...κλιματιζομενος μεταμαν (τευχος 26)

Ο κλιματιζόμενους μεταμαν εμπνεύστηκε από τα ερωτήματα που έθεσε ο Χένρι Μίλερ αναφορικά με κάποιον υποθετικό ινδιάνο που θα τον συνοδευε στο ταξιδι του στη σύγχρονη του Αμερική(1945) στο βιβλίο του ''κλιματιζόμενος εφιάλτης'', με αποστροφή διαπιστώνει κανείς πόσο προφητικά και οικουμενικά ήταν τα λόγια του. Από τα παρακάτω σκίτσα μόνο το τελευταίο είναι προϊόν παρθενογένεσις και όχι ''αντιγραφής'' αποτελώντας το δικό μου σχόλιο στην επικαιρότητα.κλικκλικ
κλικ


0 σχόλια:

σχόλιο στο περιθώριο...

«Ο Τρεμόπουλος είναι υποχείριο των Αμερικανών»


αναδημοσιευση απο tvxs
«Πολιτικάντη» και «υποχείριο των Αμερικανών» χαρακτηρίζει των ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων, Μιχάλη Τρεμόπουλο, ο ποιητής-συγγραφέας και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας στις εκλογές του 2007, Νάνος Βαλαωρίτης, σε συνέντευξη του στο «Πρώτο Θέμα».


Μιλώντας για τον κ. Τρεμόπουλο κάνει λόγο για «κρατικοδίαιτο επαγγελματία πολιτικό». Στην ίδια κατηγορία εντάσσει και τον Νίκο Χρυσόγελο και τον Τάσο Κρομμύδα. Αναφέρει μάλιστα, ότι: «Η οικολογία πουλάει και ο Μ. Τρεμόπουλος έχει ήδη ζήσει από αυτή. Είχε την ‘Αντιγόνη’, μια ΜΚΟ, που πληρωνόταν από τα υπουργεία. Το ίδιο και η ΜΚΟ του Χρυσόγελου, που ήταν στα μέσα και στα έξω με τα υπουργεία. Αυτοί οι άνθρωποι είναι κρατικοδίαιτοι και συνηθισμένοι σε αυτές τις σχέσεις με την εξουσία. Την ξέρουν πολύ καλά».

Όταν καλείται από τον δημοσιογράφο Μανόλη Γαλάνη να κρίνει τη συνολική παρουσία των Οικολόγων Πράσινων μετά τις ευρωεκλογές, ο κ. Βαλαωρίτης απαντάει: «Οι Οικολόγοι Πράσινοι όταν μιλούν για τα οικολογικά θέματα μιλάνε καλά. Είναι καταρτισμένοι από χρόνια. Από τη στιγμή όμως που θα τους ρωτήσεις γιατί τα πράσινα κινήματα στην Ευρώπη είναι ανθελληνικά και δείχνουν έντονη ανθελληνική στάση σε όλα τα θέματα, εκεί τα χάνουν και αρχίζουν να μπερδεύονται. Εκεί φαίνεται τι είναι και αυτοί οι ίδιοι και τι πιστεύουν. Ταυτίζονται με τις ανθελληνικές θέσεις των Γερμανών και Γάλλων Οικολόγων. Αισθάνθηκα ότι η ηγεσία των Οικολόγων Πράσινων είναι κάτω από τον δάχτυλο των Αμερικανών».

Προσθέτει ακόμα ότι πιστεύει πως η ηγεσία των Οικολόγων Πράσινων εξυπηρετεί ξένα συμφέροντα. «Κυρίως ο κ. Τρεμόπουλος, που είναι υποχείριο της πολιτικής των ΗΠΑ. Έχει σταλεί από τον κ. Τζορτζ Σόρος στην Αμερική για να του κάνουν υποτίθεται αυτοπληροφόρηση, αλλά φαντάζομαι και κάποια μικρή πλύση εγκεφάλου, αλλά δεν τη χρειαζόταν καν. Ήταν έτοιμος. Τι θέλετε να πω πλέον για πράσινο κόμμα; Θα γίνει παίγνιο των μεγάλων και ισχυρών ρευμάτων. Η οικολογία εξαφανίζεται σε αυτά τα διαβούλια», αναφέρει. Επίσης, επισημαίνει ότι το κόμμα των Οικολόγων πράσινων θα λειτουργήσει στο ευρωκοινοβούλιο ως δούρειος ίππος των μεγάλων συμφερόντων.

Όσο αφορά στο βίντεο που ήρθε πρόσφατα στη δημοσιότητα με τις θέσεις του κ. Τρεμόπουλου για το Σκοπιανό, ο κ. Βαλαωρίτης σχολιάζει: «Ο κ. Σόρος στηρίζει οικονομικά τα Σκόπια. Ο ίδιος άνθρωπος έδωσε υποτροφία στον Τρεμόπουλο. Τι άλλο να σας πω;».

Αναφορά γίνεται και στη διένεξη μεταξύ Τρεμόπουλου και Βαλαωρίτη. Ο τελευταίος αναφέρει ότι στην αρχή χρησιμοποιήθηκε το όνομά του ως εγγύηση στην προεκλογική εκστρατεία μέχρι που εξασφάλισαν 75.000 ψήφους. Μετά, τονίζει ο κ. Βαλαωρίτης, άρχισε ο πόλεμος. «Άρχισαν να με κατεδαφίζουν με ειρωνεία, με υπονοούμενα. Μου έκαναν ψυχολογικό πόλεμο. Είδα όλα τα emails του Τρεμόπουλου που έστελνε σε διάφορα στελέχη του κινήματος, στα οποία έλεγε ότι επωφελήθηκα βάζοντας υποψηφιότητα για να πουλάω τα βιβλία μου! Σε κάποια συγκέντρωση στελεχών του κόμματος δεν δίστασε να πει ότι πρέπει «να το βουλώσω». Αυταρχική συμπεριφορά που θυμίζει σταλινικές τακτικές. Πότε να βρίζεις, πότε να γλείφεις, πότε να εξορίζεις», λέει χαρακτηριστικά. Ωστόσο, ξεκαθαρίζει ότι παραμένει ως ένα απλό με΄λος στο κόμμα και δεν αποχωρεί γαιτί τον θέλει το αντιτρεμοπουλικό ρεύμα.

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση πόσο πιθανό είναι το ενδεχόμενο να δούμε τον κ. Τρεμόπουλο σε κυβερνητικό πόστο αναφέρει: «δεν είναι απίθανο κάτι τέτοιο. Ο Τρεμόπουλος θα μπορούσε να συμμαχήσει ακόμα και με τον διάβολο για να πετύχει τους σκοπούς του. Όπως λένε και οι Άγγλοι: business as usual».

1 σχόλια:

σχόλιο στο περιθώριο...

teacherdude

αναδημοσιευση απο argos.wordpress.com

Τον Graig τον γνώρισα από το blog του, πρώτα, εκτιμώντας τι φωτογραφίες του. Σχεδόν αμέσως, τον Σεπτέμβριο του 2007, και ενώ δούλευα στην “Μακεδονία”, ένας πολλά υποσχόμενος νέος δημοσιογράφος, ο Κώστας Κουκουμάκας, με ενημέρωσε ότι στην διάρκεια πορείας για την έκθεση, αστυνομικοί ξυλοκοπήσανε έναν Άγγλο bolgger-φωτογράφο. Μιλώντας του έδωσα τα στοιχεία (τα διαδικτυακά) του ανθρώπου και ο Κώστας του πήρε συνέντευξη.

Την επόμενη φορά, δεν θυμάμαι ποιά ήταν, βρεθήκαμε σε μια πορεία, γνωριστήκαμε και από τότε βρισκόμαστε σχεδόν σε κάθε πορεία μαζί. Τον Δεκέμβρη του 2008 η κοπελιά μου νόμισε ότι τα είχαμε, τόσο συχνά που βρισκόμασταν. Ο Graig γινόταν κάθε μέρα και καλύτερος, ανοίγοντας περισσότερο τα φτερά του και στην δημοσιογραφία, γράφοντας για το Now public αλλά και άλλες πλατφόρμες δημοσιογραφίας των πολιτών, στα αγγλικά. Την εποχή που η “Μακεδονία” ξεκινούσε το καινούργιο περιοδικό της το live!, τον έφερα σε επαφή με τον αρχισυντάκτη του, προκειμένου να έχει ένα φωτογραφικό σχόλιο κάθε βδομάδα.


Σε άλλες πόλεις/χώρες οι τοπικές εφημερίδες θα διαγκωνίζονταν ποιά θα τον χρησιμοποιήσει. Εδώ απλά δεν έχουν κονδύλια και μερικές δεν έχουν και γούστο. Δυο χρόνια και πολλές πορείες, με ακόμα περισσότερες φωτογραφίες ο Teacherdude έγινε καλύτερος, ενώ το ελληνικό κράτος εδειξε, για ακόμη μια φορά, πόσο κράτος δικαίου είναι.


Ο ξυλοδαρμός ενός πολίτη της Ευρωπαϊκής ένωσης από ΜΑΤατζήδες, επειδή φωτογράφιζε σε δημόσιο χώρο, είναι αποδεκτός από τις δικαστικές αρχές. Ορισμένες από τις γελοιότητες που υιοθέτησαν οι δικαστικές αρχές για να απορρίψουν την μήνυση του Craig, αλλά και η απάντηση του, ακολουθούν ελεύθερα μεταφρασμένες από το αρχικό κείμενο :

  • Προσπαθούσε να ξεφύγει ύστερα από επανειλλημένες εκκλήσεις των αστυνομικών για να σταματήσει και να απαντήσει στις ερωτήσεις τους. Πως το έκανε αυτό έχοντας φωτογραφίσει τους διώκτες του, το εξετάζει ο Μώλντερ με την Σκάλυ.
  • Οι υποτιθέμενοι τραυματισμοί του προκλήθηκαν γιατί σκόνταψε και έπεσε πάνω σε έναν αστυνομικό που τον κυνηγούσε (προς τα πίσω έτρεχε;) παρ’ ότι είχαν πιστοποιηθεί από ιατροδικαστή.
  • Σύμφωνα με την δικαιοσύνη, δεν παρείχε αποδείξεις ότι έπαθε κάτι παραπάνω από μερικές γρατζουνιές και μόλωπες και ότι δεν έδωσε ακτινογραφίες. Αγνοήσανε τις ακτινογραφίες από τον Άγιο Πάυλο (από την άλλη δεν καταλαβαίνω, αν ρίξω σε ένα μπάτσο μερικές σφαλιάρες και δεν του σπάσω τίποτα αθωώνομαι;).

Όταν αφήνεις τους μπάτσους στα μικρά, τρέχεις μετά να συμμαζέψεις καταστάσεις Ζαρτινιέρας και Γρηγορόπουλου. Την επόμενη φορά θα ξέρουμε ότι φταίχτες δεν είναι μόνο όσοι έχουν πατήσει την σκανδάλη ή έχουν βιαιοπραγήσει κατά πολιτών αλλά και αυτοί που τους το επέτρεψαν.

Υ.Γ. Αν δεν βλέπετε φωτογραφία είναι γιατί οι δικές του έχουν να πουν περισσότερα από τις δικές μου

0 σχόλια:

σχόλιο στο περιθώριο...