίου για τη νέα γρίπη.
Σκληρές είναι οι διαπραγματεύσεις των Ελλήνων αρμοδίων με τους πέντε πολυεθνικούς κολοσσούς (πρόκειται για τις εταιρείες που ακολουθούν με αλφαβητική σειρά: «Baxter»,«GlaxoSmithKlein», «Novartis»,
«Sanofi-Pasteur» και «Solvay») ώστε να επιτευχθεί τιμή κόστους χαμηλότερη από την τιμή εκκίνησης που ατύπως καθορίστηκε με συμφωνία τους σε 8 ευρώ ανά σκεύασμα. Σε ό,τι αφορά την προμήθεια της Ελλάδας με τα νέα πανδημικά εμβόλια (έχουν ζητηθεί οκτώ εκατομμύρια εμβόλια),πηγές του υπουργείου Υγείας αναφέρουν ότι η χώρα βρίσκεται πολύ ψηλά στην ευρωπαϊκή λίστα αναμονής των εταιρειών - Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία έδειξαν επίσης γρήγορα αντανακλαστικά στις παραγγελίες. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) κ. Γιάννη Πιερρουτσάκο: «Αρμοδίως έχουν γίνει προσύμφωνα και με τις πέντε φαρμακευτικές εταιρείες. Ο χρόνος παράδοσης, το αργότερο μέχρι τον ερχόμενο Νοέμβριο, και η έγκριση από τον ΕΜΕΑ είναι οι δύο βασικοί όροι που θέτουμε». Ολες οι εταιρείες βρίσκονται στο στάδιο των ερευνών για την παρασκευή του πανδημικού εμβολίου. Σύμφωνα με τα πλέον πρόσφατα δεδομένα, τρεις εξ αυτών (οι τρεις πρώτες) έχουν λάβει μια «πρώιμη» -όπως χαρακτηρίζεται- άδεια έγκρισης από τον αρμόδιο Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (European Medicines Agency, ΕΜΕΑ), η οποία προσώρας τους δίνει συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι των άλλων.
Αυτό σημαίνει, όπως εξηγεί κ.Βασίλης Κοντοζαμάνης, πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), του καθ’ ύλην αρμόδιου ελληνικού οργανισμού για την παρακολούθηση των «κινήσεων» των πέντε εταιρειών, ότι ήδη οι εν λόγω φαρμακευτικές έχουν ξεκινήσει την επώαση του στελέχους Η1Ν1, βρίσκονται δηλαδή στη φάση παραγωγής του εμβολίου.
Το ποια εταιρεία θα κόψει το νήμα τερματισμού όμως δεν κρίνεται μόνο από την ταχύτητα παραγωγής των αναγκαίων ποσοτήτων εμβολίων, αλλά -κυρίως- από το εάν θα λάβει το ίδιο γρήγορα τη σχετική έγκριση για την κυκλοφορία του σκευάσματος από τον ΕΜΕΑ, κάτι που προϋποθέτει την επιτυχημένη ολοκλήρωση των κλινικών μελετών τους. Εδώ βρίσκεται η πατέντα της παραγωγής του εμβολίου: http://www.freepatentsonline.com/y2009/0060950.html?query=US20090060950A1&stemming=on Πρόκειται για κοινό κρυολόγημα που προκαλείται από ιό, που μπορεί να εμφανίσει επιπλοκές όταν συνυπάρχουν και άλλοι λόγοι, όπως σε κάθε κρυολόγημα. Οι νεκροί, τα θύματα, οι φορείς κλπ χρησιμοποιούνται και μεγαλώνουν ή μικραίνουν ανάλογα από την εξουσία, για επιχορηγήσεις όπως στη Χιλή ή για απομόνωση όπως στηνΕλλάδα. Πίσω από αυτά, ο χορός των εκατομυρίων και της αλόγιστης σπατάλης δημιουργεί τα ανάλογα λαμόγια αλλά και κρύβει «ουρές». Κανείς δεν λέει ανοιχτά ότι χρειάζονται 2-3 δόσεις, δεν είναι ασφαλές για παιδιά και δεν είναι απαραίτητο. Δημιουργείται ζήτηση σε βοηθήματα και παραιατρικα προιόντα, πχ γάντια. Ομως το κράτος θέλει να δείξει ότι νοιάζεται για τους πολίτες του φυσικά ενόψει εκλογών, τι άλλο. Το εμβόλιο μάλλον είναι μια απάτη, σκέτο νεράκι, που το κάνεις-δεν το κάνεις το ίδιο αποτέλεσμα βγαίνει. Αλήθεια, ποιός θυμάται τη γρίπη των πτηνών??? (άλλη μούφα αυτή). Η Baxter έχει πουλήσει την πατέντα στις άλλες εταιρείες και βγάζει λεφτά πριν καλά-καλά εμφανιστεί ο ιός, αφού τον παρατήρησε, τον διαπίστωσε, έβγαλε και το γρήγορο εμβόλιο. Οι Κινέζοι, ήδη μέσα στο παιχνίδι θα παράγουν εμβόλια για την Αμερική και τον τρίτο κόσμο κι όποιον πάρει ο χάρος. Είναι έκλημα που γίνεται κατά συροή κατά της ανθρωπότητας αφού δεν είναι πρώτη φορά, έχει προηγηθεί η ιστορία με τα φάρμακα για το AIDS και τα σκευάσματα ελεγχόμενης διάσπασης που πλούτισαν όλες τις φαρμακοβιομηχανίες, ένα κλάδο που δεν έχει περάσει καμιά κρίση τα τελευταία 100 χρόνια. Εκτός των αναγραφομένων, χρησιμοποιήθηκαν άρθρα από τον καθεστωτικό τύπο, το TVXS, τη Wikipedia, και το site της Baxter.2 σχόλια:

σχόλιο στο περιθώριο...

lorem ipsum


Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam elementum purus id enim rutrum non porttitor orci posuere. Donec posuere erat in neque venenatis fringilla sed non libero. Ut nec laoreet eros. Nulla eu est felis, a volutpat justo. Nunc augue felis, ullamcorper sit amet auctor ultrices, eleifend ac quam. Vestibulum molestie ornare malesuada. Suspendisse auctor, mauris ac tincidunt gravida, ipsum libero consectetur sapien, et scelerisque nulla dolor at velit. Aliquam hendrerit arcu eget erat consequat sed consectetur magna iaculis. Pellentesque molestie velit at velit tempor blandit. Fusce molestie libero ut metus dapibus adipiscing. Aenean eleifend iaculis mollis. Ut ut urna ac libero gravida tristique eget vitae tellus. Etiam sed euismod enim. Sed eget risus eros, eu fringilla mi. Fusce consequat ornare dolor vel egestas. Curabitur volutpat ornare vestibulum. Morbi ut massa vel nibh congue luctus vel id lorem. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

0 σχόλια:

σχόλιο στο περιθώριο...