Ευρωπαϊκός φεμινισμός και άλλα ρατσιστικά ανέκδοτα, το παράδειγμα της Κολωνίας

Οι μετανάστες, οι πρόσφυγες, οι "λάθρο", από τη μία
Η Ευρώπη, η μήτρα του πολιτισμού κι ο ανθρωπισμός απο την άλλη

Μετανάστες παρενοχλούν γερμανίδες τις πρωτοχρονιές, αν δεν ήταν δραματικά επικίνδυνο θα μπορούσε να είναι ανέκδοτο.

Ανάλογου τύπου "ανέκδοτα" περιθωριοποίησαν τους μεταναστες-εργάτες και στη χώρα μας θυμόμαστε τους αλβανούς ως κλέφτες, τις ρωσίδες που ξεμυαλίζουν τους άντρες μας, τους τσιγγάνους που πουλάνε τα παιδιά τους κ.ο.κ. σε μια κοινωνία που πρώτα δαιμονοποιεί και στη συνεχεια εκμεταλλεύεται, δες ταξική υποτίμηση, θυμίσου Μανωλάδα.


(-Πρέπει να σεβαστούν τους νόμους και τις αξίες των χωρών που τις φιλοξενεί
-ΜΠΟΥΡΔΕΣ γελοίες μπούρδες )

Από την πρωτοχρονιά παρακολουθούμε σαν ηλίθιοι μία προσβλητική για το μυαλό μας ειδησεογραφία, χωρίς να εκφράζεται δημόσια ούτε μία κριτική σε όλο αυτό το ρατσιστικό παραλλήρημα.

Κωδικός αυτής ΚΟΛΩΝΙΑ

Στην Κολωνία οι μετανάστες βιάζουν τις πρωτοχρονιές

Στις υπολοιπες πρωτοχρονιές του κόσμου οι πρωτοκοσμίκες λευκές δεν παρενοχλούνται

Η αφήγηση θέλει, μετανάστες και πρόσφυγες να παρενοχλούν σεξουαλικά 500 γυναίκες και να βιάζουν μία, τα νούμερα διαφέρουν ανάλογα τη μέρα και το μέσο.

Παράλληλα το συγκεκριμένο συμβάν λαμβάνει χώρα σε μία Ευρώπη:

-που βρίσκεται σε πόλεμο στη μέση ανατολή

-αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο αριθμό προσφυγικών ροών, όπως λένε τα συστημικά μέσα απο το β' παγκόσμιο πόλεμο και μετά

-κλείνει τα σύνορα της προς ελέυθερη διέλευση, και οι μίσες χώρες αμφισβητουν το ευρώ, ναι μια χαρά κατάλαβες αμφισβητείται συνολικά το ευρωπαικό οικοδόμημα

-η Ευρώπη χρηματοδοτεί το τουρκικό κράτος να σταματήσει τις μεταναστευτικές ροές στα σύνορα του

-η Ευρώπη χρηματοδοτεί την ελλαδα να διαχειριστει τις ροές της

-στην Ευρώπη τα κόμματα που είναι ανοικτά φασιστικά αποκτούν όλο και μεγαλύτερες πλειοψηφίες και συμμετοχή στην διακυβέρνηση των χωρών

-η παρανομοποίηση και η χειραγώγηση των μεταναστών εργατών και η οικονομική και πολιτική αξιοποίηση της, είναι μια τέχνη που δουλεύεται στην «πολιτισμένη» Ευρώπη δεκατίες τώρα.

-στη Γερμνανία δε, το φασιστικό κίνημα pegida προελάβνει ανενόχλητο και όπως φαίνεται επιβαλλει την ατζέντα του, μια κατα την τοπική μας εμπειρία κρατική ατζέντα.


Σε μία Ευρώπη λοιπόν, που οι πολιτικές εξελίξεις της περιλαμβάνουν πόλεμο, εθνική ασφάλεια, καταστολή, πολιτικές που στηρίζονται στην περικοπή δικαιωμάτων και εισοδημάτων απο την εργατική τάξη, είναι αναγκαία η ανάπτυξη μια ιδεολογίας που θα υπερασπιστεί αυτές τις πολιτικές αντί να τις πολεμήσει όπως θα όφειλε.

Λίγη ιστορία

Αν δεν έγινε σαφές έως εδω υπονοούμε ότι οι σεξουαλικες παρενοχλήσεις στην Ευρώπη ειναι μια κατασκευασμένη λευκη προπαγάνδα, καμία σχέση δεν έχει με την απειλή των γυναικών, και μάλιστα εντάσσεται στην άγρια ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική, βρωμίζει τα μυαλά ήδη κατεστραμμένων μικροαστών και παράγει φασισμό στην πιο τελειοποιημένη του μορφή.

Είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείται αυτό το σχήμα; Δυστυχώς όχι, η μαυρη αμερικανίδα φεμινίστρια Αντζελα Ντειβις, μας περιγράφει πως το στερεότυπο του μαύρου βιαστή, χρησιμοποιήθηκε εργαλειακά στο ρατσισμό απέναντι στους μαύρους, στο κοινωνικό τους περιθώριο και σε τελική ανάλυση στην ταξική υποτίμηση και αξιοποίηση τους.


Παράδειγμα η ιστορία του Σκάτσμπορο 


Το κακόγουστο λοιπόν ανέκδοτο της Κολωνίας είναι η συνέχεια μιας μάκρας παράδοσης αυτού που η Άντζελα Ντέιβις αποκαλεί «μύθο του μαύρου βιαστή», αντιγράφουμε από το βιβλίο της γυναίκες, φυλή και τάξη

Οι εννιά του Σκότσμπορο


Την δεκαετία του 30, περίοδο της μεγάλης κρίσης, πολλοι περιπλανώμενοι και άστεγοι εργάτες πηδούσανστις εμπορίκες αμαξαστοιχιες για να αναζητήσουν δουλεία σε κάποια άλλη πολιτεία των Η.Π.Α. οι εικονιζόμενοι εννέα μαύροι έφηβοι που είναι κυκλωμένοι από λευκούς μπάτσους με καραμπίνες έκανα το ίδιο το Μάρτιο του 1931 σε μια αμαξοστοιχία που περνούσε απο την πολιτεία τενεσί για να βρεθουν τελικά αλυσοδεμέενοι με κατηγορίες για βιασμό δύο λευκών γυναικών επιβατών. Η υπόθεση τους έμεινε γνωστή ως οι «εννιά του σκοτοσομπορο», και θεωρείται η επιτομή της άδικης δικαιοσύνης. Η μια γυναίκα επιβάτης παραδέχτηκε οτι η κατηγορία του βιασμού ήταν στημενη, και ότι αυτό που παγματικά συνέβη ήταν ένας καβγάς στο τρένο ανάμεσα στους μαύρους έεφηβους και μιά πάρεα λευκών. Παρόλα αυτά οι εννιά του Σκάτσμπορο πέρασαν απο τρεις δίκες, στην πρώτη μάλιστα καταδικάστηκαν σε θάνατο....*πριν διαβάσεις όλα αυτά που γράφτηκαν και βγάλεις και τα δικά σου συμπεράσματα, εμείς αυτό που λέμε είναι ότι η προβολή και αξιοποίηση του γεγονότος, αν έγινε, είναι πλήρως αναντίστοιχη με το γεγονός, καθώς και ότι η ιστορία και η εμπειρία μας μας έχει διδάξει ότι τέτοια γεγονότα, όταν χρειάζονται, μπορούν και να κατασκευαστούν. 

χρονολόγιο ειδήσεων

06 /01/2016


Κολωνία: οι πρώτες ενημερώσεις 90 καταγγελίες(με κίτρινο το δικό μας σχόλιο)

Κολωνία: Η απίστευτη υπόθεση μαζικής σεξουαλικής παρενόχλησης γυναικών
...Τη παραμονή της Πρωτοχρονιάς τουλάχιστον 90 γυναίκες κατήγγειλαν ότι έπεσαν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης στην κεντρική πλατεία της πόλης. Μία γυναίκα κατήγγειλε βιασμό...
...μάρτυρες και αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι οι δράστες των επιθέσεων έδειχναν ότι έχουν αραβική ή αφρικανική καταγωγή. Επικριτές της κυβέρνησης και ακροδεξιοί επιχειρούν να συνδέσουν τα περιστατικά με το προσφυγικό, ενώ αντίθετα μέλη της κυβέρνησης αλλά και η δήμαρχος της Κολωνίας τονίζουν πως κάτι τέτοιο είναι τελείως ανάρμοστο.

Ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας δήλωσε ότι όσο είναι σε εξέλιξη οι έρευνες δεν πρέπει να κατηγορούνται αθώοι άνθρωποι. Ωστόσο, υποστήριξε ότι «εάν οι δράστες είναι βορειοαφρικανοί, κάτι για το οποίο υπάρχουν ενδείξεις, αυτό δεν θα πρέπει να θεωρείται ταμπού και να το αποσιωπήσουμε».
Το Συνδικάτο της Αστυνομίας (DpolG) αντέδρασε άμεσα στις δηλώσεις του Μεζιέρ, κάνοντας λόγο για «ανάρμοστη» κριτική. Ο πρόεδρος του Συνδικάτου σημείωσε, σύμφωνα με τη Deutsche Welle, ότι για την κατάσταση στην Κολωνία φέρει ευθύνη και ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών, ενώ σημείωσε ότι πολλοί από τους αστυνομικούς της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας είχαν αποσπαστεί για την φύλαξη των γερμανικών συνόρων και ότι έλειπαν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

λινκΚολωνία: "Νεα μορφή εγκληματικότητας"

Φόβοι γερμανικής κυβέρνησης για τυχόν έξαρση ρατσισμού


 «Ολα αυτά απηχούν μια νέα μορφή εγκληματικότητας, την οποία θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε», είπε ο Μας, διευκρινίζοντας ότι οι επιθέσεις έμοιαζαν «συντονισμένες».

λινκ


φεμινιστικό εξώφυλλο του focus


Κολωνία: να συμμορφωθούν οι διαφορετικές κουλτούρες με την δική μας

Σοκ από τις σεξουαλικές επιθέσεις Αράβων και Βορειοαφρικανών

Παρότι οι καταγγελίες, που επιβεβαιώνει η γερμανική αστυνομία, κάνουν λόγο για ομάδα περίπου 1.000 ανδρών να επιτέθηκαν σεξουαλικά σε δεκάδες γυναικών στην κεντρική πλατεία της πόλης, η δήμαρχος της Κολωνίας, Ενριέτε Ρέκερ, επιλέγει να προτείνει κανόνες συμπεριφοράς στις γυναίκες ώστε να αποφευχθούν ανάλογα περιστατικά και όχι να φροντίσει για την ασφάλεια των πολιτών.

Ερωτηθείσα σχετικά από δημοσιογράφο, η Ρέκερ απάντησε πως οι γυναίκες μπορούν να κρατούν μία συγκεκριμένη απόσταση μήκους «ενός μπράτσου» από αγνώστους, ώστε να «διασφαλίσουν ότι δε θα βρίσκονται πολύ κοντά σε ανθρώπους που δε γνωρίζουν και με τους οποίους δεν έχουν σχέση εμπιστοσύνης».

Παράλληλα, πρότεινε στις γυναίκες να κυκλοφορούν σε ομάδες, να μη χωρίζονται, «ακόμα και αν έχουν διάθεση για πάρτυ», ενώ πρόσθεσε πως μπορούν να ζητήσουν τη βοήθεια περαστικών αν χρειαστεί.

Βέβαια, συμπλήρωσε ότι οι επισκέπτες από άλλες χώρες, με διαφορετική κουλτούρα πρέπει να συμμορφωθούν και να έχουν μία αποδεκτή συμπεριφορά.


λινκ

09/01/2016

Αλλάζει σιγά σιγά η νομοθεσία για απελάσεις και άσυλο

18 αιτούντες άσυλο στις επιθέσεις της Κολωνίας

Το έγγραφο ανέφερε ότι πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο που έχουν καταδικαστεί σε φυλάκιση ή αντιμετωπίζουν δίκη θα πρέπει να θεωρούνται ακατάλληλοι για τη λήψη ασύλου. «Γιατί πρέπει οι Γερμανοί φορολογούμενοι να πληρώνουν για τη φυλάκιση ξένων εγκληματιών» είπε από την πλευρά του ο αντικαγκελάριος και ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.
Εξάλλου, το έγγραφο του CDU καλεί για μεγαλύτερη ευελιξία ως προς την απέλαση αιτούντων άσυλο με εγκληματική δραστηριότητα, καθώς και για αύξηση της παρακολούθησης από κυκλώματα ασφαλείας. Η Γερμανία έχει δεχθεί 1,1 εκατ. πρόσφυγες τον περασμένο χρόνο, με αποτέλεσμα πολλοί να εκφράζουν επιφυλάξεις για την πιθανότητα να ενταχθούν ομαλά. «Εάν επιβεβαιωθεί σύνδεση στις επιθέσεις και την άφιξη των μεταναστών, το CDU θα χάσει έδαφος στις επερχόμενες εκλογές» είπε ο αναλυτής της Eurasia, Μουτζαμπά Ραχμάν.

λινκ

Γερμανία: Υπέρ της απέλασης των κατάδικων - προσφύγων η Μέρκελ

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ τάχθηκε το Σάββατο υπέρ μιας αυστηρότερης νομοθεσίας για τις απελάσεις προσφύγων που έχουν αιτηθεί άσυλο στη χώρα αλλά καταδικάζονται από γερμανικά δικαστήρια για διάφορα αδικήματα, ακόμη και αν η καταδίκη αυτή είναι με αναστολή.
«Αν οι πρόσφυγες διέπραξαν ένα αδίκημα θα πρέπει να υποστούν συνέπειες . Αυτό σημαίνει ότι το δικαίωμα παραμονής τους στη Γερμανία θα πρέπει να τερματίζεται αν καταδικαστούν σε φυλάκιση ή ακόμη και με αναστολή», είπε η καγκελάριος, με αφορμή τις επιθέσεις εναντίον γυναικών που σημειώθηκαν τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς στην Κολονία.

λινκ

Πογκρόμ από ακροδεξιους
Επεισόδια αστυνομίας – ακροδεξιών στην Κολονία
Σε συγκρούσεις μεταξύ ακροδεξιών και αστυνομίας κατέληξε η συγκέντρωση κατά των μεταναστών που διοργάνωσαν οι πρώτοι στην Κολονία.
Την διαδήλωση αυτή είχε οργανώσει το ξενοφοβικό, αντιισλαμικό κίνημα Pegida.

λινκ

10/01/2016

Ρατσιστικό παραλλήρημα από Πρώτο Θέμα - αύξηση των "θυμάτων"

Σοκ: 500 γυναίκες κατήγγειλαν τους επίδοξους βιαστές τους στην Κολωνία

Προσχεδιασμένες οι επιθέσεις στην Κολωνία, λέει ο Γερμανός υπουργός Δικαιοσύνης
 «Αγρίεψε» η Μέρκελ: Έξω από τη Γερμανία οι πρόσφυγες που εγκληματούν

Οι Γερμανοί το… ξανασκέφτονται για τους πρόσφυγες
Δύο οι γυναίκες που έπεσαν θύμα βιασμού - Από τη Βόρειο Αφρική και παράνομοι μετανάστες οι περισσότεροι ύποπτοι - Η αρχή του τέλους για την Μέρκελ, εκτιμούν αναλυτές

Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των γυναικών που έπεσαν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης από περίπου 1.000 μετανάστες στην κεντρική πλατεία της Κολωνίας το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς.

Μπορεί αρχικά 120 γυναίκες να είχαν καταθέσει στις γερμανικές αρχές ότι πλήθος ανδρών τις κακοποίησε, αλλά σύμφωνα με νέα στοιχεία ο αριθμός των καταγγελιών αγγίζει τις 516!


λινκ

11/01/2016

Θέμα συνόρων και Σέγκεν από Μέρκελ

Μέρκελ: «Η Ευρώπη είναι ευάλωτη απέναντι στην προσφυγική κρίση»


Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ δήλωσε πως η Ευρώπη είναι «ευάλωτη» απέναντι στην προσφυγική κρίση, καθώς δεν έχει ακόμη τον έλεγχο της κατάστασης στον βαθμό που θα ήθελε.
Η γερμανίδα καγκελάριος τόνισε ακόμη πως το ευρώ «συνδέεται άμεσα» με την ελευθερία κίνησης των προσώπων ανάμεσα στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σημειώνοντας πως: «Κανείς δεν πρέπει να υποδύεται ότι μπορείς να έχεις κοινό νόμισμα χωρίς να μπορείς να περνάς τα σύνορα εύκολα».
Ωστόσο η καγκελάριος της Γερμανίας υπογράμμισε πως για την διαφύλαξη της ζώνης Σένγκεν είναι απαραίτητο να γίνουν πιο ασφαλή τα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

λινκ

13/01/2016

την ίδια στιγμή προβάλλεται το πρότυπο του political correct μετανάστηΚίνημα Σύρων μεταναστών ενάντια στις σεξουαλικές επιθέσεις στην Κολωνία 

Μέσω του hashtag #SyrerGegenSexismus οι Σύροι μετανάστες δηλώνουν την αντίθεσή τους στα γεγονότα και διαμαρτύρονται για τις ασελγείς πράξεις στην Κολωνία.
Τον αποτροπιασμό τους για τις σεξουαλικές επιθέσεις την νύχτα της Παραμονής της Πρωτοχρονιάς στην Κολωνία αποφάσισαν να εκφράσουν μέσω των social media Σύροι πρόσφυγες της Γερμανίας.

«Αυτοί οι εγκληματίες δεν εκπροσωπούν άλλον από τον εαυτό τους. Όχι τις αξίες μας και τον πολιτισμό μας», γράφει χαρακτηριστικά στο γκρουπ.
λινκ κολωνία και νεοναζισμός
Οργανωμένες ρατσιστικές επιθέσεις


ΒΕΡΟΛΙΝΟ. Περίπου 200 μασκοφόροι ακροδεξιοί χούλιγκαν, κρατώντας πλακάτ με ρατσιστικά συνθήματα, πραγματοποίησαν το βράδυ της Δευτέρας προς Τρίτη επιδρομές στην πόλη της Λειψίας, πετώντας κροτίδες, σπάζοντας τζάμια και προκαλώντας φθορές σε κτίρια, σε μια νέα ένδειξη των εντάσεων που δημιουργεί η προσφυγική κρίση στη Γερμανία.
Περίπου 2.000 μέλη του αντιμουσουλμανικού κινήματος LEGIDA διαδήλωσαν ειρηνικά στη Λειψία, αλλά η αστυνομία ανακοίνωσε ότι 211 προσήχθησαν αφότου κατευθύνθηκαν προς την περιοχή Κόνεβιτς, ορθώνοντας οδοφράγματα και καταστρέφοντας τα πάντα στο πέρασμά τους. Ο ψηλότερος όροφος ενός κτιρίου τυλίχθηκε στις φλόγες, ενώ το κεντρικό σύνθημα της ομάδας που αποσπάστηκε ήταν: «Η Λειψία θα παραμείνει ανοιχτόχρωμη», σε μια ευθεία αναφορά στο χρώμα του δέρματος των κατοίκων της. «Πρόκειται για γυμνή βια, τίποτα παραπάνω», σχολίασε ο δήμαρχος της πόλης, Μπούργκχαρντ Γιουνγκ, στερώντας κάθε ελαφρυντικό από τους δράστες.

Παράλληλα, συνέδεσε τους χούλιγκαν με το κίνημα LEGIDA, λέγοντας ότι οι βάνδαλοι απλώς έθεσαν σε εφαρμογή τις εκκλήσεις της αντιισλαμικής οργάνωσης. Η αστυνομία έβαλε τους ακροδεξιούς σε ένα λεωφορείο, το οποίο δέχθηκε επίθεση από αντιδιαδηλωτές της αριστεράς. «Η Μέρκελ πρέπει να φύγει» και «Μέρκελ, πάρε τους μουσουλμάνους σου και φύγε» ήταν τα κυρίαρχα σλόγκαν.

Πιέσεις στη Μέρκελ
Δημοσκόπηση για λογαριασμό της εφημερίδας Bild την εμφανίζει να χάνει έδαφος από την ακροδεξιά Εναλλακτική για τη Γερμανία, που έχει ήδη φτάσει στο 11,5%, αυξημένη κατά 2%, ενώ η δημοτικότητα των Χριστιανοδημοκρατών πέφτει μία ποσοστιαία μονάδα.

λινκ

14/01/2016

Ζε σουί φεμινίστ


Το σκίτσο του Charlie Hebdo για τον Αιλάν που διχάζει

Πρόκειται για ένα σκίτσο που απεικονίζει τον μικρό Αϊλάν, το προσφυγόπουλο που η θάλασσα ξέβρασε νεκρό στην Τουρκία και η φωτογραφία του έκανε το γύρο του κόσμου. 
Πιο δίπλα βρίσκεται το σκίτσο του ενήλικου Αιλάν που κυνηγάει κάποιες γυναίκες. «Τι θα γινόταν ο μικρός Αϊλάν όταν μεγάλωνε; Θα χούφτωνε κώλους στη Γερμανία» αναφέρει η λεζάντα. 

15/01/2016

άντρες αγοράζουν όπλα και συναγερμού για να προστατεύσουν τις γυναίκες (φεμινισμός χτυπάει κόκκινο)

Μεγάλη ζήτηση στα όπλα συναγερμού

Αυτή τη στιγμή έχουμε μεγάλο αριθμό αιτημάτων για χορήγηση αδειών οπλοφορίας», ανέφεραν μέσω του Facebook οι αστυνομικές αρχές, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για αμυντικά όπλα «συναγερμού». Πολλά γερμανικά μέσα ενημέρωσης υποστηρίζουν επίσης ότι έχει αυξηθεί η ζήτηση τόσο για όπλα συναγερμού όσο και για αμυντικά σπρέι όχι μόνο στην Κολωνία αλλά και σε άλλες περιοχές, όπως στη Βαυαρία, την πύλη εισόδου στη Γερμανία για τους περισσότερους πρόσφυγες και μετανάστες που φτάνουν στη χώρα από την Αυστρία.

«Από τις αρχές του έτους έχουμε πουλήσει διπλάσιο αριθμό σπρέι σε σχέση με τις προηγούμενες περιόδους, ενώ οι πωλήσεις αμυντικών όπλων αερίου έχουν αυξηθεί κατά το ένα τρίτο περίπου», είπε ένας οπλοπώλης από την κοινότητα Νότις, στα βόρεια της Κολωνίας, στον ιστότοπο της τοπικής εφημερίδας Rheinische Post. Σημείωσε όμως ότι οι πελάτες του είναι στην πλειονότητά τους «άνδρες που θέλουν να αγοράσουν σπρέι για τις συζύγους ή τις κόρες τους». 


λινκ

16/01/2016

Συντονισμένος Ρατσιμός  φεμινισμός από ΜΜΕ και επιθέσεις εναντίον μεταναστων

«Ήταν προσχεδιασμένες» Κολωνία: Πάνω από 500 οι επιθέσεις την παραμονή της Πρωτοχρονιάς


«Εάν τόσα άτομα συγκεντρώθηκαν για να διαπράξουν εγκλήματα, αυτό δείχνει ότι ήταν προσχεδιασμένες οι επιθέσεις. Κανείς δεν μπορεί να με πείσει ότι δεν ήταν συντονισμένοι οι δράστες» τόνισε.

Επιθέσεις κατά έξι Πακιστανών και ενός Σύρου

Ομάδα Πακιστανών και ένας Σύρος δέχθηκαν την Κυριακή άγρια επίθεση από αγνώστους στο κέντρο της Κολωνίας, όπως ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία.


Αργά το απόγευμα κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό της Κολωνίας, ομάδα περίπου 20 ατόμων επιτέθηκαν κατά έξι Πακιστανών, από τους οποίους τραυματίσθηκαν δύο. Λίγη ώρα αργότερα, ομάδα πέντε ατόμων επιτέθηκαν κατά 39χρονου Σύρου, τραυματίζοντάς τον ελαφρά.

Οξύνει το κλίμα το εξώφυλλο του Focus

Διχάζει τη Γερμανία το εξώφυλλο του περιοδικού Focus στο οποίο απεικονίζεται μία γυμνή λευκή γυναίκα, στο κορμί της οποία υπάρχουν μαύρα αποτυπώματα ανδρικής παλάμης και συνοδεύεται από τον τίτλο «Οι γυναίκες καταγγέλουν. Μετά τις σεξουαλικές επιθέσεις των μεταναστών: Είμαστε ακόμη ανεκτικοί ή ήδη τυφλοί;».


Γρήγορα ξέσπασε σάλος με πολλούς να χαρακτηρίζουν το εξώφυλλο «ρατσιστικό» και «σεξιστικό», κάνοντας τον αρχισυντάκτη του περιοδικού, Ούλριχ Ράιτς να υπερασπιστεί την επιλογή του Focus.

«Αποφασίσαμε να παρουσιάσουμε μία συμβολική αναπαράσταση όσων συνέβησαν στην Κολωνία. Γι' αυτό δείχνουμε μία ταπεινωμένη γυναίκα που έχει υποβιβαστεί σε σεξουαλικό αντικείμενο-αντιπροσωπεύοντας τις πολλές γυναίκες-θύματα- η οποία όμως είναι ταυτόχρονα αποφασισμένη να αμυνθεί» τόνισε. Και συμπλήρωσε ότι όποιος χαρακτηρίζει το εξώφυλλο ρατσιστικό «απλά φοβάται να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα».

λινκ


δημοσκόπηση υπερ του ρατσισμού φεμινισμούΗ μεταναστευτική πολιτική ανησυχεί τους Γερμανούς

Δημοσκόπηση του δημόσιου τηλεοπτικού δικτύου ZDF αποκαλύπτει ότι το 60% των ερωτηθέντων δεν θεωρεί ότι η Γερμανία μπορεί να αντιμετωπίσει τον μεγάλο αριθμό των νέων αφίξεων, ο οποίος άγγιξε το 1,1 εκατομμύριο μέσα στο 2015. Οι επιθέσεις στην Κολωνία διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση αυτής της άποψης, εφόσον το αντίστοιχο ποσοστό τον Δεκέμβριο ήταν μόλις 46%. Στη δημοσκόπηση συμμετείχαν 1.203 άτομα, την περίοδο 12-14 Ιανουαρίου. Το 56% δηλώνει απογοητευμένο με τη μεταναστευτική πολιτική που εφαρμόζει η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ, σε αντίθεση με το 49% που είχε καταγραφεί τον Δεκέμβριο. Επτά στους δέκα Γερμανούς εξέφρασαν την άποψη πως η μεγάλη μεταναστευτική ροή θα οδηγήσει σε αύξηση της εγκληματικότητας. Κατακόρυφα αυξήθηκε, επίσης, το ποσοστό όσων θεωρούν ότι οι πολιτισμικές αξίες της Γερμανίας βρίσκονται υπό απειλή, λόγω της άφιξης των προσφύγων. Από το 33% του Οκτωβρίου, σήμερα η άποψη αυτή υποστηρίζεται από το 42% των ερωτηθέντων.
Μία δεύτερη δημοσκόπηση της εταιρείας DeutschlandTrend για το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD υποδεικνύει ότι το 51% των Γερμανών δεν θεωρεί ότι η Γερμανία μπορεί να απορροφήσει τον μεγάλο αριθμό προσφύγων, παρά τις δεσμεύσεις της Μέρκελ. Το 48% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι οι πρόσφυγες προκαλούν φόβο, σε αντιπαραβολή με το 50% που δεν υποστηρίζει αυτή την άποψη. Στην εν λόγω δημοσκόπηση συμμετείχαν χίλια άτομα από τις 12 έως τις 13 Ιανουαρίου.

λινκ

17.01.2016
Διαχείρηση ή γιατί η Γερμανία - και άλλοι - χρειάζονται τους μετανάστες
Οι μετανάστες σώζουν εργασιακό και ασφαλιστικό στη Δύση


Σε πρόσφατες εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής φαίνεται ότι τα αναμενόμενα τρία εκατομμύρια πρόσφυγες έως το τέλος του 2016 θα ενισχύσουν το ΑΕΠ της Ε.Ε. από 0,2% έως 0,5%. Περισσότερο ευνοημένες θα είναι οι χώρες εγκατάστασης, όπως η Γερμανία και η Σουηδία. Επιπλέον, οι πρόσφυγες θα ενισχύσουν το εργατικό δυναμικό των χωρών στην Ε.Ε., η οποία πλήττεται από τη γήρανση του πληθυσμού και τη μείωση των γεννήσεων. Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, για να αποφευχθεί η στασιμότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας έως το 2060, η Ε.Ε. χρειάζεται 50 εκατ. εργαζομένους. Ετσι θα δύναται να χρηματοδοτεί και τις συντάξεις του αυξανόμενου αριθμού ηλικιωμένων της.
Η Γερμανία αποτελεί πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα. Το Ινστιτούτο Παγκόσμιας Οικονομίας στο Αμβούργο απεφάνθη πως στη χώρα ο δείκτης γεννήσεων είναι ο χαμηλότερος του κόσμου. Παράλληλα, η χώρα για να συντηρήσει το συνταξιοδοτικό της σύστημα χρειάζεται 1,5 εκατ. ειδικευμένους μετανάστες. Εως το 2060 θα απαιτούνται δύο εργαζόμενοι για να συντηρούν ένα συνταξιούχο. Εξ ου και το 2015 αναμενόταν να υποδεχθεί 800.000 πρόσφυγες, πράττοντας το ηθικά ορθό και το εθνικά ωφέλιμο ταυτόχρονα.

λινκ

Βίαιη αναπαραγωγή της εργατικής τάξης - φεμινισμός

Σε ρόλο δουλεμπόρου το ΔΝΤ! Με βούλα Λαγκάρντ δούλοι οι πρόσφυγες!

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην έκθεση όσο πιο γρήγορα μπουν οι πρόσφυγες στην αγορά εργασίας τόσο περισσότερο θα βοηθήσουν τη χώρα υποδοχής πληρώνοντας φόρο εισοδήματος και ασφαλιστικές εισφορές.
Έτσι το ΔΝΤ ως δουλέμπορος με PHD νομιμοποιεί αυτή την πρακτική προτείνοντας για παράδειγμα ένας Σύρος πρόσφυγας που θα προσληφθεί σε ένα εργοστάσιο να πληρώνεται με λιγότερα χρήματα από έναν Γερμανό ή ένα Γάλλο εργαζόμενο στο ίδιο εργοστάσιο και στην ίδια θέση εργασίας!
Η έκθεση του ΔΝΤ με τίτλο «Το μεγάλο κύμα των προσφύγων στην Ευρώπη και οι οικονομικές προκλήσεις», προτείνει μια βραχυπρόθεσμη διαφοροποίηση μεταξύ των αιτούντων άσυλο και των πολιτών της ΕΕ, μέσα από «προσωρινές και περιορισμένες παρεκκλίσεις του κατώτατου μισθού για τους πρόσφυγες».
Προτείνει μάλιστα το μέτρο αυτό να συνδυαστεί με επιδότηση των μειωμένων μισθών στις επιχειρήσεις προκειμένου να απασχολούν «τα άτομα που μεταναστεύουν στην Ευρώπη για να ξεφύγουν από τον πόλεμο, τη φτώχεια και την κρατική βία από τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική».
Βέβαια, οι προτάσεις αυτές του ΔΝΤ, έχουν εμμέσως και ισχυρούς συμπαραστάτες. Για παράδειγμα στη Γερμανία η οποία φιλοξενεί ήδη 1 εκατομμύριο πρόσφυγες και ο κατώτερος μισθός υπολογίζεται με 8,50 ευρώ την ώρα, ήδη από το Νοέμβριο το γερμανικό Συμβούλιο Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, προειδοποίησε ότι λαμβάνοντας υπόψη την αυξανόμενη προσφορά φθηνού εργατικού δυναμικού, δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να τεθεί θέμα αύξησης του κατώτερου ημερομισθίου γιατί αυτή η αύξηση θα αποτελέσει εμπόδιο για την είσοδο στην αγορά εργασίας για πολλούς πρόσφυγες…

λινκ

16/01/2016
Φεμινισμός και Κολωνία
Γιατί.. οι γυναίκες στη Κολωνία;


Και ναι, ήταν τόσο αφελής… που νόμιζε ότι η ανεξέλεγκτη σεξιστική βία εναντίον γυναικών ποτέ δεν θα χτύπαγε τις κόρες της Ευρώπης . Είναι δυνατόν , να είναι αλήθεια;

« Ήταν κάτι τρομακτικό, ένας ομαδικός εφιάλτης που νόμιζες ότι δεν θα τελειώσει ποτέ!», θα πει ένα από τα θύματα. Η «καταιγίδα της Κολωνίας» έγινε επιδημία , γρήγορα πέρασε τα γερμανικά σύνορα.

Ήδη η Σλοβακία συνέδεσε την «καταιγίδα της Κολωνίας» με το προσφυγικό και μάλιστα ζήτησε να διεξαχθεί έκτακτη σύνοδος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενώ η Τσεχία ζήτησε την επιτάχυνση των ελέγχων στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ.

Γιατί οι γυναίκες; Εκδίκηση, άραγε; Πώς συνέβη αυτό; Ξαφνικά ο φεμινισμός μπαίνει στο στόμα όλων κι ας ζούμε σε μια μετα-φεμινιστική εποχή όπου σταρ του Χόλυγουντ απομυθοποιούν με το γάντι το μύθο της αθώας σταχτοπούτας.

H δημοσιογράφος Λόρα Μπέιτς, παρότρυνε τις γυναίκες μέσω της καμπάνια Everyday Sexism Project, να αποκαλύψουν τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις που έχουν δεχτεί κατά τη διάρκεια της ζωής του.

Πάνω από 25.000 γυναίκες επισκέφτηκαν το site, από 15 χώρες ,και κατήγγειλαν τις σεξιστικές επιθέσεις που είχαν δεχτεί, στο δρόμο, στη γειτονιά, στο γραφείο, ακόμη και μέσα στο σπίτι τους.

Ο φεμινισμός ξαναγεννιέται στο internet . Ποια είναι σήμερα τα σύγχρονα φεμινιστικά είδωλα;


«Θέλουμε να μειώσουμε αισθητά τον αριθμό των προσφύγων φέτος, γιατί πρέπει να τους ενσωματώσουμε», ήταν η απάντηση της Μέρκελ στις παραινέσεις «κλείσε τα σύνορα».

Παρόλο που ο υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ , προειδοποίησε ότι τα γεγονότα της Κολωνίας δεν πρέπει να οδηγήσουν σε γενικευμένη αντίδραση εναντίον των μεταναστών , οι επιθέσεις αντεκδίκησης εναντίον ξένων από ομάδες ακροδεξιών πολλαπλασιάζονται καθημερινά στη Κολωνία.

Η εφημερίδα «Ζιντόιτσε» ζήτησε συγγνώμη από τους αναγνώστες της για το σκίτσο που είχε δημοσιεύσει στην πρώτη σελίδα , στο οποίο ένα μαύρο χέρι εμφανιζόταν ανάμεσα σε δύο λευκά γυναικεία πόδια.

...η συζήτηση για τη σεξουαλική βία εναντίον των γυναικών δεν θα πρέπει να είναι μόνο για τους μετανάστες και θα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες σε όλους όσοι είναι υπεύθυνοι γι’αυτό που συνέβη: είτε είναι πρόσφυγες, είτε Γερμανοί πολίτες.0 σχόλια:

σχόλιο στο περιθώριο...